EEVA naistekas

Reede, 26. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

DIY: isetehtud šokolaadikringel, mis viib keele alla

Postitas blogisse: IluExpress
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Neljapäeval otsustasime sõbrannaga kokata ning valmistasime oma elu esimese kringli ning see tuli uskumatult hea välja ning kiidusõnu jätkus nii endalt kui teistelt lõpmatuseni.
Retseptis tegime aga väikese ja nutika muudatuse: panime rosinate asemel sisse hoopis rosinaid šokolaadis ja see andis kringlile eriti mõnusa täidise, kuid kes eriti magusat ei armasta, siis neil soovitan peale vähem šokolaadikastet panna :)


image

Lihtne kringitainas eelkergituseta
250 ml piima
25 gr presspärmi või vastav kogus kuivpärmi
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
100 gr võid
1 suurem muna
450-500 gr jahu
Määrimiseks muna
Lahusta pärm käesoojas piimas.
Kuivpärmi kasutamisel sega kuivpärm vähese jahuga ning sega veidi soojema piimaga kui presspärmiga tehtaval tainal (ca 42 kraadi võib kuivpärmi puhul olla vedeliku temperatuur)
Sega juurde muna, sool ja suhkur.
Lisa umbes pool jahukogusest ning klopi tainas ühtlaseks. Kloppimine aitab ka tainasse sideainet moodustada. Pidevalt sõtkudes lisa ülejäänud jahu, kuid jäta ca 1 dl jahu veel alles. Lisa toasoe pehme või ning sõtku see taina sisse. Viimasena lisa vähehaaval allesjäänud 1 dl jahu, kuid timmi täpne jahukogus paika vastavalt taina paksusele, kuna jahude niiskusesisaldus on erinev ning vahel kulub jahu vähem. Tulemuseks peaks olema parajalt paks, kuid siiski õhuline ja vormitav saiatainas. Sõtku tainast, kuni see lööb käte ja kausi küljest lahti ning muutub läikivaks ja elastseks.
Kata tainakauss toidukile või rätiga ning jäta sooja kohta kerkima, kuni tainas on vähemalt kahekordseks kerkinud.

image

Kaneeli-rosinakringel
Valmista kringlitainas ja rulli see jahusele lauale ristkülikukujuliseks.
Täidise jaoks läheb vaja:
100 gr pehmet võid
200 gr vees või rummis leotatud rosinaid (võivad olla ka šokolaadis rosinad)
2 tl kaneeli
1-1,5 dl (pruuni suhkrut)
Sega toasoe või suhkru ja kaneeliga. Määri spaatliga võisegu tainale. Raputa peale eelnevalt vees või rummis leotatud ja kurnatud rosinad. Keera tainas rulli, vajuta rull veidi lapikuks ning lõika pikkupidi kolmeks ribaks nii, et ülemine ots jääb lahti lõikamata. Punu palmik keerates lõikepinda võimalikult väljapoole. Vormi palmikust kringel, tõsta see ahjuplaadile ning jäta vähemalt pooleks tunniks sooja kohta kerkima. Kerkinud kringel määri veega segatud lahtiklopitud muna või munakollasega ning küpseta eelkuumutatud ahjus 180-200 kraadi juures ca 25 minutit.
image

Kringli punumiseks tegime ühe pika rulli (nagu kaneelirulle hakkaks tegema) ja lõikasime selle pooleks. Sisse tõmbasime veel pikad sälgud ülevalt alla, ning põimisime kaks rulli omavahel kokku. Väga lihtne ja samas näeb ka päris hea välja :)

Glasuuri jaoks läheb vaja:200 gr šokolaadi
1 dl 35%-list koort
Hakitud metspähkleid (meie jätsime pähklid välja)
Sulata kuumas koores hakitud šokolaad. Sega ühtlaseks ning määri või kalla see kringlile. Puista peale hakitud metspähkleid.

Ning tegelikult valmis ta ongi, ei midagi keerulist kuid imemaitsev! :)

Head katsetamist ja maiustamist! 

Eliise

Olen Eliise Tartust, tegelen iluuisutamisega ja armastan ülekõige shoppamist. Minu blogi on kindlasti huvitav neile, kes soovivad lugeda toodete arvustusi ning mõningaid nippe, mis on iluga seotud.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Eliise DIY: isetehtud šokolaadikringel, mis viib keele alla