Vahvlid
Vahvlid mitmekesistavad söögilauda niihästi soolaste kui ka magusate suupistetega. Elektriliste vahvlipannidega võib ootamatuile külalistele vahvleid küpsetada laua juureski, külaliste endi osavõtul. Värskelt küpsetatud, kuumad vahvlid on eriti maitsvad, kuigi ka jahtunud ja külmade lisanditega pakutavad vahvlid pole laita.
TÖÖVAHENDID: vahvlipann on soovitatav asetada metall- või plastmassist kandikule, siis ei riku küpsetamisel väljavalguvad rasvatilgad lauda. Taigna tõstmiseks võtta paraja suurusega metall-lusikas või -kulp, puulusikaga on halvem taignat tõsta. Käepäraselt tuleb panna sularasv või õli ja pintsel panni määrimiseks ning kahvel või praadimislabidas valmis vahvlite pannilt tõstmiseks. Kui vahvleid soovitakse rulli või torbikusse keerata, saab puupulga abil hoiduda sõrmi kõrvetamast. Krõbedate vahvlite saamiseks on hea asetada neid pärast küpsetamist restidele, nii et nad ümberringi auruksid. Kääridega on kerge kuumi vahvleid väiksemaks lõigata.
Õunapirukas koriandriga
Eelsoojendada ahi 250°C-ni. Eemalda õunasüdamikud ning lõika õunad paksudeks viiludeks. Sega nad fariin- ja tuhksuhkruga. Vahusta suhkur ja munakollased. Lisa hapukoor, sidrunimahl ja koriander. Tõsta õunaviilud kahte kuumakindlasse vormi ja vala üle hapukooreseguga. Küpseta neid ahjus 5-10 minutit vastavalt vormide suurusele, kuni õunaviilud on pehmed ja toit helepruun. Serveeritakse näiteks koos jäätise, vaniljekreemi või vahukoorega.
Loe edasi: Õunapirukas koriandriga
Kohvitort piparkookidega
Purusta piparkoogid. Sega margariin piparkoogipuru ja šokolaadiga ja aseta küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga tordivormi. Suru tihedalt vastu põhja. Sega toorjuust ja jogurt lahustuva kohviga, maitsesta suhkruasendajaga. Kuumuta tordiželee, suhkur ja vesi keemiseni ja lisa kohvikreemi hulka. Võõpa kohvikreem tordipõhjale, aseta tort umbes 3 tunniks külmkappi. Enne serveerimist puista üle kakaopulbriga.
Loe edasi: Kohvitort piparkookidega