EEVA naistekas

Teisipäev, 30. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Käisid reisil - jaga muljeid teistegagi. Soovid reisile minna aga pole valikus kindel - küsi nõu. Otsid reisikaaslast - anna sellest teada.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Austraaliasse elama

Austraaliasse elama 01/03/2011 23:07 #1

Tere, olen 16 aastane tüdruk, elan hetkel Eestis, aga meil tekkis emaga plaan ära minna siit Eestist...
Põhjuseks nimelt minu isa ja suured kodused probleemid.
Ainuke koht, kuhu mu ema soovikski minna oleks Austraalia, see koht meeldib talle. Kahjuks peaks meie minek toimuma üpriski salaja esialgu, aga minu ja venna riigist välja viimiseks peab olema ju siiski isa luba ka... ? Suurim probleem ongi see, et me ei tea kuidas seal hindadega on ja kas saaksime seal hästi hakkama...Ema tahab seal ka tööle minna, aga kas alguses saaks teha mingi tööviisa emale ja lapsed oleksid lihtsalt kaasas, sest poole aasta pealt kooli niikuinii ei saa minna..
Kas keegi on läinud siit eestist sinna elama ?
Mul tõesti väga abi vaja, palun aidake !


<span style="font-weight: bold;">Päikest !</span>

Austraaliasse elama 01/03/2011 23:24 #2

  • Havana
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2755
Mõnu muu lahendus pole pähe tulnud? Kui probleem on isas ja suurtes kodustes probleemides, kas see tähendab siis vägivalda (vaimset/füüsilist). Kui jah, siis võite pöörduda mõnda naistevarjupaika, mõne spetsialisti poole ja abi ja ajutist peavarju otsida. Sõbrad/tuttavad? Teise linna kolimine?

Kas Austraalia tõesti ainult sellepärast et see emale meeldib? Aga sulle? Kuidas seal kooliga jääks? Pead tööle minema?

Ma tean mõningaid inimesi, kes on nö sinna backbackeritena läinud. Noniiumbes kolme. Nad on noored ja ilmselt alustavad oma "karjääri" arbuusiloopijatena või apelsinikorjajatena. Aga neil on tahtmist ja noorust. Kas su ema suudaks seda. Või läheb ta otsima sinna rohelisemat muru ja rikast mees. Tegelikult seriaal Estraalia andis sellest päris hea ülevaate. Soovitan vaadata.

Mis puutub isasse ja suurtesse probleemidesse, siis tasuks ikka sellele probleemile ikka teistsugune lahendus otsida. Eestis saab abi väga lihtsalt, ma ei tea kuidas Austraaliaga on.

Austraaliasse elama 01/03/2011 23:38 #3

Jah, mu isa on vägivaldne ja teise linna kolimine ära proovitud, see ei tule kõne allagi. Ja ka mina tahan Austraaliasse minna.
Mu ema sünnitas mu noorelt, seega ta ise ka alles 31, ma arvan et ta suudaks seda kõike, ta väga tugev naine. Aga ei lähe otsima rohelisemat muru ega rikast meest...sellest asi kaugel, mu ema tahab rahulikku elu..
Aga minu isaga ei ole eestis kindlasti lihtne millestki pääseda...

Austraaliasse elama 02/03/2011 13:07 #4

  • Katarina.
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 57
Austraaliasse elama asumisega tõenäliselt mõned probleemid võivad tekkida, sest esiteks pole tegemist Euroopa Liidu riigiga, kuhu võib vabalt elama asuda. Tuleb uurida, kas Austraalias on vaja elamisluba ja töötamisluba. Lastega elama aumisel on oluline ka see, et kui vanad lapsed on - näiteks 3 aastase lapse puhul - 3 aastane ei saa anda oma arvamust selle kohta, et kellega ta elada tahab - aga näiteks 10 aastane juba suudab oma tahet väljendada ja öelda, et tahab emaga elada ja tema arvamust arvestatakse. Kusjuures kui lapsed elavad emaga, mitte isaga, siis ei saa olla tegemist lapserööviga. Kuid isa saaks sel juhul ikka nõuda lastega kohtumist.
Vaata ka seda <a href="www.vm.ee/?q=node/197">http://ww...q=node/197</a>
Ehk saate infot küsida välisministeeriumist või Eesti välisesindusest Austraalias (saab ka e-posti teel infot küsida).
Kuivõrd Austraaliasse elama asumine on siiski väga keeruline, siis ehk kaalute hoopis elama asumist Suurbritanniasse (Iirimaale; Ühendkuningriiki). Mul üks sugulane läks Inglimaale elama ja tööle - ta sai Eestis hariduse ja sõitis Inglismaale, kusjuures ta inglise keelt absoluutselt ei osanud ega rääkinud, sest koolis õppis ta saksa keelt. Ta võttis Inglismaal inglise keele kursusi ja sai seal ka hea töökoha, mis tasub ära, kuigi töökoormus on tal väga suur.
Igatahes läheksin teie asemel hoopis teise Euroopa Liidu liikmesriiki - Inglismaale, Iirimaale (ehk Ühendkuningriiki), on seegi ju inglise keelne riik nagu Austraalia ja end sisse seada tunduvalt lihtsam kui Austraalias.

