EEVA naistekas

Neljapäev, 28. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Meie sõbrapäev loomaaias

Postitas blogisse: Virge
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Nagu meil kombeks ikka, siis ega meil isegi see käik ei olnud ette planeeritud(nt. Saaremaale minek tuli samuti viimasel minutil õhtul hilja). Tegelikult ma väänasin mõned päevad enne laupäeva oma jala ka välja ja ega ma arvanudki, et ma sõbrapäeval ennast üldse kusagile välja vean. Hommikul kui ma umbes kella kümne aeg ärkasin, siis ikka mõned mõtted pöörlesid peas, sest no mida ma teen kodus, koristan, hakkan taimeid külvama, ümber istutama või muud sellist. Ma isegi ei tea kus mul tuli mõte minna loomaaeda, arvatavasti mitte kusagilt nagu mu mõtted ikka tulevad(mitte kusagilt). Mingi hetk ma lihtsalt ütlesin Villule, et lähme loomaaeda ja Villu vastas kohe, et lähme. Algul ma lihtsalt arvasin, et ta ei saanud mu mõttest aru, sest tihtipeale on tal kombeks virisema hakata, tema lösutaks pigem kodus. Kui me lõpuks oma nänni kokku korjasime, siis asusimegi rõõmsalt teele.

Teele asusime umbes kella poole kaheteistkümne ajal. Kell 12.56 olime kohal ja ostsime endale piletid. Enne meid oli seal veel üks lapsevankriga pere kes lasti läbi selle laiema värava sisse aga meie pidime minema läbi selle pisikese värava(seal on see klaasist triipkoodi lugeja, paned oma pileti triipkoodi vastu seda klaasi ja saad sisse) aga Villu seda ei teadnud, sest ta pole mitu-mitu aastat loomaaias käinud ja niisiis hakkas temagi sealt laiemast väravast läbi minema aga see tädi kes seal inimesi läbi lasi, suunas ta väikese värava juurde. Mina sain naerda kui palju, tema aga ei mõistnud kohe, et miks tema sealt laiemast väravast läbi ei saanud minna. Oma pileti eest maksin 4€.

Kõigepealt külastasime hülgeid. Hüljeste juurde minnes nägime ainult metssiga ja kitsesid. Teised istusid kõik oma väikestes majakestes. Üks suuremat sorti kits seisis veel ukse peal ja arvatavasti mõtles kas tulla välja või mitte. Ilm muutus üpris nadiks, sadas lund ja lörtsi vaheldumisi. Hüljestel oli tore, ujusid seal ja olid niisama lahedad nagu alati, ainult et mina ei tea kas ma mäletan valesti või siis midagi muud sellist aga minu arvates oli seal kolm hüljest, seekord nägin ainult kahte.

Peale hülgeid tahtsin näha lõvisid aga lõvid olid üldse kusagil mujal, puuris neid ei olnud. Isane lõvi oli seal vahepealses puuris ja seetõttu oli teda ainult klaasi peegelduselt natukene näha.

Kui me lõpuks Villuga troopikamajja jõudsime, siis ei tahtnud sealt enam ära minnagi, sest seal oli nii soe, samas ebameeldivalt niiske. Kõigepealt imetlesime seda hästi suurt krokodilli. Loodetavasti saab temagi tulevikus natukene suurema ala kus peesitada ja elada. Villu hakkas seal seda krokodilli nähes halama, sest tal on nii kahju neist loomadest kes seal väikestes puurides elavad, mõnel loomal on tõesti väga väike puur aga loodame, et tulevikus muutuvad elamistingimused natukene suuremaks ja paremaks(nagu näiteks see, et varsti hakatakse arvatavasti polaariumi ehitama ja kitsedel kes seal 'mägedes' elavad on samuti väga palju ruumi). Eks ma siis natukene lohutasin teist, et loomaaedadel on ka plusse.

Pilt oleks palju parem olnud kui sealt ei oleks seda auru vahepeal välja tulnud.

image

Mu enda ühed lemmikud on Koi kalad(karpkalad), sest nad võivad tohutult suureks kasvada ja nad on lihtsalt nii omapärased minu arvates(need 'vuntsid' on lahedad, lisaks mõned valged kes on kaetud punaste laikudega). Suviti elavad nad õues.

image

Minu nunnumeeter läheb alati katki kui ma neid pisikesi tegelasi näen. Kääbusmarmosetid. No kas annab veel armsam olla? Neid oli seal puuris päris palju, üks tegelane lakkus seal melonikoort ja teine magas nii vahvalt okste peal. Üks otsustas mulle vahepeal poosetama tulla ja tee mis tahad aga ära ta minna ei tahtnud. Oleks heameelega endale mõned kotti toppinud ja koju ära toonud. Vasakpoolne pilt on tehtud aastal 2013 ja parempoolne pilt on seekord(2015) tehtud.

image image

Peale seda käisime seal väikeses majas kus kunagi putukad olid.

image image

Järgmiseks sihtpunktiks võtsime selle maja kus elevandid ja roomajad on. Kuna tee peale jäid veel jääkarud ja tiiger, siis vaatasime nemad ka üle. Ma ei tea kus kivi all ma elanud olen aga ma sain alles loomaaeda külastades teada, et sündinud on väike jääkaru Nora ja et Nora on juba aastane, aastane! Turnis teine seal võrede küljes.

image

Mul on alati mingi pisikest sorti foobia olnud tiigrite vastu. Loomaaias ma alati mõtlen, et mis siis saab kui tiiger puurist lahti pääseb, arvatavasti ta lihtsalt murrab mu maha ja sööb ära. Seetõttu ma ei ole eriline tiigri sõber ja eriti pikalt ma külma närvi tema puuri juures hoida ei suuda. Seekord ma muidugi tegin temast ühe pildi ka, no ilus vaadata aga raske on teha pilti kellegist kes ainult ringi liigub. Millegipärast oli ta väga tige tol päeval, kõndis mööda puuri ringi ja lõrises.

image

Järgmine sihtpunkt oli roomajate maja. Roomajate maja on mulle alati meeldinud, minu eriline lemmik on seal tiiger püüton, ilus kollane teine.

image image image image

Mägedesse me minna ei viitsinud, sest ilm oli külm ja tahtsime lihtsalt ruttu edasi jalutada. Järgmise peatuse tegime väikese tiigi juures kus ujusid luiged, erinevat sorti pardid ja kajakad. Ma juba kodus arvestasin sellega, et seal saab linde sööta. Paned masinasse sendi ja saad peaaegu pihu täie toitu ja siis saad selle lindudele sööta. Millegipärast ma mäletasin, et masinasse tuleb panna 20 sendine ja niisiis korjasingi kodunt hunnik 20ne sendiseid kaasa aga tegelikult sai masinasse panna hoopis 10ne sendiseid.Niisiis oli mul ainul 50 senti 10ne sendistes ja ma ei saanudki neid eriti toita seal, lisaks andsin 20 senti Villule, sest tema avastas et ta tahab ka linde sööta, no okei. Kui ma olin oma kahemümne sendi eest nad ära söötnud hakkasin lisa otsima ja voilaaaa, leidsingi rahakotist veel ühe 10ne sendise. Niipea kui ma selle masinasse tahtsin pista, kukkus see maha ja veeres sinna laudade alla.

image

Luiged olid nii vahvad, kui hakkasid neile süüa viskama, siis nad hakkasid karjuma ja oma sabasid liigutama(liputama, nagu koerad)

image

Kui linnud söödetud jätkasime oma teed. Käisime ja vaatasime veel ilvese ja kakud ka üle. Kotkaid ei näinud, sest tee oli kinni pandud, hakkavad vist varsti pesitsema. Kuna Villule seal meeldis, siis lubasime mai algul või aprilli lõpus tagasi minna, kui ilmad juba natukene soojemad on ja päikest ka paistab, siis kõnnime terve loomaaia rahulikult läbi. Ma luban veel seda ka, et järgmine kord ma ilmun palju kvaliteetsemate piltidega.

Hei, olen Virge, pärit Lääne-virumaalt. Minu blogist leiad postitusi aiandusest, ilust&moest, vaba aja tegemistest ja muust toredast :)

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Artiklid Uudised Virge Meie sõbrapäev loomaaias