EEVA naistekas

Kolmapäev, 15. May 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Siin võib kõik südamelt ära rääkida. Räägi kõigest millest soovid.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA:

15/04/2010 23:01 #1

  • tiiuke
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2610
Ilma pole kindlasti millestki jäänud, kui sa just sellise muusika austaja pole.

Ma näiteks pean seda vanusepiiri tõstmist natuke ajuvabaks. Ja nõustun Postimehes oleva väitlusklubi arvamusega. Kui 14-aastane on piisavalt küps, et oma kuritegude eest vastutada, siis nüüd järsku nii küps pole, et ise otsustada kellega ja kui vanalt seksida. Sellise asja keelamisel on kahtlane maik juures. Kuidas siis seda kontrollitakse? Ja mis oleks imelikku sellel, kui 15-aastane astub vahekorda oma 18-aastase kaaslasega. Sel juhul oleks see seadusevastane. Põhjuseks toovad selle, et kaitsta lapsi pedofiilide eest. A milline pedofiil tahab 15-aastast. Neid ikka huvitavad ju hoopis nooremad. Mingi põhjus oli ka see, et kaista lapsi täiskasvanute ärakasutamise eest. Kuid vastumeelne vahekord on ju vägistamine ja see hoopis muu karistuse all. Tänapäeval need 14- ja 15-aastased tegelikult piisavalt küpsed ja kui ka poleks, siis mingi keelamisega probleemi ikka ära ei hoita. Nõustun, et kui see probleem on, siis tegeleda sellega muul moel. Teadvustada ja rääkida sellest lastele rohkem ja siin tulekski juba kool mängu.
Teema on lukustatud.

16/04/2010 14:41 #2

  • milko
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2083
Lõpuks on umbes nii, et see 18-aastane jätab tolle 15-aastase tüdruku maha ja hops, tüdruk nii maruvihane ja soovib kätte maksta hakates selle teemaga jaurama. Tobe. Üldiselt ise teavad. Ma leian ka, et 14 piisab täiesti. See tiiukese näide on õige, et kui saavad kriminaalkuritegude eest vastutada, küllap saab seksimise eest ka vastutatud. Mul oli kunagi klassiõde, tol ajal siis 13-aastane, kellel oli sama teema, et KÕVASTI vanem kutt jättis maha, tüdruk nii vihane vms ja lõpuks tuli vägistamise jutuga välja... Oh jah. Ma ei mäletagi, mis sellest sai, aga üldiselt on igasuguseid. Ja vanus tõsta või mitte - häda on nagunii sellega kogu aeg. Ja tõesti, mõned 14-aastased on juba üsnagi küpsed, samas kui mõni 16-aastanegi on täiesti.. Jah. Nii et suhteline on see nagunii. Pealegi ega see seksi ära ei hoia siis, ka nende paaride hulgas, ikka teevad. Toob lõpuks lihtsalt pärast armuvalus pubekatele mingi asja, millega püüda oma eksile kätte maksta. On ju igasuguseid... Pealegi ma ei leia ka, et näiteks 17-aastane ja 15-aastane on nüüd koos ja mingil juhul ei tohiks seksida. Küll on ka selliseid paare, kes saavad kokku koolieas, on noored ja jäävadki kokku. Mis nad nüüd siis hakkavad ootama mõlemad, kuni "täisealiseks" saavad? Ega vist. Asjad juhtuvad ikka loomulikult ju. Kui nüüd see 16-aastase seadus vastu võetakse, siis küllap hakkavad lõpuks juba rääkima 18-aastasest, ei imestaks üldse. Varem oli ju seadus 13-aastase suhtes, enne kui tuli see 14, kui ma õigesti mäletan.
Teema on lukustatud.

16/04/2010 16:13 #3

  • Kati16
  • POLE LEHEL
  • Guru
  • Postitusi: 4082
No kuulge, kui noormees (või neiu) jätab oma partneri selle tõttu maha, et temaga seaduse silmis seksida ei saa, ei olegi see inimene teist inimest väärt. See on ju alati nii olnud, et see, kes tõeliselt seksida tahab teeb seda olenemata vanusest ja inimesega olenemata vanusest, seega võiks öelda, et miks üldse seda piiri tõmmata? Mind see enam hetkel isiklikult ei puuduta, kuid kui ma mõtlen tuleviku perspektiivis, tahtes emaks, et minu lapsedki oleksid kaitstud... Andestage väga, mina arvan, et 14aastane ei peaks nii väga voodielu järele janunema. Ja nii palju on neid juhtumeid, kus jäetakse karistamata mehed, kes kasutavad noori tütarlapsi ära. Ning ära kasutamine ei pea alati võrduma vägistamisega, antud vanuses tüdrukutega on vägagi lihtne manipuleerida. Sest hetkel ei saagi midagi teha nende inimestega, kes 14-15 ära kasutavad... Ning tuleb tõdeda, et praegu on noorte seas väga "in" see, et voodis saaks ära käidud, ilma et nad tegelikult mõtleksid selle tõelisele väärtusele. Ja minu arvates näitab juba see ebaküpsust, kui hakatakse pärast nö kaaslase kättemaksma. Sellel teemal võiks vägagi pikalt diskuteerida. Ühes ma olen oma kallimaga küll nõus: kui palju on vaja sellest pidevalt pläkutada? Tehku see seadus siis ära ja kõik.
Teema on lukustatud.

16/04/2010 17:12 #4

  • tiiuke
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2610
Ma arvan küll, et sellest teemast vaja palju rääkida. Ja üleüldse ka teistest seadusemuudatustest. Meie riik ju demokraatlik, ehk see tähendab, et erinevad arvamused ja huvid peavad olema esindatud, mitte üks tark mees ei otsusta, mida teha ja kuidas õige on.
Ja see jutt, et "tulevikus tahan, et ka minu lapsed oleks kaitstud...". Iga vanem saab ise oma last kaitsta, rääkides talle seksuaalelu ja ärakasutamise ohtudest ja kõigest muust. Mingi seadus teda nüüd küll kaitsma ei hakka. See tuleb mängu alles hiljem, kui tegu tehtud.
Ja ehk ka seetõttu on need noored nii manipuleeritavad, et ega neile ei räägita ju asjast. Näiteks mina ei mäleta, et meile mingit seksiloengut oleks peetud. Kui ka oli, siis kestis ühe naeruväärse tunni ja enamuse ajast itsitasid kõik pihku ning loengupidaja arvas, et lapsed nüüd targad ja töö tehtud. Ehk ka näidati kummi panemist banaani peal, kui sellest poolest kindlasti mitte sõnagi, mille eest selle seadusega kaitsta tahetakse.
Teema on lukustatud.

16/04/2010 19:07 #5

  • milko
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2083
Ma leian ka, et 14-aastane ei peaks voodielu järele janunema. Absoluutselt mitte, kuid kui on suhe ja mõnigal juhul võib ta sellises vanuses kuskil ka üsna kindel olla, siis ma ei arva, et mingi seadus peaks nüüd olema, mis nii-öelda tõkke ette paneb. Seaduslikult siis. Ja ilmselgelt pole see ju normaalne, kui seksi mitte saamise pärast jätab üks teise maha! Ja ilmselge on ka, et see on äärmisel ebaküps ja haiglane lausa, kui keegi hakkab kellelegi kätte maksma hiljem nii, aga fakt on see, et selliseid on ja kahjuks ei ole neid ka mitte vähe. Need, kes 14-aastaselt seksima hakkavad, suures osas ka on sellised, küll aga mitte kõik, tõsi. Iial ei või teada, kuidas miski lõpeb või kuhu asi viib jne. Ehk on alguses tõesti ilus suhe, mõlemad tunduvad asja tõsiselt võtvat, kuid pikema aja möödudes tuleb välja, et ei ole asi nii ilus ja tore midagi. Tobe oleks, kui oled kellegagi koos ja tõesti mitte vaid seksi päras, toimub lahkuminek ühe initsiatiivil ja kui selgub, et mahajäetud pool ei suuda seda muudmoodi vastu võtta, kui äärmiselt ebaküpsel viisil, siis oleks ka jama, kui teisel poolel seetõttu kriminaalasi kaelas oleks. Ja ometi oli kõik vabatahtlik, tol hetkel ehk isegi tundus, et armastusest. Ja oli ilus esimene kord, tõesti oli, aga lõpp lihtsalt osutus räpaseks.
Ehk jah, see on ilmselt palju vaieldav.
Sellega olen ka nõus, et demokraatlikus riigis just on vaja "pläkutada" selliste asjade üle. Kui võetakse seadus vastu jne, siis tuleb nende üle eelnevalt diskuteerida, kaalutleda - meie, rahvas, oleme ju need, kes neid seadusi täidavad, seega demokraatlikus riigis justkui oleks õigus sõna sekka öelda, oma arvamust avaldada, saada selle kohta maksimaalset informatsiooni. Viimati vähemalt nagu oli.

Kas keegi tallinlane oskab öelda, kus on Jakob Westholmi Gümnaasium? Või kuidas sinna Tallinn-Tartu maanteed pidi tulles kõige lihtsamini saab üldsegi?
Teema on lukustatud.

16/04/2010 19:30 #6

  • Saye
  • POLE LEHEL
  • EEVA tiim
  • Postitusi: 1889
Minu poolest võiks vanusepiiri täitsa tõsta. Muidugi need, kes tahavad seksida, teevad seda nii või naa. Kuid ehk hoiab see vanusepiiir siiski mõne tüdruku kahetsuse ja masenduse ära, et seksis liiga vara. Sest äkki ikka mõnele mõjub, et seksida võib 16-aastaselt alates.
Ja ausalt öeldes.. ma ei teadnud 14-aastaselt, mis seks ongi põhimõtteliselt. Ma mõtlesin tol ajal pigem lihtsalt poisiga miilustamisest, suudlemisest kui seksist. Kui vaatan mõnda 14-aastast, siis mõtlen, et mis mõttes selline tüdruk, kel pole kehagi välja arenenud, võib seaduse silmis seksida? On tal tõesti siis vaja seda või teeb ta seda pigem selleks, et <span style="font-weight: bold;">täiskasvanud</span> seda teevad või kutt tahab? Muidugi on ka erandeid, ning peamine töö on siiski lapsevanemate, mitte seaduse teha.
Teema on lukustatud.

16/04/2010 21:38 #7

Mis vahe on minevikul ja tänapäeval ? Minevikus olid lastel ninad tatised,tänapäeval on tattninadel lapsed.
Expect the bullshit, but never accept it.
Teema on lukustatud.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.38 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum