EEVA naistekas

Reede, 03. May 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Ilus ja kuldpruun. Kas kasulik või mitte? Päevitustooted.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Kunstpäevitusest

Kunstpäevitusest 27/08/2006 17:40 #1

  • Nikita
  • POLE LEHEL
  • Moderaator
  • Postitusi: 2425
Spray-päevitus

Spray-päevitus on uduvihmana kehale piserdatav päevitus. Seansil kasutatakse spetsiaalset kompressorit, mille abil kosmeetik katab kliendi keha ühtlaselt päevitusvedelikuga, mille peamiseks toimeaineks on suhkru derivaat dihüdroksüatsetoon (DHA), mida sisaldab ka suur osa isepruunistuvatest kreemidest. DHA imendub naha pealmisesse kihti, kust see ei jõua vereringesse ega organismi üldisesse ainevahetusse. Reageerimisel naha pindmise kihi valkude ja aminohapetega, muudavad need värvi ja tekibki pruun jume. Meie nahaga toimub sama, mis poolekslõigatud õunaga. Kui jätta poolekslõigatud õun õhu kätte, muutub see pruuniks. Samamoodi reageerib nahk hapniku ja proteiinide toimel DHA suhkrule.
Kuna spray-päevitus moodustub ainult naha pealmistes kihtides, ei võimenda see pigmendilaike ega tedretäppe, vaid ühtlustab jumet.
Sellist päevitusmeetodit ei soovitata vaid tolmuallergikutele ja väikestele lastele.

[u]Spray-päevituse eelised /u>
Täiesti ohutu ja dermatoloogiliselt testitud päevitusviis (ohutu ka silmadele ja hingamisteedele)
Sobib kõikidele nahatüüpidele ja ka päikeseallergiaga inimestele
Kiire ja efektiivne enne pidulikke üritusi
Sobib ka rasedatele
Ei ummista nahapoore ega kuivata nahka
Ei sisalda tavapäraste isepruunistujatele iseloomulikke lõhnu
Protseduuri saab teha kas tervele kehale või näit. ainult näole, kaelale, dekolteele, kätele.

[u]Nõuandeid enne spray-päevitust /u>

Koori kodus või salongis hoolikalt keha ja nägu (tähelepanu põlvedele ja küünarnukkidele). Kasuta selleks spetsiaalseid koorijaid; kooriv dušigeel jääb nõrgaks.
Soovitav on keha depileerida/raseerida.
Spray-päevitust tehakse kreemitamata, lõhnastamata, jumestamata nahale.
Juuksed tuleb katta ühekorde mütsiga ja heledad kulmud kreemikihiga
Valige just Teie nahatüübiga sobiv toon
Olge tähelepanelikud, et pruunistujat Teile labakätele ei pihustataks, sest seal jääb tulemus ebaloomulik.

Spray-päevitust pihustatakse spetsialisti poolt nahale umbes 15 minutit. Valida võib ka spetsiaalse spray-päevituse kabiini, kus pihustajaks on masin ja mis on väga sobilik kasutamiseks meestele.
Peale päevitusvedeliku pealekandmist on soovitav umbes 10 minutit kuivada. Protseduurile on kõige parem tulla tumedate mitteliibuvate riietega, et päevitus saaks korralikult kinnistuda ja et ei tekiks laike. Heledaid riideid võib spray veidi määrida, kuid see on pesus kergesti eemaldatav.


[u]Nõuandeid peale spray-päevitust /u>

Lõplik päevitus avaldub ~8 tunni pärast, mistõttu ei ole soovitav selle ajavahemiku jooksul käia duši all, vannis, saunas ega trennis.
Niisutavaid kreeme tuleb kasutama hakata järgmisel päeval, et jumet ühtlustada ja hoida. Kindlasti peab kreemitama peale igat veeprotseduuri. Vältida tasub puuviljahapete ja C-vitamiiniga kreeme.
Sõltuvalt nahatüübist ja nahahooldusest kestab tulemus 6-10 päeva, ning hakkab seejärel hajuma. Soovi korral võib pärast nimetatud ajavahemiku möödumist protseduuri korrata.
Kõige kiiremini kulub päevitus maha näolt.
Meeles peab pidama, et spray-päevitus ei paku nahale kaitset UV kiirte eest. Päikeselisel ajal tuleb kindlasti lisaks kasutada päikeseblokaatorit .

Isepruunistuvad kreemid

Iseruunistuvad kreemid toimivad samal põhimõttel nagu spray-päevitus, reageerides naha proteiinide ja aminohapetega ning muutes naha pindmise kihi pruuniks. Mõne tunni pärast ilmnev pruun jume kestab sõltuvalt tootest ja nahahooldusest ~5 päeva. Ühtlase päevituse säilitamiseks peaks isepruunistuvat toodet kasutama 1-2 korda nädalas.

Millist toodet valida?
Isepruunistuvaid tooteid on väga erineva koostisega: kreemid, vahud, geelid, õlid, spreid, salvrätikud. Valida tuleks selline toode, mis on kõige harjumuspärasem.
Kindlasti tasuks vaadata, millisele piirkonnale toode mõeldud on: kas kehale, näole või sobib mõlemale. Ainult kehale mõeldud pruunistujad võivad näo ja kaela õrnemat nahka ärritada.
Kontrollida tasub ka toote päikesekaitsefaktori (SPF) olemasolu. Kui pakendil ei ole SPF-i kirjas, tuleb päikeselisel ajal lisaks kasutada päikesekaitsetoodet.

Soovitusi pealekandmiseks

Enne pruunistuja pealekandmist tuleb nahk põhjalikult koorida (ka nägu ja kael). Koorimise asemel võib kehal teha kuivharjamist.
Nahka ei ole soovitav seebiga pesta, sest leeliseline seep võib muuta lõpptulemuse oranzikaks.
Kuivi piirkondi kehal (nt põlved, küünarnukid) tuleb eelnevalt kreemiga niisutada ning kanda sinna väiksem kogus pruunistujat.
Käte kaitsmiseks võib isepruunistujat peale kanda õhukeste kummikinnastega. Kui kummikindaid ei kasutata, tuleb labakäed ja sõrmevahed hiljem väga hoolikalt ära pesta.
Näol peab ettevaatlik olema juuksepiiri ja kulmude ümbruses.
Isepruunistujat on soovitav kanda ka kõrvadele ja kaela seljapoolsele osale.
Et vältida laike, tuleb kreemi hoolikalt hajutada.
Kõige parema tulemuse saab, kui pruunistujat kasutatakse 2 tundi enne magamaminekut. Kindlasti tuleb peale kreemitamist lasta tootel korralikult imenduda ja vältida liibuvaid riideid.
Kui nahk on väga hele, võib isepruunistujat tunni aja möödudes uuesti nahale kanda.
Pruun jume ilmneb ~2 tunni möödudes.

Kavalad nipid

Ebameeldivat lõhna saab vähendada, kasutades hommikul duši all meeldivalõhnalist niisutavat dušigeeli (vältida svamme, kindaid ja koorivaid tooteid) ja kehakreemi.
Ärge katsetage ilma eelneva kogemuseta isepruunistuvat toodet vahetult enne tähtsat üritust
Isepruunistuvaid kreeme võib segada kehakreemide ja –õlidega, et saada ühtlasemat ja loomulikumat tulemust.

Solaarium


Viimaste aastatega on avatud väga palju uusi solaariumikeskusi, mis näitab, et selline päevitusviis on muutunud väga populaarseks. Kuigi solaariumiaparaate pidevalt täiustatakse, tuleb meeles pidada, et ei looduslik ega kunstlik päikesekiirgus pole turvaline. Lisaks nahavähi ohule seostatakse solaariumi ka nahapõletuste, silmahaiguste, immuunsussüsteemi kahjustuste ning naha enneaegse vananemisega.

[u]Solaariumikülastaja meelespea /u>

Solaariumi valikul on olulisem professionaalsed töötajad ja kogu solaariumit puudutava informatsiooni kättesaadavus kui madalam hind.
Esmakordsel solaariumi kasutamisel tuleb töötajal määrata kliendi nahatüüp (I-IV) ja vastavalt sellele solaariumis viibimise aeg, millest peab rangelt kinni pidama
Uuemad solaariumiaparaadid määravad automaatselt päevitaja nahatüübi ja vastavalt sellele optimaalse UV doosi ning minutite arvu.
Põhjamaades, kus on lubatud kasutamiseks ainult UV-seade tüüp-3, tuleb aasta solaariumikülastused arvestada nahatüüpide järgi: nahatüüp I – 0 korda, nahatüüp II – 10 korda, nahatüüp III – 20 korda, nahatüüp IV – 30 korda aastas.
Püsiva jume saavutamiseks kulub 5-7 seanssi. Kahe päevituskorra vahele peab jääma 48 tundi ja kahe päevituskuuri vahele vähemalt 4 nädalat.
Küsige solaariumi personalilt informatsiooni astmelise päevituse kohta, sest solaariumiaparaadid on erineva intensiivsuse ja funktsiooniga (nt tava- ja kiirsolaariumid)
Ärge liialdage, vältige põletusi ja olge mõõdukas

[u]Solaariumi vastunäidustused /u>

nahahaigused, mis keelavad päevitamist (ka akne)
päikeseallergia
ravimid, mis suurendavad päikesetundlikkust (ravimi informatsioonilehel on sellisel juhul märge: kutsub esile fotosensitiivsust, nt tugevad antibiootikumid, neeru-, südame- ja vererõhuravimid, põletikuvastased vahendid – ibuprofeen, vitamiin A derivaadid jt)
kiiritusravi
inimesed I nahatüübiga
alla 16-aastased

[u]Solaariumit ei soovitata /u>

rasedatele (soovi korral konsulteerige kindlasti arstiga)
menstruatsiooni ajal (pigmendilaikude oht)
värske tätoveeringu ja armide puhul
värskelt ravitud veenilaienditega
samal päeval loodusliku päevitamisega
pärast näo mehhaanilist puhastust ja depilatsiooni vähemalt 24h
kõikide tugevamate kosmeetiliste protseduuride järgselt (nt mikrolihvimine, keemiline koorimine, laserravi jt.). Konsulteerige kindlasti kosmeetiku või nahaarstiga
inimesed, kelle perekonnas on esinenud pahaloomulisi nahakasvajaid

[u]Nõuandeid enne solaariumi /u>

Kontrollige, kas teil ei ole vastunäidustusi solaariumis päevitamiseks
Eemaldage meik, käige duši all ja kandke peale spetsiaalne solaariumikreem. Tavaline päikesekaitsekreem solaariumisse ei sobi. Vältimaks kärge kasutage parfüüme.
Võtke ära kõik ehted
Kaitske kindlasti silmi ja rindu. Küsige kasutamiseks spaetsiaalseid prille ning hoidke silmad suletuna. Solaariumis on soovitav olla bikiinidega. Juhul, kui bikiine ei kanta, tuleb rinnanibu kaitsta niiske vatipadjaga.
Kui kasutate kontaktläätsi, on soovitav need enne solaariumiseanssi eemaldada või kasutada läätseniisutusvahendit.
Katke juuksed rätikuga ja kandke huultele niisutavat balsamit
Kaitske sünnimärke ja pigmendilaike UV kiirgust blokeeriva kreemiga või kasutage spetsiaalseid “kleepekaid”, mida saab osta kohapeal.
Ka tätoveeringud tuleb kaitsta UVK-d blokeeriva kreemiga, et vältida allergilisi reaktsioone.

[u]Nõuandeid pärast solaariumi /u>

Niisutage nahka solaariumi jaoks mõeldud päevitusjärgse kreemiga
Et mitte nahka ärritada, vältige pesemist 4 tunni jooksul
Järgmise seansi vahele peab kindlasti jääma vähemalt 48 tundi

Naha pigmendihulga suurendamise eesmärgil võiks enne soojale maale puhkama sõitmist käia paari-kolme nädala jooksul 4-5 korda solaariumis, et nahk harjuks paremini lõunamaa intensiivse päikesekiirgusega.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.28 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum