EEVA naistekas

Esmaspäev, 06. May 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Rasestumine, selle vältimine. 9 kuud -> imikust teismeliseni
  • Lehekülg:
  • 1
  • 2

TEEMA: Kas rase?

Kas rase? 31/05/2010 18:55 #1

Tere ! Mul siis selline mure, et kardan et võin rase olla, kuna päevaade norm tsükkel on 32 päeva, aga täna siis käimas 35 päev. Hiljuti olin ka vahekorras, ma nüüd hakkasin mõtlema , et vb läks midgai valesti kuna ma ei olnud just kaine. Ja nüüd ma ainult sellest mõtlengi.. Päevi pole tulnud,kas see võib olla ka sellest et viimased 1,pool nädalat on olnud mu jaoks tõsiselt stressirohked, olen paljupalju õppinud, maganud olen vähe, ja pluss see mure ka siis, ma olen end lolliks muretsenud. Et kui ma teen rasedustesti, lähipäevil, kuna polnud varem võimalus muretseda see..kas ma peaksin tegema 1 testi või mitu ? Ja kui täpsed need on?
Ja nüüd siis paar küsimust abordi kohta.
Kas abordiks peab olema vanust vähemalt 18 eluaastat?( Eestis)Ja kui alla 18,siis peab olema mingi vanemate nõusolek ?
Kui just hiljuti on toimunud viljastumine, siis milline variant oleks sobilik, on ka mingi tableti näol võimalik seda teha ?
On teil ehk ise kogemusi.. kui aus olla, siis kardan et olengi rase, kuigi mingit nagu "tunnet" ei ole, samas kui pidid päevad algama oli mitu päeva selline väike valu alakõhus nagu hakkaksid, aga ei alanud.. Ma nii mures.

Palun aidake.

Teema on lukustatud.

Kas rase? 31/05/2010 19:09 #2

  • BeLoved
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 336

Kas te kaitsevahendeid kasutasite? Kui sa kahtled, et midagi läks valesti, siis osta test. Need on päris täpsed.
Tsükkel võib pikeneda küll tänu stressile. Endal mul on juba kaks nädalat hiljaks jäänud ja ei ole mingeid märke ka, et tuleks.
Abordi kohta on internetis palju:
<A href="www.amor.ee/44205">http://www.amor.ee/44205</A>
<A href="www.hosianna.ee/abort/">http://w....ee/abort/</A>
Jne... lihtsalt kasuta otsingut!
Teema on lukustatud.

Kas rase? 31/05/2010 19:33 #3

Ma olen otsinud, aga selline küsimus kas alla 18 saab teha ikka, nii et vanemad ei peaks teadma sellest..? ja see tableti näol abort.. Et ma nagu ei saanud täpselt aru
Teema on lukustatud.

Kas rase? 31/05/2010 19:59 #4

  • lafolle
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 803
Kui rasedustest näitab positiivset vastust, siis väga tõenäoliselt on tegu rasedusega. Ja enne 10 päeva möödumist vahekorrast pole seda mõtet teha, muidu võid saada valenegatiivse vastuse. Stressist võib tsükkel muidugi ka korralikult segamini minna.
Alla 18-aastastel on abordiks vajalik lapsevanema kirjalik nõusolek. Tabletiga variandi puhul on see pluss, et ei tehta üldnarkoosi, käid vist 2 korda haiglas, iga kord saad tableti, 2.korral pead jääma paariks tunniks jälgimisele. See on see aeg, kui algab verejooks. Miinuseks on valud ning suurem verejooks. Kirurgilise puhul tehakse üldnarkoos, ärkad 15 minuti pärast üles ning oled tund-paar jälgimise all.
Kahe nädala möödudes on naistearsti kontroll, et kindlaks teha, et tüsistusi ei tekkinud.
Teema on lukustatud.

Kas rase? 31/05/2010 20:03 #5

  • lafolle
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 803
Ja muide, palun ärge levitage usuhullude abordilehtede linke. Seal on objektiivset informatsiooni äärmiselt vähe, eesmärgiks on niigi haavatavaid isikuid veelgi hirmutada. Enamasti on käsitsi joonistatud pildid, kus 30.-nädalane beebi aborteeritakse. Selline asi on illegaalne, abort on lubatud mittemeditsiinilistel põhjustel kuni 11.nädalani, selle ajaga ei ole loode nii arenenud.
Teema on lukustatud.

