EEVA naistekas

Reede, 03. May 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Ameerikasse õppima

Ameerikasse õppima 18/11/2009 16:20 #1

  • etnie
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 1
Tere, selline küsimus, et kas on kedagi kes on õppinud Ameerika ülikoolis/plaanib minna, või teab mõnd tuttavat, kes käinud ?
Tahaks teada, et kuidas te valisite ülikooli( võib-olla oskate soovitada mõnd head kooli California osariigis), kas saite stipendiumile, kas jõudsite ka kooli kõrvalt tööl käia jne. Ühesõnaga, kõik head soovitused ja õpetussõnad on väga teretulnud. Mul on endal plaanis mõne aasta pärast Ameerikasse õppima minna ja ootaks Teie kogemusi,et kuidas ikka hakkama saada jne.

Ameerikasse õppima 29/12/2009 01:53 #2

  • rd
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 47

Tere,




Esiteks, vastus sinu küsimusele, kuidas valida ülikooli oleks minupoolt küllaltki lihtne: kasuta ülikoolide pingeridasid. Näiteks Shanghai Jiao Tong Ülikool avaldab iga aasta maailma 500 parima teadusülikooli pingerea. Viimane on koostatud reastades koole vaid kvantitatiivselt mõõdetavate faktorite järgi (õppejõudude saadud teadusauhinnad, eelretsenseeritud rahvusvahelistes teadusajakirjades avaldatud artiklite arv ja nende tsiteeritus jne). Loomulikult ei tasu ülikooli valimisel järge näpuga ajada, kuid sinu kaalutavat ülikooli näiteks selles nimekirjas üldse pole, siis peaksid paar korda tõsiselt mõtlema selle asja üle. Sinu jaoks läheb lõpuks see ettevõtmine ikkagi palju aega ja raha maksma ning ääretult nõme oleks avastada, et sa oled pannud kõik selle magama selleks, et saada haridust kusagil keskpärases ülikoolis.




Järgmine teema, millega sa tegelema pead on loomulikult raha ja seda kulub Ameerikas õppides palju. Üks õppeaasta USA tippülikoolis koos elamise ja õppemaksuga läheb maksma kuskil pool miljonit krooni, 250k üles-alla. Kui sa saad mõnesse eelnevas pingereas saja parima hulgas olevasse ülikooli BA tasemele sisse, siis tööl käia ja korraga õppida sa ei jõua. Pead lootma stipendiumi peale. Stipendiume undergrad'i jaoks on muidugi väga raske leida, kui mitte võimatu. Otsima pead neid nii siit, kui ka sealt poolt ookeani. Esimene asi uuri kooli enda kodulehelt, kas nad pakuvad "financial aid"i ja millised on nende reeglid. Osad neist seda ka teevad.




Kui oled leidnud enda jaoks sobiva ülikooli ja ning leidnud teoreetilised rahastamise võimalused, siis pead ka ülikooli sisse saama ning selle rahalise toetuse saama. Sul on kindlasti vaja teha TOEFL või IELTS test tõestamaks on keeleoskust ning mis veelgi olulisem, sa pead tegema SAT testi näitamaks, et sinu akadeemiline potensiaal on erakordselt kõrge. Ilma viimast näitamata jääb USA tippülikooli sisse saamine väga raskeks katsumuseks ning samuti ei ole lihtne veenda väliseid rahastajaid sinu rahastamise mõtekuses. Erandid tehakse tavaliselt vaid häid sportlike saavutsi näidata suutvatele kandidaatile ning mõnedes koolides kvantitatiivselt mõõdetamatuid andeid (kunst, muusika) demonsteerivatele kandidaatile.




Alternatiivne variant on sul muidugi leppida keskpärase või veel kehvema USA ülikooliga, kuhu vähegi nutikaid vastuvõetakse, kuid sellisel juhul võiksid sa juba sama hästi õppida näiteks TTÜs või TÜs ning minna välismaale vahetusõpilaseks. Teine variant oleks teha BA kraadi näiteks Euroopas. Inglismaal saab võtta õppemaksu jaoks õppelaenu. Skandinaavias ja Madalmaades on peaaegu kõik õppekavad ju kas ainult inglise keeles või dubleeritud ning mis veelgi olulisem, kas täielikult või suures osas riiklikult subsideeritud õppekohtadega. Samuti saab suhteliselt (elamine maksab ikka 1000 eurot kuus...) odavalt hakkama Saksamaal ja Prantsusmaal, kuid seal pead oskama keelt. Võid ju alati pärast Euroopas tehtud cum laude BA kaardi kandideerida mõnda USA tippülikooli. Grad'i tasemel on stipendiumite saamine ka oluliselt lihtsam, kui BA tasemel.




Loodan, et mu vastus oli ammendav ja sul õnnestub mõnda USA tippülikooli koos stipiga sisse saada.

Ameerikasse õppima 29/12/2009 02:00 #3

  • Philomela
  • POLE LEHEL
  • Kreisi kasutaja
  • Postitusi: 1881
Tean ühte, kes sai Browni ülikooli sisse (Ivy League ja üks parimaid ülikoole üldse), aga ta ei saanud <span style="font-style: italic;">financial aid</span>i ja tal jäi minemata.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.32 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum