EEVA naistekas

Kolmapäev, 01. May 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Kahjulikud ained kosmeetikas

Postitas blogisse: MiuMei
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Keskmine Euroopa naine pidavat päeva jooksul kasutama umbes 20 erinevat kosmeetilist toodet. See teeb kokku päris palju erinevaid kahjulike aineid.

Kuna kõik päevad on erinevad, siis õelge mitut erinevat toodet te täna kasutasite(ka pesemisvahendid lähevad arvesse)?
Ma sain kokku tänaseks päevaks 10 erinevat, eks õhtul veel lisandub - meik vaja maha võtta ja muud õhtused protseduurid...

Sulfaaton pesuaine, mida toodetakse peamiselt nafta või kivisõe töötlemisel tekkinud jääkainest. Sulfaate seostatakse maitsemeelte kahjustumise, raskete nahaärrituste, viljatuse ja nägemise halvenemisega.

Kosmeetikatööstuses tuntud head ja odavad säilitusaineid parabeenid on seostatud peamiselt emaka- ja rinnavähiga, samuti põhjustavad ka naha enneaegset vananemist.

Sünteetilised värv- ja lõhnaained sisaldavad rohkelt vähki tekitavaid raskemetalle. Inimorganism ei suuda neid enam väljutada.

Veel hirmutavaid fakte:

Formaldehüüd - lisaks kosmeetikatoodetes säilitusainena tarvitamises kasutatakse ka liimi valmistamisel. Suures koguses neelamine või sisse hingamine võib lõppeda surmaga! Võib tekitada hingamisraskusi ja kopsupõletiku. Leitav beebišampoonides, vannivahtudes, suuvees, küünelakkides, hambapastades. Phthalates - kasutatakse naha niisutajatena kreemides...tegelikult ka tööstustes plastiku pehmendajana... Mõjuvad halvasti viljakusele, ohtlikud rasedatele ja sündimata beebidele. Tuntud kui tõsiste arengudefektide tekitajad katseloomadel. Propylene Glycol - gaasist saadud vedelik, mida kasutatakse naha niisutamiseks. Kasutatakse ka pidurivedelikes! Tungib kiirelt läbi naha, tagajärgedeks võivad olla aju-, maksa- ja neeruhälbed. Me võime seda ainet leida beebide kehahooldustoodetest, suuveest, raseerimisgeelidest, deodorantidest.

Siia tõin välja mõned kahjulikud ained kuigi neid on tohutult palju! Kel rohkem huvi leiab internetist selle kohta küllaga infot.

See kõik on üsna hirmutav, suurtel kosmeetikatööstustel on sinu tervisest ükskõik, peaasi, et raha liigub. image

Mina hakkan küll tasapisi oma keemialaborit puhtama toodete vastu välja vahetama. Ilmselt mitte kõike, aga nahahooldustooted suures osas kindlasti. 

Mõned e-poed, kust saab nahasõbralikumaid tooteid:

Välismaistest poodidest tasub kindlasti vaadata:

http://www.feelunique.com/

Siin on nimekiri tootjatest, kes on naturaalseks tunnistatud:

http://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/e/producer_natural_cosmetics.htm

Valid kas tähe järgi või kirjutad otsingusse koostisosa nimetuse. Rohelised täpid on head, punased täpid tähendavad halba, kaks punast täppi on lausa lubamatu.
Väga hea lehekülg, uurige järgi! Vahest mõnd toodet hea kontrollida. http://biodizionario.it/

Kui palju teie kasutate loodusliku kosmeetikat, millised on lemmikud?

Ja küsimus ka neile kes on looduslikumate toodete peale üle läinud, kas naha/juuste seisukord on paranenud?


Olen 28a moe ja iluhuviline. Minu blogis saate lugeda nii ilujuttu kui palju muud põnevat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Merje Kahjulikud ained kosmeetikas