EEVA naistekas

Neljapäev, 28. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Artiklitega seotud arvamused
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Teeme ise uue aasta heaks

Teeme ise uue aasta heaks 04/02/2008 00:00 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Aeg

Alati tuleb mingil hetkel teha kokkuvõtteid ja tagasi vaadata, et mõista, mis vajab muutusi ja mis mitte; vahel tuleb midagi välja jätta. Inimesed on niivõrd oma igapäevastes tegemistes kinni, et ei suuda enam vahet teha, mis on nende elus kahjulik ja mis kasu toov. Kiire elutempo juures harjutakse kõigega, sest lihtsam on harjuda kui aja nappuses süveneda erinevate asjade tegelikule tähtsusele. Tavaliselt võetakse kokkuvõtete tegemine ette just aasta lõpus, mil saab kõik halva jätta möödunud aastasse ja kõik hea uude kaasa võtta.

Iga pöördepunkt on võimalus muutusteks ja ümberkorraldusteks. Mitte kunagi ei tohi ühtegi soovi täitmata jätta tuues põhjenduseks aja puuduse, mis on tingitud endale mitte nii tähtsatest asjadest. Elus pole ainult töö, mis võib võtta kogu aja. Elus on palju tähtsat, millele tähelepanu pöörata ja uueks aastaks just endale südamelähedastes teemades korda lüüa. Muutuste tegemiseks, et need ka püsima jääksid, mitte vaid paariks kuuks, on kergem anda lubadusi, eriti kui oled lubaduste pidaja.

Pere ja kodu on sõnad, mis toovad naeratuse näole ja teevad südame soojaks. Kas mitte need polegi elus kõige tähtsamad? Inimesed on erinevad kuid usun, et kõigil inimestel on need märksõnad võimalikus tähtsate asjade edetabelis eesotsas. Kahjuks tundub mulle, et just need on esimesed, mis jäävad tahaplaanile, kui aega napib ja mured löövad üle pea kokku. Me peaksime siiski iga päev mõtlema lähtuvalt sellest, mis ja kes on meile kallid, sest kahju on ju mõelda, et meie probleemide pärast peavad kannatama meie sugulased, lapsed, mees… kõik, kes meile armsad.

Kui tööl on jamad, vanematega tülid, sõbrad hülgavad, raha tekitab probleeme – ükskõik mis, siis alati jääb toetavaks ja kindlaks kohaks kallima süle ja lohutavad sõnad: “Küll kõik korda saab.” Suhte korrasolek mõjutab paljugi nagu ka suhte mittelaabumine. Kõigil on olnud kallimaga probleeme ja nende mitte lahendamine mõjutab alati midagi. Ometi on just see inimene kelle toeta tundub kõik palju raskem. Armastuseta on ju võimatu!

Isegi kui kõik tundub korras olevat tuleb suhtele piisavalt tähelepanu pöörata, sest suhtes on kaks osapoolt – alati tuleb mõelda ka lähtuvalt oma partnerist, kas ka tema meelest on kõik korras või äkki saab miski parem olla. Kui liialt sulada igapäeva ellu ja kõik tegevused on nädalast nädalasse samad on üksluisus kerge ka suhtesse tulema. Võimalusi, kuidas oma üksluiset suhet elustada on palju ja mitte kõik ei vaja meeletult aega ja raha. Tavaliselt piisab vaid tahtmisest ja fantaasiast. Kord kuus nädalavahetuseti väljasõit, koos söögi tegemine, väljas jalutamine kohtades, kuhu pole ammu jõudnud või lihtne üllatus mehe töökirjade hulka tema kallikeselt.

Sõbrad ja sõbrannad on asendamatud inimesed meie kõigi elus. Igapäevasesse kodu ja töö keskkonda toovad suurepärast vaheldust just need inimesed, kellega saad end lõdvaks lasta, pubis väikse kokteili teha ja rääkida lihtsatel teemadel. Ometi kipub kõigi muude tegevuste kõrvalt raske leida välja minekuks aega. Kui Sa enam ei tea kellega date’ib Sinu parim sõbranna või kuuled oma mehelt, et Sinu lähedane sõber on kolinud Londonisse, siis on viimane aeg leida sõpradele aega.

Võib-olla sooviksime igal võimalikul momendil mööda vaadata tööst, kuid tahes tahtmata moodustab see meie elust väga suure osa. Peale selle kipub just töö olema see, mis päeva lõpuks meie meeleolu loob. Kas oled tüdinud saamast oodatud palgast vähemat? Kas boss käitub Sinuga halvasti? Kas närvid ei pea pingele vastu? Kas jõuad alatihti liiga hilja koju? Kas Sinu töö ei meeldi Sulle? Kas soovid vaheldust? Kui vastasid kasvõi ühele küsimusele jaatavalt võiksid kaaluda sel aastal töökoha vahetust. Elu on ju elamiseks, kui Sinu töö seda takistab ei tohi kunagi valida tööd.

Kui kõik tegelikult igapäevased asjad on läbimõeldud ja nende alased uued sihid paika pandud, tuleb mõelda ka sellele, mida uut ette võtta. Meenuta oma ammuseid unistusi ja soove. Kas need on täitunud või tahtsid siiski midagi veel teha, mis on mingitel põhjustel siiani tegemata? Kui kodus, suhtes ja tööl on kõik hästi võib jääda hoopis midagi Sinus endas vajaka. Miski võib rõhuda hinge ja tunduda võimatu ja võin kindlalt väita, et ongi kui Sa selle võimalikuks tegemiseks midagi ei tee. Kui ma ise trenni ei lähe ega ma siis ikka naljalt ennast õhtuti treenimas ei näe ka. Samamoodi jääb ka reis Taisse ära kui ma ise seda reisi ei korralda.

Uue aasta algus annab alati tahtmist ja indu oma elu paremaks muutmiseks. “Uude aastasse uue hooga!”

Talvi Kaja

Loe lisa...

05/02/2008 23:50 #2

  • Kassike
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 11
Kahjuks endal ka nii palju toimetusi õlgadele võetud, et tihti pole aega süpradele mailigi kirjutada.

07/02/2008 14:04 #3

  • Mariia
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 16
Ma võtan nädalas korra aja maha, et oma sõpradele pühanduda ja neile mailid saata.

26/07/2008 16:16 #4

  • Anu
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 67
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.46 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum