EEVA naistekas

Reede, 03. May 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Erinevad kaubamärgid, õnnestunud/ebaõnnestunud ostud.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Figuurispikker

Figuurispikker 17/03/2006 14:59 #1

  • Nikita
  • POLE LEHEL
  • Moderaator
  • Postitusi: 2425
Siit leiad kiiresti nipid, kuidas lihtsate vahenditega midagi suurema või väiksemana näidata, just nii, nagu see sinule kasulikum on. Üldistest tõdedest äraproovitud nõksudeni, ülevalt alla – läks!

KUIDAS SUURENDADA?
Vähese vaevaga lopsakamaks, jämedamaks ja lühemaks!

Värviga
Suuremaks teevad toonid, mis peegeldavad rohkem valgust. Kaetav pind tundub nii optiliselt laiem ja tõuseb paremini esile. Kasuta seal, kus sul enda arvates võiks rohkem olla. Vali heledad, soojad, kirkad toonid, sära, sädelus, metallik.

Materjaliga
Mahuline materjal lisab ümbermõõtudele heldelt sentimeetreid: samet, plüüÏ, reljeefsed koepinnad, dekoor jms. Niisamuti lisavad mõõtmeid jäigalt murduvad ja läikivad kangad. Ka väga tihedasti liibuv materjal võib meid näidata täidlasemana, joonistades iga kehakurvi ja voldikese halastamatult välja.

Mustriga
Kontrastsed ja pisikesed mustrid on kõige efektiivsemad – pind, kuhu nii palju mustrit peale mahub, näib hoobilt suurem. Mahtu lisavad ka horisontaalsed või ruumiliselt mõjuvad mustrid. Arvesta, et enamik mustreid muudab optiliselt suuremaks kui ühevärviline pind.

Joonega
Sinu abilised on horisontaalsed jooned, mis peatavad pilgu ja lõikavad läbi figuuri. See ei tähenda sugugi ainult triibulisi kangaid, vaid kõiki figuuril eristatavaid jooni: jakiääred, läbilõiked, värvlid, vööd, kaunistusõmblused, taskud, mansetid jms.

Kaela
Jämedam kael pole just paljude naiste unistus. Kui seda siiski soovid, tekita kaeluse ümber mis tahes pusa – nii lihtne see ongi! Väga tõhusad on kilpkonnakaelus, rullkaelus, seosed jms. Ka soengust võib kaela kaotamisel samuti hindamatut abi olla.

Õlgu
Paljud detailid lisavad õlgadele otseselt mahtu juurde: õlakud, krooked, passed jms. Lisaks annab laiendava efekti igasugune läbilõige või joon õlavööl: dekoratiivsed õlaõmblused, triibud, pagunid, õlgu paljastav Carmeni-lõige, paatkaelus, õlapaelad, mis paiknevad võimalikult kaugel õlanukkidel.

Rinda
Siinkohal mõtleb nii mõnigi, et mida rohkem, seda uhkem, kuid päris nii see pole. Väike rind on tegelikult päris suur pluss, jättes kogu figuurist kergema ja tütarlapselikuma mulje. Mõõdukat figuuriremonti teeb edukalt heledama tooni, läike, mustri, faktuuri või kihiliste lõigete, revääride, kraede, seoste, drapeeringute ja pisikeste kroogete kasutamine. Püüd puuduvaid kumerusi volangikuhjade abil ehitada näeb aga paratamatult välja veidi võlts. Hästi mõjub tõstetud talje. Push-upimine on muidugi kindel ja tõhus, kui see pisipettus sulle parema enesetunde kindlustab.

Taljet
Naba paljastamine on üks tõhusamaid viise keskkohta suuremana näidata, lõigates talje juppideks nagu suitsuvorsti. Eriti silmatorkav on suurendustöö siis, kui naha kõrvale jäävad liibuvad, tumedamad pinnad. Väga ahta talje omanikud võivad selliseid figuurikriitilisi trikke endale lubada, nähes sellegipoolest suurepärased välja. Horisontaaljooned taljel teevad sama tööd – põikitriipu topid on reserveeritud hapra ülakeha omanikele.

