EEVA naistekas

Neljapäev, 28. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Pere ja vaba ajaga seotud artiklid ja arvamused.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: 10 näpunäidet algajale blogijale

10 näpunäidet algajale blogijale 28/01/2013 22:35 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Blogija

Blogiga alustamine võib tunduda keeruline, kuid tegelikult on see lihtsaim viis ühineda võrgukogukonnaga. Järgnevad näpunäited toovad esile selle, mida peaksid blogiga alustamisel silmas pidama.

Sõnasta eesmärk
Enne kui blogiga alustad, on tähtis paika panna oma eesmärk. Su veebipäevikul on lihtsam edu saavutada kui tead juba alguses, milleni sa jõuda soovid . Kas tahaksid, et sinust saaks ühe konkreetse tegevusala ekspert? Kas sooviksid oma äri reklaamida? Või hoopis lõbutseda ja avaldada oma ideid ning arvamusi? Sinu lühema- ja pikemaajalised eesmärgid tulenevad just põhjusest, miks sa blogimisega alustad. Mõtle, mida soovid saavutada 6 kuu, 1 ning 3 aasta pärast. Seejärel disaini, kirjuta ja reklaami oma blogi, et nende eesmärkideni jõuda.

Tunne oma lugejaid
Sinu blogi disain ja sisu peaksid olema lugejate ootustele vastavad. Sama veebipäevik ei saa suunatud olla nii teismelistele kui ka ärimeestele. Lugejatel tekivad sinu suhtes ootused. Ürita neid täita ning ka ületada – nii võidad lugejate lojaalsuse.

Ole järjekindel
Sinu blogi on kaubamärk. Just nagu Coca-Cola või Nike. Veebipäevik saadab lugejatele kindla sõnumi ja kuvandi, mis sinu kaubamärk täpselt on. Ka blogi disain ja stiil peaksid seda väljendama. Järjepidevus aitab sul tutvuda sinu publiku ootustega ja kujundada turvalise koha, mida jälle ja jälle külastada.

Ole visa
Kasulik blogi on toimekas. Parim viis publikut tagasi lugema saada, on sagedasti oma blogis midagi uut ja nende jaoks põnevat kajastada.

Ole kutsuv
Üks kõige tähtsam aspekt blogimise juures on suhtlus. Lisa oma postitustesse ka küsimusi, millele lugejad vastata saaksid. See näitab, et sa hindad nende arvamust ning samas tekitab ka vestlusi. Kirjuta ka teiste blogidesse kommentaare – nii kutsud uusi lugejaid oma blogi külastama ja rohkem kommenteerima. Sinu blogi edukus sõltub osaliselt lugejate lojaalsusest. Väljenda kui väga sa hindad seda, et nad sinu blogis kaasa löövad ja sõna võtavad.

Ole nähtav
Suur osa sinu blogi edukusest sõltub ka sinu jõupingutustest väljaspool blogimiskeskkonda. Leia teisi blogijaid, kes sinuga sarnastel teemadel kirjutavad, kommenteeri neid ning ühine erinevate portaalidega nagu Digg, Facebook, LinkedIn ja StumbleUpon. Veebipäevik nõuab palju aega – pead muutma postitused kaasakiskuvaks, tegelema väljaspool blogikeskkonda reklaamiga ning arendama suhtlust.

Võta riske
Algajad blogikirjutajad kardavad tihti kasutada uusi blogimise tööriistu ja detaile. Ära karda võtta riske ning oma veebipäevikut uuendada – see aitab konkurentsis püsida ning blogi värskena hoida. Analüüsi, kuidas iga uus täiustus aitaks sul oma eesmärke täita ja kuidas lugejad sellele reageerida võiksid.

Küsi abi
Ka kõige kogenumad kirjutajad mõistavad, et blogivaldkond on pidevas muutumises ja keegi ei tea sellest kõike. Blogijad on osa tihedalt seotud kogukonnast ja enamik neist mõistab, et kõik on olnud kunagi algajad. Tegelikult on blogijad ühed kõige abivalmimad inimesed, keda kunagi leida. Pea meeles, et sinu blogi edukus põhineb tutvustel ja enamus kirjutajaid on alati valmis laiendama oma tutvusringkonda, vaatamata, kas oled selles valdkonnas algaja või kogenud.

Õpi pidevalt
Ilmselt on iga päev mõni uus tööriist blogijatele kättesaadav. Internet täieneb tihti ja blogivaldkond ei ole samuti erand. Kui oma veebipäevikut arendad, võta aega, et otsida uusi tööriistu ja detaile ning hoia silm peal uudistel, mis blogivaldkonda puudutavad. Sa ei tea iial kui mõni uus võimalus avaneb, mis su elu kergemaks teeb või lugejate arvamust su blogist veelgi paremaks muudab.

Ole sina ise
Jäta meelde, et veebipäevik on sinu ja su kaubamärgi pikendus ning lojaalne publik tuleb taas tagasi, et lugeda, mida sul öelda on. Kujunda oma blogi vastavalt oma isiksusele ja kohanda üldine stiil oma postitustega. Pane paika, kas su blogi ja kaubamärk on pigem äriline või meelelahutuslik. Seejärel säilita seda stiili igas oma postituses. Inimesed ei loe veebipäevikuid lihtsalt selleks, et uudistega tutvuda - selleks kasutaksid nad ajalehti. Inimesed külastavad neid, et lugeda arvamusi uudistest, maailmast, elust ja muust. Ära blogi nagu reporter vaid pigem nagu sa peaksid vestlust iga oma lugejaga. Blogi südamega!

Head lugejad, kui teie hulgas on blogipidajaid, siis nüüd on hea võimalus kirjutada kommentaari lahtrisse oma blogi aadress ja saada seeläbi oma blogile uusi külastajaid! Või kui tead mõnda head blogi ja tahad seda teistegagi jagada, siis ole lahke.

Toimetas Tiiu Maks

Loe lisa...

10 näpunäidet algajale blogijale 19/03/2013 20:40 #2

Kutsun lugema! genefic.blogspot.com/

Vastus: 10 näpunäidet algajale blogijale 14/04/2013 15:59 #3

  • Kaisa
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 45
Imetlen inimesi, kellel on annet ja viitsimist suuremale lugejaskonnale blogida. Ise olen rohkem selline sahtlisse blogija

Vastus: 10 näpunäidet algajale blogijale 04/01/2014 01:09 #4

  • mskiku
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 4
Ootan lugejaid!

http://mskiku.blogspot.com
Viimane muutmine: 04/01/2014 01:13 Lisas mskiku.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.55 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum