EEVA naistekas

Neljapäev, 02. May 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

10 Eating Principles To Getting Fit

Postitas blogisse: Today's Favorites
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Suveni on jäänud umbes-täpselt 3-4 kuud. Mõnus :) Rand, bikiinid, pikad valged õhtud – mis saaks veel parem olla? Muidugi tahaks selleks kõigeks “valmis” olla, ehk olla heas vormis ja toonuses. Mõtlesin seega, et teen mõned postitused oma toitumis- ja trennirutiinidest, millega väga tõsiselt tegelen. Minu eesmärgiks on langetada pisut kaalu (ca 2-3kg), toituda läbimõeldult, et päeva jooksul söödud kalorid ka ära kulutaksin ning olla füüsiliselt aktiivsem kui siiani. Seega 3 põhimõtet, millest igaühe puhul on mul oma tegevused ja ka reeglid.
Täna räägin pikemalt oma toitumispõhimõtetest, sest see on kõige olulisem hea vormi saavutamisel. Jah, KÕIGE OLULISEM, sest oleme täpselt sellised, mida ja kui palju näost sisse sööme. Lähinädalal pikemalt ka treeningutest ja füüsilisest aktiivsusest.

 

***

There is ca 3-4 months till the Summer! Beach, bikinis, long white evenings – what could be better? Of course, all of us would like to be “ready” for that: have fit and well trained body. I thought I will share my eating and training routines with you, which I quite seriously handle. My target is to decrease my weight a little (2-3 kg), keep my eating in balance and know exactly how many calories I eat and spend during my day (balance question again) and be physically more active. 3 principles, which each one has it´s rules and activities.
Today I´ll talk more about my eating principles because eating is the most important by getting fit! Yes, it´s crucial because you look exactly so what and how much you eat. Soon I´ll share my training principles as well, come back reading :)

Food1Toitumine on minu arvates kõige olulisem hea vormi juures – jälgi, mida sööd (kaloraaz!), jälgi söödavaid koguseid, ära näksi toidukordade vahel ning oledki vormis! Ja minu kogemuse järgi toimib väga hästi ka see, et peale 6-7 õhtut lihtsalt ei söö. Uskuge mind, see annab reaalseid tulemusi, olen aastaid seda kasutanud kui vaja kaalu vähemaks saada!

Igapäevaselt järgin personaaltreeneri poolt koostatud toitumiskava ning kasutan toitumise jälgimisel appi MyFitnessPal, et asi oleks kontrolli all. Üldised toitumispõhimõtted on mul lihtsad:

söön 4-5 toidukorda päevas; söön iga 4 tunni tagant, ehk ma EI NÄKSI vahele erinevaid asju (näksid on just need, millest õhtuks koguneb selline hulk kaloreid, mida sa lihtsalt ei usu! Proovi mõned päevad need üles märkida ja see kogus on lihtsalt uskumatu); toekamad toidukorrad on hommikusöök ja lõuna; õhtul söön vähem (nt 200g Alma kodujuustu 5% vms, milles palju valku, aga vähe süsivesikuid); kui toidukordade vahel tuleb suuremat sorti nälg, siis võtan vahele mõne puuvilja-juurvilja (porgandid, õunad jne); olen vähendanud saiatoodete hulka oma menüüs, asendanud need nisuvabade leibade-saiadega. Päris välja pole neid jätnud, mulle meeldivad saiakesed :); söön seega kõike – piima-, liha- ja saiatooteid, kuid jälgin koguseid – portsjoni suurus on kriitilise tähtsusega ülesöömisel!; alkoholitarbimise olen piiranud ühele päevale nädalas (st kas reede või laupäev, kui ikka väljaskäimist on); kui mõni nädalavahetus on läinud eriti suure söömise tähe all (peod jne), siis teen järgi 500 kcal päeva, et organismi puhastada ja viia see meelega tasakaalust välja. Joon palju vett ja rohelist teed sel päeval ning see lihtsalt annab mulle parema enesetunde peale suurt söömist :)

Soovitan lugeda seda artiklit siit, mis kirjeldab ühe noore naise toitumispäevikut koos personaaltreeneri kommentaaridega, see kirjeldab päris hästi ka minu toitumisrutiine.

Toitumise jälgimiseks on mul kasutusel üks ääretult hea äpp, MyFitnessPal, kuhu kannan sisse kõik oma toidud ja söögikorrad ning mis aitab välja arvutada kaloraazi ning valkude-süsivesikute-rasvade tarbimise suhte. Lisaks mõõdab MyFitnessPal päevas tehtud samme (kui telefonil on selline äpp olemas; lisaks saad ühendada MFP Endomondo vm treeninguäpiga) ning arvutab seal kulutatud kalorid su päevasesse toitumisse sisse. MFP tuletab sulle ka meelde, kas oled hommikusööki, lõunat või õhtust söönud. Tore on see, et seda kasutavad päris paljud eestlased, mistõttu paljud toidud on juba eestikeelselt sisestatud!

Loodan, et minu personaalsed toitumispõhimõtted on ka Sulle abiks ning ära unusta, et tugev tahe ja distsipliin on kaks asja, mis aitavad sul saavutada kõik, mida vähegi soovid. Edu :)

***

Eating is the most important by getting fit - watch what you eat (calories!), watch the amounts, don´t snack between meals and you will be fit! And not eating after 6-7 in the evening works very well based on my experiences. I have practiced it years if I have need to loose weight and it works, believe me!
I follow my personal nutrition plan daily which was put together by my personal trainer. Plus I use an app called MyFitnessPal to keep my eating and amounts under control.

My eating principles are simple:

I have 4-5 meals per day; I eat after every 4 hours and DON´T SNACK between it! Actually this is one crucial aspect, you just don´t realize how many calories you eat during day just snacking something… Stop it and youl`ll see changes; I eat more in the Mornings and Lunch time, less in the evening If I feel hunger between meals I usually take an apple, carrots or smth similarly fresh; I have decreased wheat flour products in my menu but hasn´t cut out them totally. I like cakes and biscuits :) So I eat everything – dairy products, meat, wheat products but I watch the amounts I eat – the size on the portion is crucial by over eating!; I have decreased my alcohol amount and have wine only once per week (usually on Fridays or Saturdays on parties); If the weekend has been full of eating I´ll make 500 kcal dayafter that to purify and shock my organism. I drink lots of water and green tea on this day and just feel better after that :)

I keep an eye on my eating with very good and convenient app called MyFitnessPal. I enter everything I eat there and it calculates my daily calories and balance between carbohydrates, proteins and fats. MFP also helps to track your physical activities, it can be synchronized with Endomondo or some other training app, mine is connected with phone and it calculates together my daily steps. It also reminds you to eat your breakfast, lunch, dinner etc. 

Hopefully my tips are helping you by getting fit and don´t forget – discipline and a strong will are the two things that help you to achieve everything you want :) Good luck!

 

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Todaysfavorites 10 Eating Principles To Getting Fit