EEVA naistekas

Esmaspäev, 29. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Kuidas hoolitseda jalgade eest.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Kaunid jalad aastaringselt

Kaunid jalad aastaringselt 18/05/2006 01:53 #1

  • Simba
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 235
Suvel vajavad jalad erilist hoolt, kuna kinniste jalanõude asemel ootavad kandmist rihmikud. Pediküür on päevakorral, kui jalad valutama või liigselt higistama kipuvad.

Kui karedaks muutunud kannad sukkpükse kulutavad ja jalanõusid rikuvad, minge pediküüri või tehke seda kodus. Selleks on vaja vaid aega ja mõningaid vahendeid. Tervete jalgade saladus peitub kolmikus vesi, kaltsium, A- ja E-vitamiin.

Kodune pediküür

Kodust pediküüri alustage jalgade puhastamise ja küüntelt vana laki hoolika eemaldamisega. Laki eemaldamiseks leotage vatipall atsetoonivabas lakieemaldajas ja suruge seda õrnalt küünele, kuid ärge hõõruge. Surnud rakkude eemaldamiseks ja kuivanud naha pehmendamiseks on hea jalgu koorida. Koormiskreemi kandke ka varbaküüntele ja küünenahale, neid õrnalt masseerides.
Seejärel pange jalad kümneks minutiks pehmendavasse jalavanni. Jalgade leotamiseks sobib suur kauss või selleks spetsiaalselt mõeldud anum, mis mullitab ja masseerib. Liiga kuum vesi jalgadele ei sobi, sest see kuivatab nahka. Küll aga võib jalavanniveele lisada spetsiaalseid leotusaineid, jalavannisoola, lusikatäie meresoola või 2-3 tilka eeterlikku õli. Viimase kasuks otsustades tasub teada, et näiteks piparmündiõli jahutab ja parandab vereringet, ingveriõli aga soojendab külmetavaid jalgu. Kuna eeterlik õli vees ei lahustu, tuleks seda segada baasõli või kasvõi meega ja alles siis veele lisada.
Pärast leotamist kuivatage jalad hoolikalt. Paksenenud naha eemaldamiseks kandadelt kasutage rasplit, mille üks pool on tavaliselt peenem ja teine karedam. Nahapaksendite raspeldamist alustage karedama poolega, tulemuse viimistlemiseks kasutage peenemat osa. Kui sarvestunud nahka on raske taldadelt eemaldada, võite kasutada nahapaksendi pehmendajat. Siiski ei tohiks raspliga liiga tugevasti hõõruda, sest see soodustabki naha paksenemist. Pehmete päkkade saavutamiseks hõõruge pimsskiviga regulaarselt sarvnahka. Kui kannal on lõhesid või tallal konnasilmi, jätke nende eemaldamine pediküürija hooleks.

Hellitage jalgu niisutava kreemiga

Nahk on pärast jalavanni meeldivalt siidine. Nüüd pehmendage ka küünenahka. Masseerige sellele küünenahakreemi ning lükake kinnikasvanud kohad ettevaatlikult tagasi. Abivahendina võite kasutada apelsinipuupulka, mille otsa on keeratud vatt. Liiga tugevalt ei tohiks seda teha - võite vigastada küünejuurt ja küüs kasvab edaspidi ebatasane.
Varbaküünte õige lõikaminegi võib probleemiks osutuda, kui küüned sisse kasvavad. Kõige õigem on küüsi lõigata sirgelt, jälgides varba kuju: küünenurgad ei tohi kaduda küünevallidesse. Selleks võite kasutada küünetange, kääre või viili. Nagu sõrmeküüntegi puhul, tuleks viilida pehmeid varbaküüsi ning teha seda ühes suunas. Õige küüne pikkuse saate, kui sõrmega katsudes on küüs varba otsaga tasa.
Et eemaldada raspeldamise ja viilimise jäänused, loputage jalad veel kord üle ning kuivatage hoolikalt. Nüüd võite jalgu hellitada niisutava ja pehmendava kreemiga, kandes seda masseerivate liigustustega kuni põlveõndlani välja. Kui peate tööl suure osa päevast seisma, kasutage kindlasti eraldi säärtele mõeldud kreeme ja geele - need muudavad jalgade olemise eriliselt värskeks ja mõnusaks.
Jalalabasid kreemitades masseerige neid vähemalt viis minutit. Varbavahed jätke aga kreemitamata, sest hautav rasv ja niiskus võivad soodustada seenhaigusesse nakatumist. Väga kuivadele ja lõhenenud kandadele kandke aga spetsiaalset vitamiine ja õlisid sisaldavat kreemi, mis teeb naha eriliselt pehmeks. Enne magamaminekut kreemitatud jalgadele tõmmake otsa pehmed puuvillased sokid - nii on hommikuks jalad pehmed ja värsked.

Pediküüri krooniks on kaunis ja rõõmsavärviline lakk

Enne lakkimist pühkige küüned küünelakieemaldajaga üle, sest “rasvasel pinnal” lakk ei püsi. Kui võimalik, pange varvaste vahele vahtkummist varbaeraldajad või kasutage selleks näiteks paberkäterätikut. Nagu sõrmeküüntegi puhul kasutage ka varbaküüsi lakkides alati aluslakki, värvi ja pealislakki. Aluslakk hoiab värvilakki paremini küüntel ja kaitseb neid värvipigmendi imendumise eest. Tugevdav ja kuivatav pealislakk kaitseb alumisi lakikihte kulumast.
Lakkimist alustage väikesest varbast. Kui te pole küllalt osav perfektselt lakkima, kasutage läbipaistvat lakki - see näeb parem välja kui lohakalt peale kantud värviline lakk. Kui vajalikud lakikihid küüntele kantud, laske neil kuivada - tõstke jalad üles ja lõõgastuge.

Nõuandeid

Higistavad jalad. Abi on hommikusest jalgade talgitamisest või läbipaistvast mäekristalldeodorandist. Talk moodustab nahale kaitsva kihi ja vähendab higistamist ning hõõrdumist. Aitavad ka värskendavad jaladeodorandid ja deodorantkreemid. 2-3 korda nädalas võiks teha jalavanni, mille veele on lisatud natuke äädikat (see tapab bakterid ja eemaldab halva lõhna).

Jala- ja küüneseenest hoidumine. Peske jalgu iga päev, kuivatage hoolikalt varbavahed, vajadusel kasutage jalapuudrit, mis sisaldab seenevastaseid aineid. Kreemitage jalgu, kuid vältige varbavahede kreemitamist. Vahetage sukki-sokke iga päev, peske neid 60kraadises vees, kandke parajaid kingi - võimalusel lahtisi, et jalad higistaksid vähem. Avalikes pesukohtades ja saunades kandke sandaale. Hoiduge võõrastest ja second-hand jalatsitest.

Allikas:
sekretar.ee
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.22 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum