Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Retseptinurk//Küpsised sõbrapäevaks
Võin käsi südamel öelda, et pinterest on üks mu suurimaid lemmikuid ja seetõttu olen ma paadunud pinner. Eile kui ma seal ringi surfasin jäid mulle silma armsad südamekujulised küpsised mis olid pealt nii armsalt kaunistatud. Niisiis mõtlesin, et annan teile ühe pisikese ja armsa idee sõbrapäevaks. Ise tehtud, hästi tehtud! :)
Vaja läheb:
Taigent
Vormi
Glasuuri
Pritskotti
Hambatikku
Toiduvärve
Pilt on võetud pinterestist!
Kõigepealt tuleb valmistada taigen. Valida võib endale meelepärase küpsisetaigna aga kui mõtteid pole, siis toon näiteks liivataigna, sest seda on kerge valmistada ja samuti pole ta aeganõudev.
LIIVATAIGEN
Kogus:1kg/0.5kg
Vaja läheb:
Võid 300g/150g
Suhkrut 200g/100g
Muna 2tk/1tk
Soola
Nisujahu 500g/250g
Küpsetuspulber 1tl/0.5tl
Kui sa teed taigent köögikombainiga, siis lisa kõik ained kokku ja sega need omavahel ühtlaseks massiks.
Kui sa teed käsitsi(sõtkud ise taigna), siis esmalt sega omavahel soe(toasoe) või ja suhkur. Seejärel lisa ükshaaval munad ja lõpuks lisa omavahel ära segatud jahu, sool ja küpsetuspulber, ning sega need ühtlaseks massiks.
Küpseta küpsiseid(olenevalt suurusest ja paksusest) 10-15 min. 180-220 kraadi juures.
GLASUUR
Vaja läheb:
Tuhksuhkur 250g
Vesi/mahl 3-4sl
Kõigepealt sega ühtlaseks massiks omavahel tuhksuhkur ja vesi/mahl. Seejärel jaga saadud mass kaussidesse laiali, nii mitmesse kaussi kui mitu erinevat tooni sa saada soovid. Seejärel lisa tilgake omale meelepärast toiduvärvi ja voilaaa, võidki kaunistamisega alustada. Kindlasti jälgi, et mass ei jääks liiga vedel, sest vastasel juhul ta voolab lihtsalt küpsise pealt maha ja samas jälgi, et mass ei jääks liiga paks, sest muidu ta ei valgu ilusti ja ühtlaselt küpsistele laiali ja tulemus jääb kole. Enne glasuuriga kaunistamist lase küpsistel maha jahtuda!!!