EEVA naistekas

Esmaspäev, 06. May 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Kõik tervisest s.h. tervislikust toitumisest, nõuannetest jne.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Kas tupeseen või genitaalherpes?

Kas tupeseen või genitaalherpes? 07/07/2010 13:08 #1

Tere, mul selline probleem, et tuppe juures hakkas valus ja sügelus. WC oli ka jube valus käia. Käisin noortekabinetis ja rääkisin seal sellest. Tema ütles, et tupeseen. Samas olid koha hakkamas päevad, seega minu puhul on valge vooluse suurenemine tavaline. Peale arstil käimist tekkisid punnid. Mõtlesin et kas on seene puhul punnid tavaline nähtus. Olen otsinud vastust, kuid ainult üks oli maininud et tal on ka punnid. Pöördusin küsimusega arstipoole, netis, kus tuli maksta ja ta vastab. Tema sõnul võib see olla ka genitaalherpes. Uurisin siis selle kohta. Tekivad villid ja hiljem need siis muutuvad haavanditeks. Mul on punnid, kuid ei ole mingi villi taolised ja haavanditeks pole ka muutunud. Ei taha ise eriti uskuda ka et sellise haiguse kuskilt saanud. Mehel ega minul pole varem ohatist olnud ka. Selle kohta lugedes pidi haigus kestma kuskil 3 nädalat seal hulgas paranemine. Nüüd on olnud haigus nädal aega ja hakkab mööda minema. ei ole enam valus, vahepeal oli valus isegi kõndida kui miski sinna vastu läks. Mulle kirjutati küll tupeseene vastu tuppekuulid, kuid pole saanudkasutama hakkata, kuna neid ei saa kasutada mensa ajal. Kas kellegil on olnud tupeseene ajal ka punne, mis on valusad? Või on kellegil ohatise ajal läinud see kiiresti mööda, ilma vilihaavandite tekketa? Olen täitsa segaduses mis probleem võib olla :S

Kas tupeseen või genitaalherpes? 07/07/2010 16:52 #2

  • lafolle
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 803
Ma arvan, et tegu on genitaalherpesega. Algab ta samamoodi, nagu kirjeldasid (sügelus ja valu) ning seetõttu võib seda tupeseenega segamini ajada. Kuid tupeseenega kaasneb alati suurenenud valkjas voolus. Kuna sul tekkisid villid, mis haavandusid, siis on see suht kindlalt herpes. Haiguse said tõenäoliselt partnerilt kas nö tava- või oraalseksi teel. Ta ise ei pruugi sellest teadlik olla ning sümptomeid samuti alati ei esine. Lohutuseks ütlen, et kuigi herpest ei ole võimalik välja ravida, vaid ainult leevendada, siis esimene haigushoog on reeglina tunduvalt raskem kui järgmised (kui veab, siis võib see jääda ka ainukeseks). Ega midagi targemat ei olegi teha, kui kasutada lokaalseid valuvaigisteid (nt lidokaiin), arst võib ka mingeid muid ravimeid soovitada, aga need on mõttekad enne villide teket, hiljem nad eriti mõju ei avalda.

Kas tupeseen või genitaalherpes? 08/07/2010 12:53 #3

Aga asi ongi selles, et mulle ei tekkinud ville ega villi järgseid haavandeid. Olid punnid, päris punased, aga ei tekkinud villimoodi kihti ega ka haavandeid. Läksid päris kiiresti mööd ka. Voolus oli, aga mul on alati enne mensat. Punnid olid ka valusad, aga ei muutunud villideks ega ka haavandiks.
Tänan vastamast!
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.31 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum