Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Midagi maitsvat: Meie pere lemmik frikadellisupp - tibu retsept
Frikadellisupil on minu jaoks alati olnud selline erilisem tähendus.. Lapsest peale on tibu seda mulle keetnud ja kohe kui iseseisvalt köögis askeldama hakkasin siis oli see üks esimesi retsepte mille endale selgeks tegin. Tegelikult on mul siiani komme alati tibule helistada ja küsida küsimusi nagu "oot mitu pipratera ma panema pidin"? Tegelikult seda rohkem sellepärast, et tekib tunne nagu supp tuleb sellevõrra maitsvam. Tegemist on väga lihtsa roaga, aga kuna ma seda nii väga armastan,siis jagan retsepti ka teiega.
Vaja läheb: Kartulit, porgandit, frikadelle, lillkapsast, sibulat, tilli, musta terapipart, kanapuljongikuubikuid.
Valmistamine: Pane potti vesi (kolmveerand potist) ja pane vesi keema. Haki kartul ja porgand väikesteks kuubikuteks ja lisa need potti. Nüüd koori üks terve sibul ja aseta see ühes tükis potti (hiljem võtame selle tervena ka välja). Keeda neid kolme koostisainet 15 minutit ja seejärel lisa supile lillkapsas ja frikadellid (mina kasutan enamasti külmutatud frikadelle). Nüüd lisa näpuotsatäis (u 4-5 tera) musta pipart ja kaks puljongikuubikut. Muidugi võib siinkohal supi ka ise maitsestada, aga minu jaoks on kuidagi oluline järgida täpselt tibu retsepti. Viimase lihvina lisa supile ka värsket tilli. Lase kogu kupatusel veel nii umbes 10 minutit podiseda ja seejärel tõsta supp pliidilt. Serveeri hapukoore ja värske tilliga.
Minul on rumal komme alati selle supi kõrvale ka külma piima juua, aga see on vabatahtlik :)
Millised on teie pere lemmikud supid? Ehk on kellegil veel vanaemalt mõni põnev retsept tagataskus?