EEVA naistekas

Neljapäev, 02. May 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Käisid reisil - jaga muljeid teistegagi. Soovid reisile minna aga pole valikus kindel - küsi nõu. Otsid reisikaaslast - anna sellest teada.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Pärnu raudteejaam

Pärnu raudteejaam 13/06/2011 00:49 #1


Soov on minna Pärnusse rongiga Tallinnast see suvi. Loomulikult Pärnus on sihtmärgiks rand. Sooviks teada, et kui kaugel on Pärnu raudteejaam rannast. Kas tee on väga keeruline ja kuskil leidub kaarte ehk?

Suurelt ettetänades ja mõnusat suve!

Pärnu raudteejaam 13/06/2011 01:45 #2

See on väga veider küsimus isegi kuna võõrasse linna minnes tasub kindlasti kaarti uurida. Kaardi võid sa osta, kasutada <a href="kaart.otsing.delfi.ee/">delfi kaarti</a> või <a href="maps.google.com/">goole maps</a>`i. Teades seda, kus sa rongi pealt maha tuled ja uurides välja, kus asub rand, saad sa teada, milline see vahemaa on ja kuidas sinna umbes saaks. Rongliine uurides leidsin ma <a href="maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=e...gt;sellise</a> kaardi. Kui sa lähemale seda zoom`id, siis leiad sa koha, kuhu sa tõenäoliselt satud, kui rongil maha tuled. Seljataha peaks jääma mets ja vasakule poole surnuaed.. ise liigud majade/hoonete poole. Kohe oled ka suure tee juures.. selle nimi on riia maantee. Sealt keerad paremale ja hakkad liikuma linna poole (sa näed kuhu poole suurem asustus jääb). Liigud sirgelt mööda maanteed kuni jõuad suure ristmikuni. See võib olla umbes 20 minutit jalutamist. Ristmiku teede ristumiskohas on suur madal kaubamaja. Sellel ristmikul on iga tee ääres bussipeatused. Kui soovid minna bussiga linna (rand on kaugel küll), siis vali bussipeatus, mis jääb mööda riia maanteed jalutades otse üle tee minnes (ei keera kuhugi vasakule või paremale).. busside ajad leiad ootekabiinist. Sõitma pead ikka samas suunas, kus käisid. Kõige lihtsam on randa minna, minnes maha Sanatooriumi või Aia peatuses..

Kui soovid jala minna, siis kõige kindlam on seda teha mööda randa jalutades. Ainus oht on see, et ma ei ole kursis praegu sellega, kui kõrge on veetase. Aga ka niisama läbi vee võib suure rannapoole jalutada. Kui soovid kohale jalutada, soovitan selleltsamal ristmikult keerata vasakule. Teisele poole suurt kaubamaja.. ehk siis keerad alla Parpiniidu tänavalt. Ja jalutad otse kuna otse minnas jõuad rannajooneni. (uuri Pärnu kaarti) Võimalik, et pead otsima vahepeal väikeseid teid, aga peamine on see, et hoiad kursi õige.. saad aru, et oled õiges kohas kui möödud lõpuks kortermajadest ja jõuad kõrkjateni ja kitsaste rannateedeni (neid läheb randa päris mitu). Pärnu rand on suur.. on raeküla rand, mai rand ja nö suur rand. Ilmselt jõuad sa alguses küllaltki vaiksesse randa. Kui tahad jõuda suurde randa, kus on palju rahvast ja suurem melu, hakka mööda rannajoont käima linna poole (st randa jõudes keerad paremale). Teekond on päris pikk, aga jala käimiseks kõige lollikindlam. Vähemalt saab rannas juba bikiinide väel käia.

Bussidest veel.. Pärnu bussiliinide uurimiseks on bussipargil koduleht.. <a href="www.bussipark.ee/">www.bussipark.ee</a>. Bussi peale võid sa iseenesest istuda ka kohe raudteejaama juures.. seal on üks peatus. Kui ma viimati käisin, oli see inetu suur paviljon.. oli vist kollane vm. Peatuse nimi peaks olema ka raeküla raudteejaam. Sealt sõidab liin nr 15, mis läheb kindlasti Estonia peatuseni. Nr 15 ajad leiad <a href="www.bussipark.ee/index.php?s=1&g=1&a...;>siit</a>. Sellega saad samuti Sanatooriumi peatuseni. Kui sind huvitavad teised liinid või teised peatused, siis uuri bussipargi kodulehte.

Sanatooriumi peatuses maha minnes hakkad liikuma sinnapoole, kus näed rohelist parki.. bussist maha tulles jääb see üle tee bussi liikumise suunas vaadates. Läbi pargi jalutades jõuad kohe ka randa.

NB! Kõik bussid ei sõida Sanatooriumi peatuseni. 15 sõidab. Veel sõidavad sinna 18, 7 ja 10, osa võivad teistest peatustest minna ja sa ei pruugigi neid näha.

Bussipileti saad osta bussist. Aga bussipileteid müüakse ka riia maantee ja papiniidu ristimikule jääva kaubanduskeskuse R-kioskis.

Lühidalt... kõige mõtekam ja lihtsam on uurida kaarti. Ma olen lõpmatu kord võõras linnas olnud ja ise kaardi uurimine (peamiselt delfi kaardi kasutamine) on kõige efektiivsem ja arusaadavam olnud.

Pärnu raudteejaam 13/06/2011 01:45 #3

  • Havana
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2755
Ehh, kirjutasin nii pikalt, et logis vahepeal välja. See olin mina siis.

Pärnu raudteejaam 13/06/2011 01:54 #4

  • Havana
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2755
Mitte Estonia peatuseni, vaid 15 läheb Sanatooriumi peatuseni. See on peatus Estonia hotelli ees. Vabandust.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.59 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum