Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Toit // Elevandikõrvad
Kui enamasti teen ma lehttaignast soolaseid pirukaid viinerite ja sinihallitusjuustuga, siis täna tuli isu millegi magusa järele. Ja need kaneeli-suhkrurullid, mis kannavad nime Elevandikõrvad, on just nii räigelt magusad, et magusaisu saab juba paari rulliga kõrvaga rahuldatud. Valmistamine on imelihtne, ei mingit jahuga tolmutamist.
Vaja läheb:
Pärmi-lehttaigent
suhkrut, soola
kaneeli
Sulata taigen. Puista lauale paar peotäit suhkrut ja natuke soola. Aseta taignatükk suhkrule. Mina kasutasin Härmavilja taigent, mille pakis on kaks taignatükki, mis on täpselt paraja suurusega. Kui kasutad rullis taigent, siis lõika sellest parajad tükid, nii umbes 10 cm pikkused. Puista taignatükile jällegi suhkrut ja riputa kaneeli. Nüüd rulli taigen õhemaks, kuni saad umbes 20cm x 20cm ruudu. Uskumatul kombel ei jää taigen ei laua ega rulli külge kinni. Olin selleks valmistunud, aga jahu tõesti vaja ei läinud, kuigi taigen oli väga sulanud ja kleepuv.
Nüüd lappa taigna ääred kahelt poolt keskkoha poole kokku, nii 2-3 cm jagu, seejärel veel kord, nüüd peaksid need keskel kohtuma. Keera üks pool teise poole peale. Väga keeruline jutt, pilte sellest lihtsast tegevusest saab vaadata SIIT. Lõika noaga rullist umbes 1,5 cm tükid ja aseta külili plaadile. Pista 225 kraadisesse ahju. Küpseta umbes 6 min. kuni alumine pool on mõnusalt karamellistunud. Keera rullid kahvli või spaatliga ümber ja küpseta veel 4-5 min.
Eriti head soojalt koos piimaga. Aga ka jahtunult maitsevad suurepäraselt ja mida kauem seisavad, seda krõbedamaks muutuvad. :)
Kas olete Elendikõrvu varem teinud?
Mida põnevat veel külmutatud lehttaignast saaks teha?
Tänaseks kõik, olge armsad!♥