EEVA naistekas

Reede, 19. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Pere ja vaba ajaga seotud artiklid ja arvamused.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Postcrossing

Postcrossing 10/11/2007 00:00 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Pudel rannas

Kust tuli postcrossing?
Idee ning veebilehe postcrossing.com autoriks on Portugali päritolu meesterahvas nimega Paulo Magalhães, kes pesitseb Hiinas. Talle on abilisteks veel neli inimest. Autor ise oli suur tiguposti fanaatik ning seetõttu aretas välja geniaalse programmi, mis on tänapäeval paljude inimeste lemmikhobiks.
Praegu on sel veebilehel kasutajaid ligi 35 000 162st erinevast riigist. Kättesaadud postkaarte on juba üle 766 000.

Mis on postcrossing ja kuidas saada postcrossijaks?
Postcrossing on uus ja väga suurt populaarsust koguv hobi kõikidele tiguposti armastajatele, kaardisõpradele ning margikogujatele. Tegemist on postkaardivahetusprogrammiga, kus pead end kasutajaks registreerima ning kirjutama tutvustuse endast ja soovitavatest kaartidest. Seejärel loosib programm Sulle kuni viis kasutajat üle kogu maailma, kellele Sina pead kaardi teele panema. Igale kaardile tuleb kirjutada Sulle ette antud ainulaadne ID, mille abil adressaat saab saadetise ära registreerida. Igal kasutajal on tavaliselt profiilis märgitud, milliseid postkaarte ta eelistab ning võimaluse korral võiks seda jälgida. Mida kaardile kirjutada, on juba Sinu enda välja mõelda, kuigi mõnel kasutajal on ka ette kirjutatud küsimus või teema, millest ta kaardilt lugeda sooviks.
Kui Sinu kaardid on kohale jõudnud, hakkab programm ka Sinu aadressi teistele välja loosima ja otse loomulikult saad ka ise uusi kasutajaid võtta, kellele kaarte saata. Nii kujuneb välja põnev hobi, mis taaselustab käsitsi kirjutamise ja miks mitte ka ise kaartide meisterdamise.
Kasutajatele saab saata ka privaatsõnumeid ning teha privaatvahetusi, näiteks kui Sind huvitab mingi riik ning selle vaatekaardid, siis saada aga selle riigi kasutajatele kirju, et soovid nendega vahetada.

Mida saab teha postcrossingu foorumis?
Postcrossingul on ka foorum, kuhu tasuks kindlasti pöörduda, kui soovid veelgi põnevamaid asju saata ning saada. Seal on võimalus vahetada väiksemates ja suuremates kogustes postkaarte ja marke, lisaks ka temaatilised tag’id, kus saadad ette antud teemal postkaardi (vaatekaart, mõni loom, jõuluteemaline etc) enne Sind postitanud inimesele ning saad ise kaardi endast järgmise kasutaja käest. Lisaks saadetakse omavahel ka asju, näiteks kirjatarbeid, kleepse, tühje postkaarte, sokke, kosmeetikat ning miks mitte ka jõulupakke. Põld on suur ja lai ja enamus uusi ideid võetakse suure hurraaga vastu, alati leidub mõni kasutaja, kel on samasugused huvid nagu Sinul.
Väga populaarsed on ka erinevad book’id, mida võib võrrelda meile kõigile lapsepõlvest tuntud salmikutega. Määratakse kindlaks ligi kümnest inimesest koosnev ring, kus on tavaliselt kasutajaid eri riikidest. Seejärel on ka üldine teema, näiteks jõulud, Sinu kodumaa või lapsed ning iga kasutaja valmistab ühe book’i, mille ta saadab edasi endast järgmisele kasutajale. Too täidab book’i ära ning saadab jälle edasi. Nii käivad kõik raamatukesed läbi kõik kasutajad ning jõuavad täidetult koju tagasi. Kel hirm kulutuste ees, saab ringi moodustada ka näiteks vaid oma riigi või naaberriikide kasutajatest.
Postcrossingu foorumi kaudu saab leida ka kirjasõpru või teisi kontakte, kellega püsivamalt kaarte või marke vahetada. Miks mitte ka kedagi kellele külla reisida!

Eesti postcrossing
Postcrossingu foorumis on eestlastest kasutajaid hetkel 599. Pool aastat tagasi oli selleks arvuks veel veidi üle 300 kasutaja, mis annab tunnistust sellest, et tegemist on hobiga, mis Eestis aina rohkem ja rohkem hoogu kogub. Eestlaste oma postcrossingu jutustamisnurga leiab nii Orkut.com portaalist kui ka Pereklubi.com pereportaalist, mõlemast on palju abi, kui oled alles algaja ning soovid abi süsteemi mõistmisel.

Kadri Kask

Loe lisa...

11/12/2007 20:50 #2

Päris huvitav hobi. Ma ise mingi aeg kogusin ka marke. Võiks ju hakata uuesti tegelema.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.35 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum