Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Porgandikook
Täna jagan teiega oma lemmik porgandikoogi retsepti! Olen seda kooki mitu korda teinud ja ma isegi ei mäleta, milliseid teid pidi see retsept on minuni rännanud.
Glasuur ja põhi teevad koogist kokku mõnusa mahlase ning magusa suutäie.
Koostis: (kogusest saab suure plaaditäie kooki)
315 g jahu
250 g suhkrut
125 g pruuni suhkrut
poolest apelsinist pressitud mahl
75 ml õli
390 g riivitud porgandeid
3 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
5 muna
2 tl vaniljesuhkrut
Kate:
300 g toorjuustu
4 spl toasooja võid
2 tl vaniljesuhkrut
poole apelsini riivitud koor
550 g tuhksuhkrut
Valmistamine:
Vahusta munad suhkrutega. Lisa sool, küpsetuspulber, vähehaaval jahu, apelsinimahl ja õli. Sega taigen ühtlaseks ja lisa juurde riivitud porgandid. Sega hoolikalt läbi. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juured, kuni kook on pealt kuldpruun (valmidust testi puutikuga).
Katte valmistamiseks sega omavahel toorjuust, toasoe või ja suhkrud. Lõpuks lisa apelsini koor. Määri glasuur jahtunud koogile ja lõika kook lahti.
Head isu!