Souvlaki
Liha lõigata 5 cm kuubikuteks. Ülejäänud ainetest segada kokku marinaad ning hoida selles liha soovitavalt üleöö. Liha ajada vaheldumisi paprika, sibula, tomati vms eelnevalt vees leotet puust grillvarraste otsa ja küpsetada grillil või ahjus grill-rezhiimil. Võib serveerida pita leivaga. Selleks pintseldada pita õliga, ahjus-grillil soojaks lasta, liha sisse toppida, lisaks ka tomatit-sibulat. Ja tzatzikit.
Mesine lammas
Lambakints tükeldada parajateks portsudeks. Õli pannil kuumaks lasta ja praadida selles hakitud küüslauk, õhukesed sibula- ja paprikarõngad. Lisada juurde lammas ja pruunistada igast küljest. Visata sekka kooreta sidrunilõigud, brändi ja vein. Seejärel lahustada safran väheses vedelikus ning lisada patta koos paprikapulbri, kaneeli, soola ja pipraga. Kaas peale ja hautada umbes tunnike kuni liha väegade pehme. Siis lisada äädikas ja mesi ning hautada veel 10 minutit.
Ameerika krevetisalat
Sulata ja nõruta krevetid sõelal. Koori greip, eralda sektorid üksteisest ning lõika need väikesteks tükkideks. Poolita avokaadod ja eemalda kivi. Võta lusika abil avokaadopoolikutest välja viljaliha ning lõika see viiludeks. Lõika salatilehed tükkideks ja kata nendega lame serveerimisvaagen. Tõsta krevetid, greibi- ja avokaadotükid eraldi kuhjadena salati peale. Sega kokku kastme ained ja serveeri kaste eraldi. Peale heleda kastme võid valmistada veel erksavärvilise maasikakastme, segades selle ained mikseriga.
Loe edasi: Ameerika krevetisalat