Kõhtu
Optiline kõhu kasvatamine tavaliselt kaunimaks ei muuda. Kui seda ometi soovid, tasub teada: läikest paremat trikki ei ole. Kavalalt paisutavad kõhu ette ka A-kujulised ja kaarjad jooned rinna all ning muidugi mõista krooked, mida tunti juba keskajal. Ja mis tooks Michelini-mehikese rasvarullid veelgi efektsemalt esile kui tõhusalt pigistav vöö!

Puusi
Teinekord on puusa mõõdukas laiendamine figuuri tasakaalustamisel tark tegu. Puusavööd ja täpselt puusajoonel lõppevad jakid on siin ületamatud! Nügi läbilõige või aktsent kõige laiemale kohale. Suured pealepandud taskud on samuti kindel valik. Osavad “puusapolsterdajad” on plissee ja voldid, mis saleda puusa peal päris head välja näevad. A-kujulised jooned puusal tirivad iga vormi tõhusalt maadligi, kindlustades sulle lühemad jalad ja kõvasti gravitatsioonijõudu tunda saanud puusad ning tagumiku. Unustada ei tasu aga fakti, et ümar puus on ülimalt naiselik ja liigne enesekriitilisus siinkohal täiesti ebavajalik.

Tagumikku
Käepärased kilode lisajad: heledus, läige ja kribud mustrid. Tagataskutest eelista pisikesi, kandilisi ja selliseid, mis paiknevad säärte tagumisest ühendusõmblusest võimalikult kaugel – laiendav efekt on lausa rabav isegi pisitillukesel tagumikul. Kaval on suur kohev istmik toppida hästi kitsastesse, soovitatavalt kitseneva lõikega pükstesse – lopsakas tagapool ei jää kellelegi märkamatuks!

Jalgu
Kas ilusad jalad on pikad ja siredad või lühikesed ja masajad, on maitseasi. Kui eelistad teist varianti, on abiks kuldne reegel: lõika läbi kõige laiemas kohas! Sääremarja keskel näiteks – saavutad illusiooni lõputult laienevast, porgandi moodi jalast. Lõhu pind juppideks: näiteks poolpikk saabas + jupike säärt + lühem seelik. Selliseid tõhusaid abinõusid rakendades jäävad pikad jalad alles vaid tõepoolest peajalgsetele. Kindlad lühendajad-laiendajad on ka 7/8-püksid ja põlvepikkused trapets-seelikud. Kui sinus on rahvakultuuriarmastust, võid kasutada ka esiemade trikki: seitse paari muhu sukki üksteise otsa!

Kasvult lühemaks
Kui sihvakus sind häirib, lõika figuur läbi nii paljudes kohtades, kui suudad! Visuaalselt lühemaks ja raskemaks muudab ka võrdse suurusega pindadeks jaotamine: näiteks kui seelikust ja jakist moodustuvad üsna ühepikkused alad, kaob kasv kui nõiaväel. Unusta kontsad: vähe sellest, et nad sind otseselt kasvatavad, nad muudavad kandja ka saledamaks.

MÕNED KINDLAD NIPID VEEL

*vali alati pigistavad riided, vööd ja värvlid, millest kehamassid rõõmsalt üle vormuvad!
*lase ennast suurusnumbrist eksitada – mis juba selga mahub, on kindlasti paras!
*puhvis krooked on su sõbrad, kummid sisse igale poole, kuhu vähegi kannatab!
*võta eeskuju harakatest – mida rohkem sära ja ehteid igale poole riputad, seda parem!

Kõik need trikid garanteerivad sulle selle, et näed tegelikust tublisti toekam välja.


KUIDAS VÄHENDADA?
Vähese vaevaga saledamaks ja sihvakamaks!

Värviga
Sentimeetreid sulatavad kõik tumedad, külmad ja tuhmid toonid. Musta maagia toimib täiesti, veel suuremaid imesid saadab korda tumesinine. Hajusad, neutraalsed toonid aitavad suuremõõtmelisi pindu tagaplaanile jätta.

Materjaliga
Hea langevusega, siledad, matid pinnad on parim valik. Mõõdukalt vaba rõivas – parasjagu kehariivav, kuid mitte ülearu tihedasti liibuv.

Mustriga
Kõik vertikaalsed mustrid ja detailid on head: triibud, soonikud, ülevalt alla jooksvad vahepitsid, nöörvoldid jms.
Tõhusalt juhivad proportsioonivigadelt tähelepanu kõrvale diagonaalne muster ja asümmeetria – nende abil võid edukalt peita nii liiga väikest kui ka liiga suurt.

Joonega
Pikitriibu kasutegurit tunneb enamik naiskodanikke. Ehkki tõeliselt toimiv tegelane, on tal ka omad kapriisid – triip toob pinna vormimuutused selgesti välja, nii et ole tähelepanelik!
Väga kasulikud on V-kujulised jooned: need tõstavad ja ahendavad. Ühtviisi head abimehed nii puusaupitajate kui ka taljetekitajatena ning kergitavad oma kohale ka nukralt norgu vajunud rinna. A-kujulised jooned ahendavad samuti, kuid tõmbavad ühtlasi allapoole. Ära unusta, et jooned moodustuvad ka kraedest, avatud hõlmadest, taskutest, lõhikutest ja kõikvõimalikest muudest disainielementidest.

Kaela
Anna kaelale õhku ja ta mõjub sihvakamana. “Kasvata” kaela veidi avatud pluusikaeluse, V-kaeluse, kaelajoont jätkavate avatud hõlmade või lehvivate sallide abil. Vali pikk kraenurk, kui see on hetkel moes ja madalama kannaga krae.

Õlgu
Laia õla mahendamiseks saad edukalt ära kasutada isekavõitu A-kujulisi jooni: raglaanvarrukad, kaela suunas ahenevad õlaväljalõiked jms. Õlapaelad paiknegu lähestikku, päevitusriiete puhul vali kaela taha seotud paelad. Halterneck-topid ja -kleidid väga laiale õlale ei sobi. Eestvaates on veel enam-vähem, kuid tagantvaates võib turi tunduda päis turvamehe oma.

Rinda
Suurt rinda võib rõõmsasti rõhutada! Rinnaalune läbilõige on enamasti hea valik: toetab ja toob esile. Kui soovid rinda veidi väiksemana näidata, väldi suurendavaid värve, jäiku ja mahulisi kangaid ja nurgelisi lõikeid. Hästi mõjuvad naiselikud disainilahendused, tütarlapselikud tunduvad seevastu naljakad: puhvis varrukakesed jms ei ole just sinu sõbrad. Hoidu rõhutamast õlgu, ka suured reväärid ei istu kõige paremini, vaid kipuvad kõndides reipalt kõrvu lehvitama.

Taljet
Talje “tekitamine” on tegelikult üks lihtsamaid ülesandeid, kuna selle visuaalset suurust on ümbruskonnas mõjutamas tõeliselt palju pindu. Kui laiendame õla-, rinna- või puusajoont, jääb talje otsemaid ahtamaks. Mõju avaldab ka varrukaosa. Toimivaid efekte on tohutu valik: pikisuunalised läbilõiked, liivakella kuju matkivad lõikejooned, kaugele õlgadele lükatud V-kaelus ja paatkaelus on vaid mõned neist. Kõige hapramalt mõjub vöökoht, mis on läbi rõiva tajutav, kuid mitte täpselt mõõdetav. Hoidu kiusatusest end vööga liiga agaralt kokku pigistada!
Kui taljest pole enam suuremat elumärki, tasub sellest piirkonnast kõrvaldada kõik pilgupüüdjad ja juhtida tähelepanu hoopis mujale.

Kõhtu
Paras avarus ja kavalad kihilised rõivad “neelavad kõhu alla” nii edukalt, et tema olemasolu tuvastamiseks on vaja üsna head spioonisilma. Ka tõstetud talje peidab kõhupunni ära. Asümmeetriast on palju kasu, nagu kõigest, mis ei lase silmal siluetti täpselt piiritleda. Aktsent on nutikas viia ülespoole: õlale, näo juurde.

Puusi
Piisav avarus väärib siin erilist tähelepanu, sest puusast pigistav ese muudab kohmakaks kogu figuuri! Vii puusadelt ära kõik läbilõiked ja põikijooned ning eelista tumedaid matte pindu. Väga kenad on umbes 7 cm allpool vööjoont kulgevad läbilõiked, mis toovad hästi esile naiseliku taljejoone, suurendamata puusa. Hästi mõjub nii lühem jakk kui ka ülipikk jakk, eriti kui kanda seda lahtiselt. Viik on küll salendav pikisuunaline joon, aga sellest on kasu vaid proportsioonis puusa omanikel, “kalifeed” toob ta hoopis halastamatult esile. Ole ettevaatlik dekoori, taskute ja vöödega. Võid aktsendi viia mujale, näiteks kasutada ülakehal efektsemaid kangaid ja värve.

Tagumikku
Tumedam matt läbilõigeteta pind mõjub väiksemana. Kui see ei aita, eksita pilku taskutega, eelistades tugevama kalde alla paigutatud, suuri ja lähestikku asuvaid tagataskuid. Ümaral pepul on tihti parimad veidi ümarad taskuvormid. Kuid tagataskute praktilise tähenduse võid otsekohe unustada: rahakotid ja muu pungitav kola tagataskus on lubatud vaid kondisevõitu meestele.
Hoidu jakilõhikutest – tagumikul on paha komme sealt sinu teadmata välja piiluda. Suurt tagumikku aitavad tasakaalustada sirged püksilõiked ja alt pisut avarduvad sääred, viimased pole aga lühikeste jalgade omanike puhul kõige võluvamad.

Jalgu
Jalgade puhul toimib huvitav fenomen - kõik, mida täpselt ei näe, tundub täiuslik! Pikast lõhikust vilksatav jalg näib alati kaunis, olgu tema tegelik kuju milline tahes. Ka läbipaistvad kihid ja asümmeetrilised allääred tekitavad jalgade ümber pilku eksitavat põnevust. Ära haki lühikest jalga osadeks - hoia sarnast tonaalsust nii seeliku, sukkade kui kingade puhul. Kontsade abil on alati lihtne endale pikemad jalad alla kasvatada, eriti kui valid sirgete, ülipikkade säärtega püksid. Jalgadele tasub otseselt silmi tõmmata neil, kes oma jalgadega rahul on. Optiliste efektidega saab küll figuurile kaasa aidata, kuid mitte ehitada endale hoopis teistsugust keha.

Kasvult pikemaks
Kasvu lisab sama tonaalsus kogu figuuri ulatuses. Kaval on paigutada värvilaigud nii, et neist tekiksid vertikaalsed, mitte horisontaalsed läbilõiked.

MÕNED KINDLAD NIPID VEEL

*jäta keha ja rõiva vahele alati väike hingamisruum, et riided saaksid vabalt langeda ja liikuda!
*kanna alati parajaid riideid, mis sellest, et see võib tähendada teinekord üsna erinevaid suurusnumbreid!
*eelista hästi langevaid materjale ja suurematel pindadel neutraalsemaid toone.
*ole aktsenti lisades kaval – see on koht, kuhu soovid juhtida vaataja pilku. Igaühes on midagi, mis märkamist ja imetlemist väärt!

Võid kindel olla, et visuaalselt jääb päris mitu kilo koju riidekapi juurde maha.

Figuurispikker 09/10/2007 09:15 #2

Hea asi, sellega just sain targemaks, tänan igaljuhul! =D>

Figuurispikker 30/10/2007 21:02 #3

  • -merCa-
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 53

Aitäh, väga häid nippe oli seal.



Figuurispikker 01/01/2008 23:41 #4

  • barbiee
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 659
Head

Figuurispikker 09/07/2008 10:40 #5

  • K.
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 5
Väga kasuks tuli see jutt:)

Figuurispikker 28/02/2009 16:26 #6

  • dreamy
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 8
Väga positiivne;)

Figuurispikker 28/02/2009 16:26 #7

  • dreamy
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 8
Väga positiivne;)

Figuurispikker 28/03/2009 16:57 #8

  • Nööbike
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 274
Väga kasulik asi
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.57 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum