Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Ahjukartulid
Tuleb tunnistada, et olen suur kartuli fänn :), eriti just ahjukartulid on ühed mu suured lemmikud. Talvel tegin pea iga nädalavahetus endale ja sõpradele suure pannitäie krõbedaid kartulilootsikuid, kuid suvel ei ole eriti kippunud neid tegema. Nädalavahetusel tuli aga hirmus isu ja nii ma siis otsustasingi, et teen endale ühe muheda õhtu enda seltsis koos ahjukartulite, hea külma kihiseva joogi ning romantilise komöödiaga :)!
Olen teinud ahjukartuleid mitmet moodi, kord eelnevalt õrnalt kartuleid keetnud ja siis ka toorelt ahju pannud. Mõlemat moodi tulevad tegelikkuses head. Seekord aga otsustasin mitte keeta. Maitsestasin korralikult ja teravalt ning seda retsepti täna jagangi. Ja muide, kui muidu olen kasutanud oliivõli, siis seekord otsustasin proovida kookosõliga, kuna peaks ju ometigi tervislikum variant olema ;)!
Retsept:
- Soovitud kogus kartuleid
- Soola
- Pipart
- Kuivataud rosmariin
- Kuivatatud tüümian
- Kuivatatud basiilik
- Tshilli helbeid
- Õli (kookosõli või oliivõli)
Tee nii:
- Kuumuta ahi 230-240 kraadini
- Pese kartulid korralikult ja ära koori
- Lõika kartulid sektoriteks
- Pane suuremasse kaussi ja puista üle maitseainetega. Mina lisan silma ja tunde järgi.
- Lisa õli. Mina lisasin kartulitele kaks teelusikatäit (sulatatud) kookosõli, kuid võib ka rohkem lisada
- Sega korralikult kartulid maitseainete ja õliga läbi.
- Võta suur ahjuplaat, kata küpsetuspaberiga ja tilguta veidikene ka õli plaadile.
- Laota kartulid plaadile laiali ja pane ahju küpsema.
Toored kartulid ennem ahju panemist |
- Küpsemise aeg jääb vahemikku 30-40 minutit. Tasub aga oma silmaga jälgida, kuna ahjud ja küpsemise aeg on erinevad.
- Kui kartulid on kuldpruunid ja tunduvad silmale küpsenud, siis võta ahjust välja.
- Serveeri kas põhiroana või lisandina.
Head küpsetamist!