Ploomikreem
Leota ploome tund aega likööris. Püreesta köögikombaini või minilõikuriga. Vahusta munavalged ja lisa suhkur. Klopi koor vahtu ja sega õrnalt ploomipüreega. Lõpuks lisa ettevaatlikult munavalgevaht. Tõsta segu väikestesse külmakindlatesse vormidesse ja hoia kõige rohkem 2 tundi sügavkülmas.
Õunastruudel
Pane taigna koostisosad taignasegamismasinasse ja sega läbi, seni kuni tainas tuleb segamisnõu seinte küljest lahti. Sõtku veel kätega läbi. Vormi palliks ja lase kuuma veega loputatud niiskes kausis 30 minutit seista. Laota lauale suur rätik, puista sellele jahu ja rulli tainas nii õhukeseks kui võimalik. Võta taigna pikematest külgedest ettevaatlikult sõrmedega kinni ja venita tainas ruudu kujuliseks. Määri taignaruut võiga ning puista leivapuruga üle. Lõika õunad õhukesteks viiludeks ja laota taignale. Puista õuntele kaneeli, rosinaid ja hakitud mandleid. Tõsta taigna servad õuntele peale ja keera käterätiku abil taignaruut mitte liiga tugevasti rulli. Määri ahjuplaat võiga või kata küpsetuspaberiga, pane struudel plaadile ja küpseta 200 kraadi juures 50 min.
Inglise apelsini-maasikakook
Sulata margariin potis. Purusta küpsised. Sega margariin purustatud küpsistega. Suru segu 20 cm läbimõõduga lahtikäivate äärtega koogivormi põhjale ja äärtele. Pane želatiinilehed külma vette likku. Riivi pestud apelsini koor peeneks ja pigista apelsinist mahl välja. Eralda munarebud munavalgest. Klopsi rebud koos suhkruga kohevaks vahuks. Lisa vahule apelsinimahl ja riivitud koor. Pigista želatiinist vesi välja. Sulata need potis pliidil või kausiga mikrolaineahjus (poolvõimsusega). Lisa žealtiin vahu hulka peene joana kogu aeg segades. Klopsi munavalged ja koor eraldi nõudes vahule, Kõigepealt lisa munarebu vahule kohupiim, siis koorevaht ja lõpuks munavalgevaht. Kalla segu vormi küpsisepurust äärisesse. Tasanda pind. Pane 3 tunniks külma. Võta kook vormist välja, kaunista apelsiniviilude ja maasikatega.
Loe edasi: Inglise apelsini-maasikakook