Kalavorm

Kalavorm

Kalafilee hakitakse noaga. Munad klopitakse lahti, lisatakse jahu, sulatatud margariin, piim, koor, maitse­ained, peenestatud kala. Segu tõstetakse võitud vormi, kaetakse kaane, alumiiniumpaberi või mitmekordse pär-gamentpaberiga ja küpsetatakse nõrgemas kuumuses 30 minutit. Kalavormi võib keeta ka veenõus. Sel juhul on valmi­misaeg pikem, umbes 1 tund. Juurde antakse koore- või piimakaste, mis maitsestatud sidrunhappega nõrgalt hapukaks ja millele lisatud rikka­likult hakitud tilli.

Retsept

500 g kalafileed või 1 kg puhastamata kala
50 g mar­gariini
1/2 klaasi piima
1/2 klaasi kohvikoort
1 sl. jahu
1  sl. kartulijahu
2 muna
riivitud muskaati
soola

 EEVA


Avalda arvamust antud teemal
Arvamuse avaldamiseks logi sisse! Konto puudub? Palun registreeri end.