Köögiviljasupp
Liha lõigatakse väikesteks kuubikuteks, pruunistatakse kergelt, lisatakse sool ja vähe keeva vett ning hautatakse kaane all pehmeks. Nüüd lisatakse valmimise järjekorras korrapäraselt tükeldatud köögiviljad ja nii palju vett, et supp saab paraja paksusega. Lastakse kaane all tasakesi keeda, kuni köögivili pehme. Tükeldatud tomatid lisatakse valmis supile ja kuumutatakse keemiseni. Supp maitsestatakse hakitud tilli ja peterselliga.
Kalavorm
Kalafilee hakitakse noaga. Munad klopitakse lahti, lisatakse jahu, sulatatud margariin, piim, koor, maitseained, peenestatud kala. Segu tõstetakse võitud vormi, kaetakse kaane, alumiiniumpaberi või mitmekordse pär-gamentpaberiga ja küpsetatakse nõrgemas kuumuses 30 minutit. Kalavormi võib keeta ka veenõus. Sel juhul on valmimisaeg pikem, umbes 1 tund. Juurde antakse koore- või piimakaste, mis maitsestatud sidrunhappega nõrgalt hapukaks ja millele lisatud rikkalikult hakitud tilli.
Muna-redisesalat
Keedetud munad lõigatakse pikuti 4 osaks ja siis põigiti viiludeks. Lehtsalat rebitakse väiksemateks osadeks. Vorst lõigatakse ribadeks, redised viiludeks. Toiduained asetatakse kihtidena salatikaussi, kaste valatakse üle.