Austraaliasse elama 02/03/2011 14:28 #5

  • Havana
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2755
Ikkagi.. tasub enne pöörduda oma kodukohas/eestis mõne spetsialisti poole.. omavalitsustes töötavad lastekaitsespetsialistid, võib küsida kuskilt juriidilist nõu. Jah, isal on õigus teiega kohtuda ja pöörduda kohtusse. Ema võib nõuda et teie alaline elamiskoht oleks tema juures, aga see käib ka läbi kohtu. Kui isaga kohtuväliselt kokkuleppele ei jõua, tuleb pöörduda kohtusse. Teise riiki põgenemine pole lahendus. Kui isa on vägivaldne ja oht on reaalne.. ehk saate lähemiskeelu taotleda.. tuleb teha kõik et teie ja ema ohutus tagada. Kas isaga on probleeme sinu ema sõnul või oled seda ise ka näinud? Kindlasti soovitan siiski eestis abi otsida. Kasvõi informatsiooni saamise mõttes.

Austraaliasse elama 02/03/2011 16:01 #6

Katarina: Me mõtlesime emaga et kui läheme välismaalse, siis ainult austraaliasse, sest seal hea kliima ja meil tuttavaid kaseal mõned ees...

Havana: Kohtu on väga jama lugu Aga jah, seda vägivalda olen isegi näinud, kuidas mu isa viskab ema rösteri, nora, klaasi või mõne muu asjaga...aga mu emal pole olnud piisavalt julgust, et minna politseisse, seega tõendid puuduvad....

Austraaliasse elama 19/04/2011 17:12 #7

  • ingridos
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 20
Meie läheme samuti perega sinna elama. Mees lendas täna kell 14.55 juba dublinisse ja sealt lendab homme edasi singapuri ja siis sealt austraaliasse. Kahjuks oselendu eestist sinna ei lähe, ja kui tahate soodsalt saada, siis peate lendama öiste lendudega ning kindlasti läheb see teil kolmekesi kulukaks. algul oleksid lennupiletid läinud maksma sirka 35tuhat, vanas rahas. kuid kui ma nüüd ei eksi, siis meie otsisime kõige odavamad lennud välja ning saime vist 600 euroga hakkama. aga need on ainult lennupiletid. Kuna soovite perega minna, peate kindlasti taotlema sponsorviisat, või skilled viisat. skilled viisa vaid sel juhul, kui su emal on selline haridus missugust tööjõudu nad seal otsivad. need on siis sellised avalikusektori tööd ja lihttöölised. juuksurid, põetajad, elektirkud, graafilised disainerid jne jne. see info on kõik netis olemas inglise keeles. pange otsingusse ja otsige, vaadake. skilled viisa ja sponsorviisad ja veel mõned viisat on ainukesed, millega on võimalik lapsed kaasa võta. working holiday viisaga lapsi kaasa ei lasta. viisat maksavad päris kõvasti. meie WHV läks maksma umbes 235 austraalia dollarit, see peaks olema ntukene alla 230 euro, niiet ikka päris omajagu. sponsor viisa näiteks maksab ligi 1500 aus dollarit, ehk siis umbes 15000-20000 vanas eesti rahas

Austraaliasse elama 15/05/2011 22:24 #8

  • floare
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 287
nendele, kes kõigest hoolimata siiski Austraaliasse kavatsevad kolida soovitaksin lugeda asjakohast kirjandust nagu Airi Ilisson-Cruz-i "Minu Austraalia" või Lonlely Planetit: Australia ja austraalias elavate eestlaste <A href="www.austraalia.info">www.austraalia.info</A> lehte.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.84 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum