Mina reeglina jootraha ei jäta. Kuhgi sööma minnes lähen sinna ju eelkõige sööma, mitte teenindust nautima, pealegi on ju teenindava personali palk juba hinna sees, seega ei näe ma põhjust lisaks veel midagi maksta. Ühel korral oleme vist emaga jätnud 5 krooni rohkem sinna kaante vahele, kuid reeglina mitte, võib-olla
väga hea teeninduse otsa sattudes ka jätaksin, ei tea, pole juhtunud. Ning üldse jootrahast rääkides, minu meelest on see Ameerika süsteem ka väga nõme, et selle jätmine on põhimõtteliselt kohustuslik, ma ei saa aru, miks siis üldse selline asi, jootraha peaks ju ikka olema miski, mida jätta silmapaistvalt hea teeninduse eest?! Nad võiks kõik hinnad menüüs siis ju selle võrra kõrgemaks panna, oleksid ettekandjad rahul, oleks klientidel lihtsam, see on lihtsalt nii võlts süsteem!
A ja see jootraha hulk, mida väismaalased on harjunud jätma on tegelikult kka meeletu, mu üks sõbranna töötab ühes kesklinna restoranis, kus valdav osa klientuurist on turistid ja tema ütles, et mingi aeg elasid mitmed ettekandjad seal lihtsalt jootrahast, palk lihtsalt jooksis arvele, aga kuna tippi oli nii palju, polnud seda nagu vajagi. Mine sa võtkinni, kuidas siis õige oleks