EEVA naistekas

Pühapäev, 28. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Toit // Vahukoore-kirsimuffinid kaneeliga

Postitas blogisse: Genefic
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Nagu lubasin, hakkan jõuluvana kingitud muffiniraamatu  retseptidega tasapisi katsetama. Lõin raamatu suvalise koha pealt lahti ja esimesteks ahjuminejateks osutusid eriti isuäratavad kirsimuffinid.

Retseptis on hästi palju koostisaineid, aga taigna tegemine käis küll imekähku, kindlasti alla 10 minuti. 

Vaja läheb:

250g sügavkülmutatud kirsse

300g jahu

2 tl. küpsetuspulbrit

½ tl. söögisoodat

½ tl. kaneeli

1 sidruni riivitud koor

1 muna

140 g pruuni suhkrut

80 ml õli

200g maitsestamata jogurtit

50 g šokolaadi

100 ml vahukoort

veidike suhkrut

kaunistamiseks kokteilkirsse ja kakaopulbrit

ma panin ikka veidi soola ka

Sulata kirsid, sulamisel tekkinud kirsimahl hoia ka alles. Eelkuumuta ahi 180 C-ni. Sega jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja riivitud sidrunikoor. Vahusta muna suhkru, õli ja jogurtiga. Lisa jahusegu, kirsid ja tükeldatud šokolaad, sega. Vooderda muffinipanni pesad pabervormikestega, tõsta tainas vormidesse. Küpseta umbes 25 min. Lase muffinitel veidi jahtuda, immuta veidikese kirsimahlaga ja võta vormidest välja. Klopi vahukoor natukese suhkruga vahule ja pritsi tordipritsist muffinitele. Minul seda riistapuud ei olnud, tegin lusikaga kuhjakesed. Kaunista kokteilikirsi ja kakaoga. Valmis!

Retseptis oli kirjas, et kogusest saab 12 muffinit, ma panin vormid peaaegu et ääreni täis ja sain 20, juhuuu!

image

Eriti ilusad need muffinid välja ei näe, neid päästab ainult vahukooremüts. :) Tekstuurilt on need sellised... karedad, tegu ei ole õhuliste pehmete keeksidega, aga vahelduseks isegi päris huvitav. Ja pehme vahukoorega sobib imehästi.

image

 Kuna mul pruuni suhkrut ei olnud, panin hoopisku fariinisuhkrut ja tänu sellele tulid muffinid veidike karamellise maitsega, mis oli ehk isegi liiga kange. Kaneel, sidrunikoor ja immutamiseks kasutatud kirsimahl lisasid veel omakorda jõulust maitset. Igatahes sellisesse lumisesse talveõhtusse sobivad need muffinid küll, keset suve oleks neid veidi imelik süüa. :) Ma oleksin ehk veidi rohkem kui 50g šokolaadi lisanud, minu jaoks jäi šokolaadimaitset väheseks. Aga ma hammustasin seda kõrvale. :) 

image

 Eriti tore, et külmutatud kirsse on kotis veidi rohkem, kui retseptis ette nähtud, saab ülejäänud nahka pista. Kirsid on minu meelest ainukesed marjad, mis on peale ülessulatamist pea sama head, kui "päris". 

image

Millised on teie lemmik marjad muffinite sisse pistmiseks? 

image

Tänaseks kõik, maiasmokad!♥

imageimage image

Olen Pille-Riin, 30+ šopahoolik Tartust, kes püüab elu mitte liiga tõsiselt võtta. ;) Minu blogist leiad postitusi ilu-moe-toidu-kodu vallast. Loodan, et meeldib! :)

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Pille-Riin Toit // Vahukoore-kirsimuffinid kaneeliga