EEVA naistekas

Reede, 26. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Laste hammastest ja suuhügieenist (+KINGILOOS!)

Postitas blogisse: MiuMei
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Nagu teate, on meil hetkel väga aktuaalseks teemaks hambad ja hambaarstid, eriti minul :D Ja seda teab ju iga üks, kui oluline on suuhügieen. Isegi lastel.

 

Hiljuti käisid ka lapsed igaaastases kontrollis ja peale kaua oodatud hambaarsti külastust tekkis ka neil suuhügieeni vastu veelgi põhjalikum huvi. Siiani olid nad oma kohustuslikud hambapesud kenasti ära teinud ja keegi sellest protseduurist kõrvale pole hiilinud, no Daisy vaid vahepeal. Aga oleme ka sellest jagu saanud. Hambaarsti juurde minnes oli Daisyl kindel plaan küsida, kas nemad ka suuvett peaks/võiks kasutada.

Kui Daisy kontroll oli lõppenud ja kiidusõnad minul suure heldimusega vastu võetud, tuletasin Daisyle meelde, et ta tahtis arstilt midagi küsida. Küsimus oli Daisyl sootuks ununenud ja juba puhusid keelel uued tuuled: "Me nägime täna 15 titavankrit!".
Kui lõpuks suuvee juurde jõudsime, oli arst kindel, et peale magusa söömist piisab veega loputamisest. Ei pea vist ütlema, et lapsed võtsid selle tegevuse liigagi innukalt omaks.

Lapsed on lisaks iseloomule ka hammastelt erinevad. Daisyl pole seni ühtki auku olnud, Kristellal seevastu on igal kontrollil midagi kõpitsetud. Minu jaoks algab suuhügieen juba lapse sünnist. Nt minu jaoks oli jube oluline, et lapse suhu ei satuks kellegi teise baktereid. Meie peres ei olnud toiminguid, mis mõne teise lapsevanema jaoks on normaalsed. Nt enne lapsele luti pakkumist ENDA suust läbi tõmbamine. Minu jaoks on see lausa rõve. Kui ma lauda katan, siis ei tõmba ju teiste inimeste söögiriistu eelnevalt enda suust läbi :D Lisaks ei söönud me lapsega samast lusikast. Ei musita suu peale. Ma ei tea, kui palju sel muidugi tõepõhja all on.

Esimesed hambaharjad said minu lapsed päris hilja, sest ka hambad tulid neil hilja, 11 ja 12 kuuselt. Esimeseks harjaks oligi neil silikonist hari, mida kasutati innukalt ka närimiseks.

Hammaste pesemisega ongi meil õnneks lood head. Tean, et osadele lastele see üldse ei meeldi ja neid tuleb hambapesuks sundida. Minu plikad on selle koha pealt lausa gurmaanid :D Hambapasta ja -harja lett on neil poes üks lemmikuid. Peale kommiriiulit muidugi! :D Alati tahavad uut hambaharja või pastat. Uut hambapasta tuubi avavad mõlemad suure õhinaga, no mine sa tea milline pasta seekord siis on.

Hambaharju vahetan lastel umbes korra kuus. Kui see oleks laste teha, oleks neil iga nädala kohta uus hari. Daisy kasutab laste harju, hetkel ongi kasutusel üks Signali jalgadega variant. Kristellale sai tema soovil eelmine kuu suurte hari ostetud. Üleeile ta aga tuletas mulle meelde, et nad tahavad uusi harju ja tema sooviks nüüd ka sellist nagu Daisyl - väikest ja jalgadega. Eks siis peab uusi välja valima minema.

Lõpetuseks lubatud kingiloos! Mulle kirjutas Liina PR Strategies`est ja küsis, kas ma tahaksin nendega väikest koostööd teha. Olin pikemalt mõtlemata ja rõõmuga nõus.

Seekord loosin välja ühe komplekti poisslapsele ja teise tüdruklapsele (hambahari + pasta).
Sinine valgete triipudega geelhambapasta on puuviljamaitseline ja võitleb tõhusalt kaariese vastu.
Roosa valgete triipudega maasika maitseline geelhambapasta omab hambaemaili tugevdavat toimet. Minu lastel on mõlemad pastad olnud ja roosa osutus lemmikuks, eks ka värv oli määravaks.

image
Loosis osalemiseks ole minu blogi jälgija (bloglovin, blogger või facebook), jäta kommentaar oma e-mailiga.
Kirjuta, kuidas Teie laps hammaste pesemisse suhtub ja milliseid nippe, kui vaja, meelitamiseks kasutate.
Lisaks mainige, kas pretendeerite tüdruku või poisi komplektile:)

Kingiloos läheb lukku esmaspäeval, 25.mail!


Olen 28a moe ja iluhuviline. Minu blogis saate lugeda nii ilujuttu kui palju muud põnevat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Merje Laste hammastest ja suuhügieenist (+KINGILOOS!)