EEVA naistekas

Esmaspäev, 17. June 2019

Last updateR, 13 Jul 2018 9pm

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Ahjukartulid

Postitas blogisse: Soul Food
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem
  • 7 kommentaari

Tuleb tunnistada, et olen suur kartuli fänn :), eriti just ahjukartulid on ühed mu suured lemmikud. Talvel tegin pea iga nädalavahetus endale ja sõpradele suure pannitäie krõbedaid kartulilootsikuid, kuid suvel ei ole eriti kippunud neid tegema. Nädalavahetusel tuli aga hirmus isu ja nii ma siis otsustasingi, et teen endale ühe muheda õhtu enda seltsis koos ahjukartulite, hea külma kihiseva joogi ning romantilise komöödiaga :)!

Olen teinud ahjukartuleid mitmet moodi, kord eelnevalt õrnalt kartuleid keetnud ja siis ka toorelt ahju pannud. Mõlemat moodi tulevad tegelikkuses head. Seekord aga otsustasin mitte keeta. Maitsestasin korralikult ja teravalt ning seda retsepti täna jagangi. Ja muide, kui muidu olen kasutanud oliivõli, siis seekord otsustasin proovida kookosõliga, kuna peaks ju ometigi tervislikum variant olema ;)!

Retsept:

- Soovitud kogus kartuleid

- Soola

- Pipart

- Kuivataud rosmariin

- Kuivatatud tüümian

- Kuivatatud basiilik

- Tshilli helbeid

- Õli (kookosõli või oliivõli)

Tee nii:

- Kuumuta ahi 230-240 kraadini

- Pese kartulid korralikult ja ära koori

- Lõika kartulid sektoriteks

- Pane suuremasse kaussi ja puista üle maitseainetega. Mina lisan silma ja tunde järgi.

- Lisa õli. Mina lisasin kartulitele kaks teelusikatäit (sulatatud) kookosõli, kuid võib ka rohkem lisada

- Sega korralikult kartulid maitseainete ja õliga läbi.

- Võta suur ahjuplaat, kata küpsetuspaberiga ja tilguta veidikene ka õli plaadile.

- Laota kartulid plaadile laiali ja pane ahju küpsema.

image
Toored kartulid ennem ahju panemist

- Küpsemise aeg jääb vahemikku 30-40 minutit. Tasub aga oma silmaga jälgida, kuna ahjud ja küpsemise aeg on erinevad.

- Kui kartulid on kuldpruunid ja tunduvad silmale küpsenud, siis võta ahjust välja.

- Serveeri kas põhiroana või lisandina.

Head küpsetamist!

 

Kirjutan kõigist asjadest, sündmustest ja emotsioonidest mis ühte või teistpidi köidavad mu hinge ja meeli ning annavad ka lugejale uut ja põnevat infot juurde.

Kommentaarid (7)

Jäta oma kommentaar

0
  • Haldaja: Kaunis OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Kristel Ahjukartulid