Kas rase? 31/05/2010 20:33 #6

  • Nupsuik
  • POLE LEHEL
  • Moderaator
  • Postitusi: 3925

Ja üldse, sul ainult 3 päeva veninud. See pole veel mingi näitaja, seda enam, et enamustel on tsükkel ebaregulaarne ja sul stressirohke periood.
Kui veel sisendad ka endale, et äkki olen rase, siis see kõik pikenebki. Endal kogemused olemas .
Teema on lukustatud.

Kas rase? 31/05/2010 20:37 #7

Ei, alla 18-aastastel ei ole vaja lapsevanema kirjalikku nõusolekut. Mina tegin abordi kui olin 16 ning emale rääkisin sellest alles aasta hiljem enda vabast tahtest.
Rasedusest sain teada hilja või õigemini, ma teadvustasin seda endale hilja, seega oli minu puhul võimalik ainult kirurgiline abort. Päevi mul polnud, kuid päevade puudumine oli ka ainukene sümptom, mis viitas rasedusele. Muud raseduse tunnused mul puudusid(rindade valulikus, iiveldus jms).
Rasedustesti on mõistlik teha alates 10. päevast peale vahekorda, siis peaks õieti näitama. Ning kui test on positiivne, mine kohe günekoloogi juurde. Mina läksin kõigepealt Tartu noorte nõustamiskeskusesse ning seal oldi hästi mõistlikud ning räägiti mulle kõigest, mida edasi peaksin tegema, kuna tahtsin aborti teha.
Teema on lukustatud.

Kas rase? 31/05/2010 22:01 #8

Ei, alla 18-aastastel ei ole vaja lapsevanema kirjalikku nõusolekut. Mina tegin abordi kui olin 16 ning emale rääkisin sellest alles aasta hiljem enda vabast tahtest. Rasedusest sain teada hilja või õ ...
Mitmes nädal sul käimas oli, kui avastasid et oled rase ?
Ja kas sa ise tasusid oma abordi eest ? Palju see oli üldsegi, ligikaudu 1000.- nagu ma kuulnud olen vist ?
Ja kas rasedustesti tohib teada ka siis, kui on üle 2 nädala peale vahekorda ?

Teema on lukustatud.

Kas rase? 31/05/2010 22:27 #9

Ma olin väga naiivne tollel ajal, võib öelda. Kui esimest korda jäid päevad ära, siis kinnitasin endale, et pole midagi, ma pole rase. Siis jäid juba teist korda päevad ära ja ikka eitasin endale, rasedus tundus mulle lihtsalt võimatu(a la, et minuga ei saa nii juhtuda nii noorelt vms) aga tegin rasedustesti ikkagi. Rasedustesti tehes oli rasuduse pikkus umbkaudu 8 nädalat. Abordi ajaks oli raseduse pikkus 10 nädalat + paar päeva.
Rasedustesti võid teha ükskõik millal, peaasi et vähemalt 10 päeva on vahekorrast möödunud.
Ja abordi eest tasusin ise, maksma läks 676.50. See hind on siis, kui sa oled haigekassa poolt kindlustatud. Aga see oli aastal 2008, niiet ma ei oska öelda, kas sama hind kehtib ka praegu.

Kui tohib küsida, siis kui vana sa oled?
Teema on lukustatud.

Kas rase? 31/05/2010 22:31 #10

  • Havana
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2755

Jah, alates 10ndast päevast peale vahekorda peaks rasedustest näitama. Loomulikult võid ka hiljem teha, väga varakult tehes ta ei pruugigi näidata. Kas sa pole veel ostnud testi? Paki peal on õpetus kirjas.


Kuidas sa saad juba abordi pärast muretseda, oota kõigepealt kannatlikult veel päevade algust või teelähiajal test. Tekitad ilmaasjata paanikat juba oma abordijutuga. Abort on haigekassa kindlustatuile üldse soodsam - kui huvi on, miks sa asja ei uuri??? Sa oled vist natuke liiga noor:confused:
Teema on lukustatud.

Kas rase? 31/05/2010 22:44 #11

Nõustun Havanaga. Pole mõtet närveerida praegu nii väga, ainult 3 päeva on möödunud ju.
Teema on lukustatud.

Kas rase? 31/05/2010 23:43 #12

  • lafolle
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 803
Mul oli millegipärast meelde jäänud, et on vaja vanema nõusolekut, aga vaatasin just üle ning resplendentil on õigus.
www.amor.ee/44205 - see on üks põhjalik artikkel, kust peaksid oma küsimustele kõik vastused saama. Maksumus on kuskil 800 kr (haigekassa soodustusega, ilma on ligi 2000).
Aga ma arvan samuti, et pole mõtet ennast närvi ajada, ega see midagi praegu ei muudaks. 3 päeva hilinemist on täiesti tavaline. Stressirikkal perioodil võib tsükkel väga segamini minna. Südame rahustuseks tee u nädala pärast test.
Teema on lukustatud.

Kas rase? 01/06/2010 13:02 #13

Vabandan, pidi algama 28ndal ja nüüd on siis 1. juuni juba. See tähendab , et põhimõtteliselt 5 päeva on hilinenud tänase seisuga. Vanust on mul 17, ei olegi väga noor:) Ma siis ootan, kuid ma tõesti vägaväga kardan, mul olid isegi vahepeal väga pahad mõtted peas
Teema on lukustatud.

Kas rase? 01/06/2010 13:18 #14

Püüa rahulik olla. Päevade hilinemine võib täiesti olla tingitud
sellest, et sul on stressirikas periood olnud + sa oled vähe maganud.
Teema on lukustatud.

Kas rase? 01/06/2010 13:21 #15

  • Pille55
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 304
Kui on 5 päeva hilinenud siis võid juba homme hommikul testi teha (ma ei tea mitu päeva vahekorrast möödas on ???, aga testid peaksid näitama juba esimesest hilinemise päevast) Rõhutan, et loomulikult ei pruugi näidata. Lihtsalt seda tuleb vaadata, et ka väga hele triip on triip. Odavamad testid maksavad umbes 20.-, et selle raha võid ju närviderahustuseks kulutada, siis vähemalt tead mis seis on ja kui test rasedust ei näita ja päevad ikka ei hakka, siis teed hiljem uuesti.
Teema on lukustatud.

Kas rase? 01/06/2010 13:59 #16

  • Isabell
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2530
Juhul kui sa rase pole siis mida rohkem sa selle pärast stressad, seda rohkem nad hilinevad. Istu hetkeks maha. Mõtle läbi varjandid mis sa siis teeksid kui sa rase oleksid. Lepi nende varjatidega ning siis ära mõtle selle peale rohkem. Kui sa pole rase ja maha rahuned, küll siis päevad ka kiiremini hakkavad:D
When I look at myself in the mirror I see a unicorn. A badass unicorn.
Teema on lukustatud.

Kas rase? 01/06/2010 15:53 #17

Olgu, ma teen siis nõnda, et kuna mul on paari päeva pärast eksam, ma ei hakka oma pead vaevama selle teemaga, ma proovin rahulik olla. Ja lähipäevil, kui ei ole alanud veel päevad, ostan rasedustesti ja teen ära. Vahekorras olin 22. mai, millest on möödas 10 päeva tänase seisuga. Kui ma teen 2 testi, siis kas nii võib, et teen alguses ühe(hommikul muidugi) ja mingi poole h pärast teise,? kindluse mõttes..
Teema on lukustatud.

Kas rase? 01/06/2010 17:11 #18

  • Saye
  • POLE LEHEL
  • EEVA tiim
  • Postitusi: 1889
Mina teeks hommikul ühe ja kui paari päeva pärast pole päevad ikka alanud, teeks järgmise testi (taas hommikul). Aga võib muidugi ka nii nagu sa ise plaanid. Sinu variandi puhul ma arvan, et paari päeva pärast, kui päevad pole ikka alanud, tahaksid veel teste teha ja kontrollida. Vähemalt mina tahaks..
Teema on lukustatud.

Kas rase? 01/06/2010 19:47 #19

Issand, mai suuda enam ma proovin rahulik olla ja mitte mõelda sellest aga terve õhtu juba nuuksunud siin. täiesti lõpp, ma niikardan.
Nüüd veel pabistan et nagunii test ei näita kindalt jnejne. ,
Teema on lukustatud.

Kas rase? 01/06/2010 20:06 #20

  • tiiuke
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2610
Vabandust järsu suhtumise pärast, aga... Siin üritavad kõik sind rahustada ja rääkida ja toetada, aga kui kaua jõuab seda hala kuulata, et sa nii kardad ja ei kujuta ette, mis juhtuma hakkab. Võta nüüd ennast kokku. Kui oled nii suur, et seksida, siis oma ka piisavalt tugevat närvikava, et tagajärgedega leppida ja nendega toime tulla.
Teema on lukustatud.
  • Lehekülg:
  • 1
  • 2
Lehekülje loomise kiirus: 0.87 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum