EEVA naistekas

Neljapäev, 28. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Pere ja vaba ajaga seotud artiklid ja arvamused.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Valetamine pole patt?

Valetamine pole patt? 31/03/2008 00:00 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Sosistamine

Ausus ja avatus. Okei. Aga suhtes. Peab olema? Muidugi! Kindel? Hea suhte alus on ausus. Väga tark lause kuid kas reaalses elus asi ka nii lihtne on? Mina julgen kahelda. Ideaalsuhet näeme filmis ja unenäos. Palju kellelgi teist on olnud ideaalseid suhteid? Tähendab. Kui on olnud, siis ei saanudki see ideaalne olla. Kui on hetkel, siis uuriks seda lähemalt.

Väiksed tüdrukud, heleroosad või – sinised prillid ees, vaatavad romantilisi komöödiaid või – draamasid ja mõtlevad, et kunagi on mul ka mees, keda armastan ja ma ei valeta talle iial, sest ma ei pea seda tegema – mul ei ole selleks kunagi põhjust. Nii armas. Usun, et nii mõnigi leidis siit veidi iseennast. Oma ausa pessimismiga võin öelda, et ei usu inimest, kes väidab, et pole mitte kunagi oma partnerile valetanud. Ma ei pea silmas valesid stiilis „meie pisitütar Grete-Liis on tegelikult naabrimehe laps”, vaid lihtsaid väikeseid valesid tihti iseenda päästmiseks. Teema tundub tuttavam?

Inimesi on erinevaid. Mitte keegi ei ole identne kellegi teisega. Kõige rohkem erinevadki inimesed oma mõtlemise ja põhimõtete poolest. Mõningaile on igasugune valetamine välistatud, teised tunnistavad vaikselt, et ka nemad on vahel, väga harva valetanud, kuid ainult olukorra parandamiseks, ja siis muidugi need julged, kes kindlameelselt ütlevad: „Mina valetan ja teen seda hästi,” kuigi tihti nad eksivad. Kui nüüd keegi tahaks jubedalt vastu vaielda, et mina ei valeta ja minu partner ka ei valeta, siis andke andeks, kuid keegi meist ei ole mõtete lugeja – keegi ei saa väita midagi, mida ta kindlalt ei tea. Paar võib olla ükskõik kui lähedane, kunagi ei suuda inimesed päris kindlalt aru saada, millal keegi valetab või mitte.

Millegi pärast julgen väita, et tänapäeva noor naine ei hakkagi eriliselt tagasi ajama, et ta ei ole kunagi oma partnerile valetanud. Mina leian, et valetamine on õigustatud vaid kindlatel juhtumitel . Pidev valetamine võib viia selleni, et valetaja ise tunneb, et tema suhe põhineb valedel ja selle asemel, et seda tunnistada esialgu endale ja lõpuks ka partnerile, hakatakse otsima põhjuseid ja kaugeltki mitte iseendast vaid ikka kellestki teisest – tavaliselt oma kaaslasest. Kõige tavalisema juhtumi puhul leitakse, et mees tahab liiga palju seksida. Halvemal juhul, et mees on seksisõltlane. Algne põhjus võib olla hoopis see, et naine on valetanud, et tal on halb olla või pea valutab, et seksimisest pääseda. Äkki peaks järeldus olema hoopis see, et naine ei suuda meest seksuaalselt rahuldada või töö juures olevad pinged on kasvanud ülepea.

Esimese asjana kui mingis kohas ennast halvasti tuntakse, olgu see siis tüli sõbrannaga, pinged bossiga või jõuetus lastega tegeleda, viiakse kõik probleemid voodi. See on fakt. Samamoodi kui inimene on seksuaalsuhtes kinnine, on ta ka üldiselt kinnine. Iga edusamm vanainimeste asja ajades, on edusamm iseenda muutmisel. Selle kohta on kirjutatud lausa raamat(uid).

Muidugi ei pea oleva valetamine seotud ainult seksiga. Iga asja kohta võib valetada. „Kallis, Sa pidid hommikul prügi välja viima,” ja vastuseks kõlab: „Andesta, ma unustasin.” Unustamine vaevab meid kõiki, kuid mitte siis kui vaatad köögis hommikusööki  süües täis prügikasti ja mõtled: „Oi, ma pean ju prügi välja viima. Ah, ma i viitsi,” ja sööd edasi. Hiljem see lähebki meelest ära. Mina usun, et täiesti aus suhe lihtsalt ei toimiks. Mõelge ise mis tagajärjed sellel on kui mees ütleb oma naisele peol: „Sa näed selles punases kleidis välja kui lits,” ehkki naine tõesti selline välja näeb. Tavamees seda ei tee, juba ainult sellepärast, et olla eetiline. Selle asemel kõlavad sõnad: ”Kallis, Sa näed vapustav välja!”

Vale on panna iga kuuldud sõna kahtluse alla. Nii ei saa üldse mingit suhet luua kuid naiivne on loota, et suhtes pole saladusi, valesid. Filmis või muinasjutus on hea elada, teist laadi kogemus on sellest reaalsesse maailma tulla. Õnnelikke inimesi on alati hea vaadata. Kuid suhtes on ka midagi enamat kui pealispind.

Talvi Kaja

Loe lisa...

11/04/2008 14:30 #2

  • ingel
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 58
Eks neid süütuid hädavalesid tuleb ikka ette, kellel ei tuleks!?

23/04/2008 13:28 #3

Eks neid süütuid hädavalesid tuleb ikka ette, kellel ei tuleks!?
Heh,ma just tahtsin endale kinnitada et ma pole kunagi oma partnerile valetanud,ja siis tuli meelde nagu: ups:d ,et olen ühe korra ikka küll,aga kui ma oleks tõtt rääkinud oleks oioioi:D:angel: tegelikult ma arvan / kardan et minu partner on ka mulle valetanud,lihtsalt ma loodan et see pole midagi suurt jatõsist.

25/04/2008 16:31 #4

  • Liis111
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 1
Mida rohkem ringi vaatan, seda rohkem näen, kui palju tegelikult valetatakse. Mehed petavad naisi tuues vabanduseks pikad tööpäevad või sõpradega jutustamise. Samuti ka naised.. kuid tegelikult pole see ju aus. Pidev petmine pole enam süütu vale ja tunnen neile naistele südamest kaasa.. Loodan, et endal läheb õnneks;)

25/05/2008 15:05 #5

  • Kati16
  • POLE LEHEL
  • Guru
  • Postitusi: 4082
Just, hädavalesid on ju kõigil ette tulnud, aga ise peab ära tabama millal asi ülekäte läheb. Ja loomulikult oleneb ka valest.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.42 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum