EEVA naistekas

Reede, 29. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Eneli takes Muhu Jaanalind (Muhu ostrich farm!) and Kuressaare!

Postitas blogisse: Do-Dolce
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Before heading to Saaremaa we also went through Muhu Jaanalind (Muhu ostrich farm)because I saw them this spring and have heard so much about this farm! I was really surprised how many people were there but luckily it wasn´t crowded, there was plenty of space for everybody. Ticket was 3.50€ - they didn´t had so many animals out as I hoped, but I´m okey with that ticket because I love to help another farmers so life in the country side will continue, so all the support is realy necessary!

 

image

There was one guy who talked about ostrich and he was really cool! He was funny and shared so many fun facts about those beautiful creatures, really memorable. Unfortunately woman who made pony ride for children was really mad or angry, I can understand that this job is hard, I work with children and horses also, but you should still listen those little childrens and at least try to smile. I had some questions for this woman also, I was interested about ponies they had, but after I realized how bad mood she had, I just left.

Although I must admit that all the animals were super nice! My ultimate favorites were zebras, but I guess that´s because I have horses at home. But I really hope that they will have bigger cage in the future, I hate to see animals locked up in small space, they should have lot´s of space to run, even if they are "zoo" animals. Hopefully they can run in the fields in the night or after closing. Plus I really recommend to read those information boards on the cages, they had some fun facts and really good information!

Also be sure to check out Muhu ostrcih farm Facebook page here!

image
Kui läksime Saaremaale, tahtsin läbi käia ka Muhu Jaanalinnust, kuna nägin neid kevadel Luige laadal ja ilmselgelt olid need loomad meeldejäävad! Kohale jõudes olin väga üllatunud, et seal nii palju autosid ja rahvast oli, kuid õnneks ei olnud keegi üksteisel "otsas", sest ruumi oli piisavalt. Pilet oli 3.50€, neil ei olnud küll palju loomi nähtavalt (minu teada peaksid seal olema ka pardid vms ja ka täiskasvanud alpakad), kuid olen iga kell nõus toetama Eestimaa talusid, et elu maal õitseks! 

Jaanalindude puuri ees töötas üks noormees, kes oli tõeliselt meeldejääv! Ta oli parajalt humoorikas ning loopis jaanalindude kohta põnevaid fakte siia ja sinna, väga kihvt. Kahjuks aga ponide juures saime hoopis teistsuguse vastuvõtu osaliseks, kuna naine, kes lastele sõite tegi oli äärmiselt pahur ja tõrjuv. Ma mõistan täielikult, et see ei ole lihtne töö, töötan ju ka ise laste ning hobustega, kuid kui inimene on sellise töö valinud, siis tuleb ilmselgelt arvestada, et isikuomadusteks oleksid positiivsus ja avatud suhtlusoskus. Tahtsin isegi selle naisega rääkida, et uurida, kas neil on ponisid ka müügiks, kuid esimese lause järel sain aru, et inimene ei ole valmis suhtluseks ja loobusin. Äärmiselt kurb oli kõrvalt näha kuidas üks pisike neiu soovis väga täpilise poniga sõita, kuid hobujalutaja ütles, et selle poniga sõita ei saa ning neiuke pidi leppima teise poniga. Küll aga kohe sõidu lõppedes vahetati poni välja ning järgmine sai juba täpilise selga, no ei oleks ju olnud raske vahetada ponid üks ring enne ära kui laps väga soovis. Tema jaoks oli see ehk üks tüütu plika sadade hulgast, kes päevas läbi sealt vuhab, kuid lapse jaoks võis see olla selle suve tipphetk!Küll nüüd pühendasin palju tähti ühele pahurale hobujalutajale. Kui sellest edasi liikuda siis muidu oli meil tore ja kõik loomad olid väga armsad! Minu suurimad lemmikud olid kindlasti sebrad, seda aga vist sellepärast, et nad on kõige enam hobuste sarnased ja tooksin suurima hea meelega ühe triibulise ka enda suksudele seltsiks... ei teagi, kuidas ja kas hobused ning sebrad koos suudaksid elada?! Küll aga ei ole hea näha loomi väikeses puuris ja tõesti loodan, et ka sebrad saavad endale tulevikus suurema platsikese. Mõistan, et nad ongi sealt vaatamiseks ja suurel karjamaal rahvas lihtsalt ei näekski neid, kuid siiski, natukenegi võiks rohkem ruumi olla. Ehk saavad nad öösiti või nö madalhooajal vähemalt rohkem vabadust. Puuride juures meeldis mulle aga väga, et seal olid väga informatiivsed sildid põnevate faktidega. Seltskonna teised liikmed ei viitsinud neid alguses lugeda, kui aga hõikasin sealt neile põnevaid fakte, siis hakkas nii mõnigi ka ise pilku peale viskama.Hoidke kindlasti pilku peal ka Muhu Jaanalinnu Facebooki lehel, nad on kuni 15.septembrini veel igapäevaselt avatud!


image image image image image image image
Two photos from Saaremaa also! First photo is with the clothes I trifted from Kuressaare, you can see my haul here. Second photo is from Italian pizzeria-restoran called Castello. If I´m correct than Brittwent there with her family and said that this place was good, so we decided to try it out also. And oh gosh! If all the other places on the street had waiting time 40min (!!!), than there I got my pizza with ca 7min and no, this place wasn´t empty, they had more customers beside us aslo! Plus, this pizza! I had four cheese pizza, my favorite since I moved to Italy and it was just as good as real Italian pizza! Mmm, I wish I could eat that right now... Just go there and enjoy every bite  you have!

Kaks fotot ka Saaremaalt! Esimesel pildil olen riietega, mis esimesest kahest kaltsukast endale skoorisin! Kes neid veel näinud pole, siis vaadake siia! Teise pildi tegin uues Itaalia pizzerias nimega Castello, mida minu mäletamist mööda mainis ka Britt enda blogis, seega otsutasime ka sealse toidu järgi proovida. Lisatõuke andis muidugi ka see, et kui teistes söögikohtades samal tänaval oli ooteaeg 40 min (!!!) siis Castellost sain pitsaa kätte umbes 7 minutiga ning ei, rahvast ei olnud vähem kui mujal! Tõsi, paksu pitsaga läks küll paar minutit kauem, kuid siiski oli ooteaeg absoluutselt mõistlik. Ja see pitsa! Mul isutas tõeliselt nelja-juustu pitsa järele, mis on Itaalias elamisest saadik olnud minu kindel lemmik, kuid Eestis on tõeliselt raske õiget mitme-juustu pitsat leida ja see oli 10 punkti! Tõesti oli super hea ja seda kirjutades hakkab mul juba isutama... Lihtsalt minge ja nautige Itaalia maitseid! Oh kuidas ma nüüd tahaks seda mitme-juustu pastat ka proovida...

Where have you been this summer? What´s your favorite food, do you also love Italian food?
Milline on sinu lemmik paik Eestis, kuhu peaks kindlasti minema? Või oskad soovitada ehk veel häid söögikohti kus saab head Itaalia sööki?

 

Do-Dolce näol on tegemist on ühe Eestimaa neiu blogiga, kes on elanud nii Londonis kui ka Itaalias ning hetkel resideerub kodumaal. Blogi kajastab kõike, mis inspireeriv tundub - uued ostud, argipäev, outfit, toit, review, reisimised, retseptid ja ilusad pildid.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Eneli Eneli takes Muhu Jaanalind (Muhu ostrich farm!) and Kuressaare!