EEVA naistekas

Reede, 29. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Miks õunad on kasulikud?

Postitas blogisse: Soul Food
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Käes on aeg, mil aedades on pehmelt öeldes õunauputus, nii et toetudes inglaste kõnekäänule- üks õun päevas ja arsti polegi vaja- peaks igaüks meist suutma õunasöömisega haigused eemale hoiada. Õuntest saab teha mahla, moosi, neid kuivatada ja valmistada imemaitsvaid magustoite. Samuti saab osasid sorte peagi talve ootama panna. Õunad on imelised!


Miks õun siis nii kasulik on?

1. Õun on toitainerikas ning kiirendab jääkainete väljutamist kehast. Toksiinide väljumist soodustab õunas sisaldub pektiin, mis langetab ka veresuhkrut ja halva kolesterooli taset.

2. Õun teeb kõhu täis, aga ei anna hoogu keha rasvumisele. Õunad aitavad kõhuprobleemide korral ning mõjuvad hästi seedimisele ja maksale. Õunas leiduv tselluloos kergendab soolestiku tegevust. Lisaks leidub selles levinud viljas rohkesti kaaliumi ning C-vitamiini.

3. Õuna teeb eriti tervislikuks pektiinisisaldus – see on ballastaine, mis neutraliseerib mürke ja hoiab kolesteroolisisalduse korras.

4. Söö õunu alati rahulikult ja aeglaselt ning mälu suutäied hästi läbi. Söö kindlasti ka koori, sest kasulikud ained on just koore all, seda eriti kui tegu on oma aia õunadega või teate kindlalt, et neid ei ole mürgiste ainetega pritsitud. Õuna koor sisaldab nimelt kõigele muule lisaks ka aineid, mis aitavad lihastel oma rammu säilitada. Kuna vananedes või haiguse tagajärjel lihased nõrgenevad, aitab koorega õuna söömine lihaste närbumist vähendada.

5. Õunte tarbimisega on seostatud mõningate südame-veresoonkonna ja vähihaiguste tekke riski vähenemist, samuti astma ja II tüübi dia-beedi riski vähenemist. Oluline osa nende haiguste vältimisel arvatakse olevat eelkõige antioksüdatiivsete omadustega fütotoitainetel, nagu flavonoidid, isoflavonoidid ja fenoolsed happed.

6. Õuntes sisalduvad toimeained leevendavad migreeni, kõrget vererõhku ja isegi südameinfarkti. Samuti aitab õun unehäirete puhul, tagab veresuhkru korrapärase jaotuse ning hoiab ära veresoonte lupjumise. Õuna soovitas juba kuulus Vana-Kreeka arst Hippokrates südamenõrkuse, soolte häirete ja neeruhaiguste puhul.

7. Lisaks sisaldasid õunu ka esimesed kosmeetilised kreemid, mis tähendab, et õun teeb inimese ilusaks ka väljaspoolt. Vitamiine täis ja hästi maitsev õun parandab kollageeni ja elastiini moodustumist nahas, tänu millele püsib nahk pingul ja elastne. Just selle omaduse pärast kasutatakse tänapäevastes silendavates kreemides õunaseemneekstrakti. Õun parandab ka naha niiskuse sidumise võimet ning takistab pigmendihäirete teket.

Allikas: okomarket.ee

Kirjutan kõigist asjadest, sündmustest ja emotsioonidest mis ühte või teistpidi köidavad mu hinge ja meeli ning annavad ka lugejale uut ja põnevat infot juurde.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Kristel Miks õunad on kasulikud?