Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Läätse-lillkapsa hautis indiapäraselt - ideaalne kaalujälgijatele ja väga tervislik!
Läätsed on võitnud kindla koha minu köögis - nad on tõeliselt maitsvad, mitmekesised ja tohutult kasulikud. Läätsedest saab valmistada kõikvõimalikke hautisi, suppe, salateid. Läätsed on kõrge mineraalide sisaldusega ning ideaalsed kaalujälgijatele. Läätsed täidavad hästi kõhtu, on kiudaineterohked,kõrge toitainesisaldusega, imenduvad aeglaselt. Just aeglase süsivesikute imendumise ja kiudainete rohkuse tõttu aitavad läätsed ka veresihkrut tasakaalustada - mistõttu on asendamatuks toiduaineks ka diabeetikutele.
Imelihtne, imekiirelt valmiv ja imemaitsev retsept, mis pakub ka meeldivat vaheldust tavapärastele lillkapsa ja läätsede valmistamisviisidele.
Läätse-lillkapsa hautis indiapäraselt
--------------------
- 1 sibul
- 1 porgand
- 2 küünt küüslauku
- tükike ingverit
- 2 tl karripulbrit
- 1 tl magusat paprikapulbrit (soovi korral)
- 1 väike lillkapsas
- 3 tassi vett
- 1 tass punaseid läätsi
- koriandrit, peterselli, sibulat vms värsket rohelist
- maitsestamata jogurtit
Kuumuta pannil rasvaine (soovitavalt palmirasv). Tükelda sibul, küüslauk, porgand. Lisa pannile ning kuumuta 2-3 minutit. Seejärel lisa karri- ja paprikapulber, kuumuta veel hetk ning lisa läätsed ja vesi. Hauta 5 min ja lisa õisikuteks tükeldatud lillkapsas. Hauta kaane all kuni kõik koostisosad on valmis (5-10min). Lillkapsas peaks jääma kergelt krõmpsuv.
Naudi maitsestamata jogurti ja maitserohelisega.
Leiad veel tervislikke retsepte minu kodulehelt.