EEVA naistekas

Pühapäev, 05. May 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Käisid reisil - jaga muljeid teistegagi. Soovid reisile minna aga pole valikus kindel - küsi nõu. Otsid reisikaaslast - anna sellest teada.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Mehhiko

Mehhiko 02/07/2009 21:56 #1

  • Philomela
  • POLE LEHEL
  • Kreisi kasutaja
  • Postitusi: 1881
Mõtlesin, et teeks siis teema selle fantastilise maa kohta. Kui teil kunagi vähegi tekib võimalust seal ära käia, siis kindlasti minge ja te ei kahetse! Seal on raske uskuda, et oled veel endiselt maa peal, kuna tänu inimlikule suhtumisele vaimne tasakaal ei kannata, mitte nagu Eestis. Esitan siin lihtsalt väikese mõttelennu, mitte reisikirjelduse, kuna ma ei käinud mingil turismireisil, vaid külas.

Minu meelest on kõige ideaalsem minna just (vara)kevadel. Juba veebruaris-märtsis on ilmad mõnusalt soojad, ja mida sealt edasi, seda palavamaks läheb, aga see sõltub kindlasti piirkonnast - geograafiat õppinuna julgen arvata, et sisemaal on palavam, ookeani ääres jahedam. Juuli-august-september või nii on vihma-aastaaeg, ja talvel on umbes sama temperatuur mis meil viimasel ajal augusti lõpus. Seega on eestlastele kõige parem minna varakevadel, kui on soe, aga mitte tapvalt palav.

Ühistransport on mehhiklaste jaoks out, kui välja jätta metroo Mexico Citys, kuna seda kasutavad kõiksuguste taustadega inimesed alates kooliõpilastest ja lõpetades ametnikega, sest metrooga võid 15 minutiga sõita maha vahemaa, mis autoga võtaks mingi 2-3 tundi aega. Pilet on veidi vähem kui 2 krooni Aga veidi kole ja räpane on küll, ja ei ole soovitav seal midagi kätega katsuda.

Nagu öeldud, siis inimeste suhtumine on uskumatu. Nad on ütlemata viisakad, aupaklikud, ja austavad teisi, eriti aga vanemaid inimesi. Minu teada peavad lapsed oma vanavanemaid teietama. Võimatu on ennast tunda viienda rattana, ja kui sind kellelegi tutvustatakse, oled juba nagu vana sõber. Samuti ei ole võimalik olla arg ega häbelik, kuna selline lähedus välistab selle totaalselt - ikka põsemusid ja kallid!

Politseinikelt võib vabalt ükstapuha mida küsida, ja selle jaoks nad seal ongi - härra politseinik, mille jaoks teil täna nii palju relvi on? kuidas ma saan sinna ja sinna tänavale? Kõiksugu teenindajad on alati valmis lahkesti aitama ja osade tööülesanne ongi kliente aidata.

Tuleb kasuks, kui oskad hispaania keelt, kuna reeglina oskavad võõrkeeli piisaval määral ainult nö rikkad, kes on erakoolides käinud. Riigikoolid on alla igasugu arvestust. Muidugi ei ole see mingi näitaja, ja ka kõik erakoolide kasvandikud ei räägi perfektset inglise keelt.

Mehhiko köök sobib eriti näljastele. Hommikul süüakse palju, lõuna on kolmekäiguline (eelroog supp + põhieine + magustoit). Õhtusöök on suht lambikas, sööd mida tahad. Puuviljad on kuum kaup, nagu ka limonaadid a la coca jne, ilma selleta nad ei saakski vist elada. Kraanivett ei jooda, see on ainult pesemiseks jne. Iga päev süüakse meeletutes kogustes liha, vähemalt minu jaoks. Kui sa liha ei taha iga päev, siis järelikult oled taimetoitlane

Religioon, moraal jne. Üldjuhul nad on üsna konservatiivsed ja on olnud juhtumeid, kus <span style="font-style: italic;">hardcore </span>katoliiklased on alasti kujudele riided selga pannud Aga muidu neil on savi, kui sa pole abielus ja kellegagi koos elad, kuigi abielu on nende jaoks siiski püha teema. Igaüks on selline nagu ta on, ja keegi imelikult ei vaata.

Hmm... midagi rohkem ei tulegi pähe. Küsige, keda mingi konkreetne teema huvitab!

Mehhiko 02/07/2009 23:21 #2

  • tiiuke
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2610
Äkki räägid hindadest poes. Kuna metroopilet on alla kahe krooni, siis võib arvata, et poes on ka kaup suhteliselt odav? Võrreldes näiteks hindadega Eestis.

Mehhiko 03/07/2009 00:10 #3

  • Philomela
  • POLE LEHEL
  • Kreisi kasutaja
  • Postitusi: 1881
Hmm, odavam on küll, aga see on niivõrd-kuivõrd.
Santa Fe on hiigelsuur kaubamaja Mexico Citys, see on terve Ameerika maailmajao suuruselt teine, esimene asub kuskil USAs, ja seal on täiesti tavalised asjad mitu korda kallimad kui sama asi mujal.
Riided on kindlasti odavam, aga mu lõpukleit ei ole hea näide, kuna ostsin vist kallist poest (eesti rahas 815 eeku), aga vabalt oleks leidnud ilusa kleidi nt 400 krooni eest, sama asi oleks Eestis olnud vähemalt 700-800 krooni. Kõikvõimalikud ameerika värgid on seal odavamad, kuna euroopasse vedamise kulu tuleb siin otsa. Täna just sain teada, et Sims 3 on seal mingi 400 eeku, meil siin müüakse pea kaheksasajaga.
Siis elekter/vesi sõltub tsoonist, kas elad rikaste linnaosas või kuskil tavalises... seda makstakse vist 3 kuu kaupa, ja nö tavalises tsoonis läheb mingi 200 kolme kuu kohta, rikaste tsoonis samasuguse tarbimise eest mingi 800.
Ma mäletan, et purk kokakoolat on 6 peesot ja krõpsupakk oli 7. Aga see sõltub jällegi sellest, kust sa seda ostad, kas väike putka või supermarket jne... ajakirjad on odavad, üks mis mul kodus on, oli 13 peesot vist?
Ausalt, ma ei teagi nii palju hindadest, kuna ma ise ei maksnud millegi eest...

Mehhiko 03/07/2009 13:10 #4

Kaua seal viibisid? Kas käisid omal käel või reisibürooga

Mehhiko 07/07/2009 21:43 #5

  • Philomela
  • POLE LEHEL
  • Kreisi kasutaja
  • Postitusi: 1881
Olin 3 nädalat ja nö omal käel. Ise millegi eest ei maksnud. Käisin külas ja elasin kodus.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.40 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum