EEVA naistekas

Neljapäev, 18. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Kohad mida külastada kui satud Lääne-virumaale #1

Postitas blogisse: Lilyac
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Hei! :)

Mina olen sündinud Rakveres ja peale seda elasin paar aastakest sellises armsas pisikeses külakeses nimega Paasvere. Peale seda Läksin ma elama Tapale kus ma elasin lausa 13 aastat ja olgem ausad, see oleks viimane koht kuhu ma enam tagasi läheksin.

 

Nüüd olen ma elanud juba 3 aastat Kadrinast 8 km Viitna poole, ühes armsas tibatillukeses külas.

Sellele mõeldes, mõtlesin ma teieni tuua mõned kohakesed Lääne-virumaalt (minu enda vaieldamatud lemmiku) mida võiks igaüks külastada kui ta satub Lääne-virumaale.

1)Viitna järved - Minu meelest üks armsamaid kohti minu kodu ligidal (kõigest 6 km). Seal asetseb kaks järve, üks suurem ja teine natukene väiksem. Väikse järve ääres asub saun, mida saab rentida. Ujumiseks eelistan ma siiski suuremat järve. Suurema järve keskmine sügavus on 3m ja suurim sügavus 6m. Järves on õnneks väga vähe vetikaid(oi kuidas ma vihkan vetikaid, jubedad). Ühel pool järve otsas on pisikene saareke vees, kuhu on kaldalt kõigest umbes 15-20 m. Järvede ümber asub veel matkarada ja seal on päris vahva jooksmas käija, sest pinnas on pehme ja seetõttu ei põruta jalgu joostes ära. Pilt on tehtud suure järve juures.

image

2)Kalijärv - Taaskord üks mõnus ujumiskoht, kus vesi läheb suvel eriti soojaks. Järve teeb lõbusaks 2 pikemat silda ja seetõttu saab sinna hüpata ja ei ole nii ühepalgeline seal see olemine. Järves ujub ringi üpris palju pisikesi kalu. Järv ise asub Jänedal, Tapa vallas. Järve keskmine sügavus on 4,9m ja suurim sügavus 9m. Järve ligidal asub veel Jäneda mõis ja Musta täku tall.Pilt on võetud internetist!

image

3)Porkuni järv - Porkuni asub Tamsalu vallas. Järv on üpris suur. Selle järve teeb huvitavaks see, et vahepeal jookseb ta veest täiesti tühjaks, niiet pärast võib seal lihtsalt ringi kõndida (kohutav). Viimati jooksis ta veest tühjaks aastal 2006. Porkuni järv koosneb tegelikult neljast järvest ja neid lahutavad paisud. Järve peal sõidab ringi vaikselt mingisugune väike saareke. Mind see järv eriti ujuma ei kutsu, sest seal on päris palju vetikaid, kuid samas on järvel tohutult kõrge hüppetorn (minu jaoks, kes ma kardan kohutavalt kõrgust). Looduse poolest on ilus kohake ja üks jalutuskäik ei teeks halba. Järve keskmine ja suurim sügavus on ainult 2m. Pilt on võetud internetist.

image

4)Palmse mõis - Üks ilusamaid mõisasid Lääne-virumaal. Mõis asub Palmses, Vihula vallas, keset Lahemaa rahvusparki. Mõisal on üpris palju hooneid ja samuti on mõis ise päris suur. Mõisa juures on väike järveke.

Mõis ise on avatud igapäev kell 10.00-18.00. Pilet 6€, lastele 4€ ja perepilet 12€. Rohkem infot mõisa kohta leiate siit LINK.Pilt on võetud internetist.

image

5)Muuga mõis - Tegemist on taaskord ühe ilusa mõisaga. Mõis asub Laekvere vallas, ning minu sünnikohast 5km Rakvere poole. Rakverest umbes 25km Mustvee poole. See mõis seestpoolt üks ilusamaid mida ma kunagi üldse külastanud olen. Praegu tegutseb mõisas Muuga põhikool. Mõisa juures asub väike tiik.Mõisast umbes 5km kaugusel asub Muuga tuulik, kus asus kunagi (veel eelmine aasta) söögikoht.Suvel saab mõisa külastamas käia 'Unustatud mõisad' päevadel.Pilt on võetud internetist.

image

6)Mustoja rand - Asub Vihula vallas ja kui tahad randa jõuda tuleb läbida esmalt 4km auklikku kruusateed :D. Teekond randa on juba ise piisavalt ilus. Kõigepealt möödume tavaliselt tuulikust ja seejärel sõidame läbi vihula mõisa õue, kust siis jõuame lõpuks sinna kruusateele mille kõrvalt jookseb umbes 3 meetrit allpool jõgi, terve tee kaasa. Mustojale jõudes on suur rand kust on näha ka jõgi mis voolab merre. Üle jõe on samuti võimalik kõndida, sest sinna on ehitatud uus laudadest rippsild.

image

Alumine pilt on võetud internetist.

image

7)Käsmu - Asub samuti Vihula vallas. Sellest kohast olen ma blogis üpris palju jutustanud. Sobib väga hästi õhtusteks jalutuskäikudeks. Samuti on seal olemas matkarajad, mida mööda saab ringi tuuseldada ja kui hästi otsida siis leiab sealt metsast hiiglaslikult suure kivi. Asub Võsust kõigest 3 km kaugusel.

image

Juba varsti toon teieni oma järgmised suured lemmikud Lääne-virumaalt, seniks päikest teile! :)

 

Olen 18 aastat vana ja pärit Lääne-Virust. Armastan maiustusi, loodust, poodlemist ja niisama lebotamist. Ma ei hinda inimesi välimuse järgi. Võtan oma elu lihtsalt, kuid panen paika enda sihid :)

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid V.A Kohad mida külastada kui satud Lääne-virumaale #1