Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Üks imelihtne hapukoorekook!
Nagu ma paar postitust tagasi mainisin, siis plaanisin soolaleivapeo jaoks tegelikult ka koogi küpsetada. Kahjuks jäi mul aega natuke vajaka ja nii sai see hoopis eile valmis tehtud. Tegelikult on üllatav, kuivõrd lihtsalt on võimalik valmis küpsetada üks väga mõnus kook!
Vaja läheb : 2 pakki šokolaadiküpsiseid, 150g võid, hapukat jõhvikamoosi, 750g hapukoort, 3 muna, 1,5-2dl suhkurt, 1tl vanillisuhkurt, 1 spl tärklist, mandlilaaste ja soovi korral mõned mustikad.
Purusta küpsised köögikombainis/käsitsi ja sega sulavõiga. Vooderda lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsise-või segu põhjale (mina kasutasin 24cm suurust vormi). Peale laota moos. Soovi korral võid põhjale puistada veel peotäis magusaid mustikaid. Nüüd sega munad suhkruga (ära vahusta) ja seejärel lisa kaussi hapukoor, tärklis, vanillisuhkur ja mandlilaastud. Sega kõik ühtlaseks ja kalla ettevaatlikult vormi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 45-55 minutit (koogi küpsemist saad jälgida nii, et täidis muutub küpsedes matimaks). Mina lisasin koogile katteks äärtesse ülejäänud küpsise-või segu. Kui kook küpsenud, siis lase tal enne serveerimist natukene jahtuda.