Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Banaanikook
Hei! Eile otsustasin üle pika aja küpsetada. Pole seda juba nii ammu teinud. Mul jäävad küpsetamisperioodid sügis-talvisesse aega, siis saab vahel lausa iga päev miski kook meisterdatud :D
Nüüd siis retsepti juurde.
KOOSTIS
Põhi:
2,5 dl nisujahu
1 dl pruuni suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
100 g pehmet võid
1 muna
Kate:
3-4 banaani, olenevalt suurusest
1,5 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
0,25 tl soola
5 dl piima
3 munakollast
u 2 sl võid
3 tl vaniljesuhkrut
Kõigepealt valmista põhi, selleks sõtku kõik taigna koostisosad kokku. Kui taigen ühtlane, pane see külmkappi ootele.
Seni kui taigen külmkapis, valmista kreem. Vala suhkur ja jahu paksupõhjalisse potti ja pane pott pliidile. Kohe hakka juurde valama nirena piima ja sega vahetpidamata vispliga. Sega kuni segu hakkab õrnalt keema. Tõsta pott tulelt. Klopi lahti munakollased. Pidevalt segades lisa munakollastele umbes pool kulbi täit kuuma piima-jahu segu, et munakollased veidi soojemad oleks. Nüüd vala munakollased potti piima-jahu hulka ja sega ühtlaseks. Sega juurde ka või ja vaniljesuhkur, sool. Või võib külm olla, see sulab soojas segus segades ise ära.
Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga, mina kasutasin umbes 20x28 suurust kandilist vormi. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
Nüüd tuleb kõige parem osa :D Suru taigen koogivormi põhja ja äärtele (üldiselt ma väldin sellise süsteemiga retsepte, aga elu on näidanud, et just sellised küpsetised on kõige maitsvamad). Vahel lihtsustab seda nt kahe küpsetuspaberi vahel rullimine.
Kui taigna mätsimisega olete ühele poole saanud, siis pange see umbes 10 min ahju.
Seni viiluta banaanid. Kata poolküpsenud taigen banaaniviiludega ja vala üle kreemiga. vähenda ahju temperatuuri 180ni ja pane kook küpsema, umbes 15-20 minutiks.
Lase koogil umbes tund jahtuda. Meil muidugi nälg ei kannatanud ja 45 min pärast lõikasime koogi lahti :D
Väga maitsev kook! Terve plaaditäis kadus kui mutiauku :D