EEVA naistekas

Reede, 29. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Siin võib kõik südamelt ära rääkida. Räägi kõigest millest soovid.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Isiksuste ja aurade omavaheline mittesobivus

Isiksuste ja aurade omavaheline mittesobivus 02/01/2014 15:27 #1

  • giffy
  • POLE LEHEL
  • Kreisi kasutaja
  • Postitusi: 1019
Kas tunnetate, kui ei sobi mõne inimesega kokku? Kas saate sellest kohe aru või võtab see aega/vajab mõnda negatiivset kogemust? Kas suudate sellest üle olla ja teha head nägu või väldite võimalusel suhtlust ja kokkupuudet selliste inimestega? Kas olete tunnetanud ka vastastikkust negatiivset energiat ja teise isiku poolt tulevat halvakspanu?

Vastus: Isiksuste ja aurade omavaheline mittesobivus 04/01/2014 17:14 #2

  • Saye
  • POLE LEHEL
  • EEVA tiim
  • Postitusi: 1889
Aurade sobimatuse kohta ei oskagi seisukohta võtta.
Aga vahel ikka tunnen, et ei sobi mõne inimesega kokku. Seda peamiselt, kui tema mõttemaailm ja põhimõtted tunduvad väga elukauged vms või kui tema käitumine on pidevalt labane, negatiivset tähelepanu tõmbav. Näiteks väldin ma ühte tuttavat, kes pidevalt naisi eitedeks nimetab ja tänaval õllepudel näpus jalutab. Vahel teen head nägu, aga tihti kipun nendega kahjuks vaidlema ja neile märkusi tegema.

Vastus: Isiksuste ja aurade omavaheline mittesobivus 07/01/2014 00:10 #3

  • nätsumull
  • POLE LEHEL
  • Kreisi kasutaja
  • Postitusi: 1532
Samuti ei oska midagi öelda aurade kohta, kuid minu meelest võib sobimatuse siiski jagada kaheks, mis omavahel mingil määral kattuvad, kuid samas ei peaks ma neid siiski samaks asjaks, nimelt on üks asi isiksuste sobimatus ja teine suhtlemismaneeride sobimatus. Arvan, et isiksuste sobimatus saab välja tulla alles siis kui inimesega on ikka mõnda aega juba tuttav oldud ja enamasti osataksegi selliseid "sobimatud isiksusi" välja tuua oma nn sundluslikust tutvusringkonnast: sugulased või perekond, klassikaaslased või siis heade sõprade sõbrad, kellega paratamatult tihti kokku puututakse ehk siis inimesed, kellega ühel või teisel põhjusel peab või on varasemalt pidanud suheldama piisavalt palju, et saada aru, et midagi nagu ei klapi. On minulgi selliseid tuttavaid, keda ma ilmselt just sel põhjusel silmaotsaski kannatada ei või, alustades kas või ühest kunagisest klassiõest ja mu oma onust, kes suudab pea alati ikka niimoodi kopsu üle maksa ajada, et...
Teine asi on suhtlemistüüpide mittesobivus, mis minu meelest tuleb välja siis, kui suhteliselt võõras seltskonnas ja võõraste inimestega suhelda tuleb - mõni leiab kohe palju häid tuttavaid, varsti isegi sõpru, mõni mitte ja ma ei usu, et see on kinni selles, et neil, kes tuttavaid ei leia või end small talk'is mugavalt ei tunne oleks seesugune isiksus, mis pea kellegagi ei sobi, pigem ei oska nad just seesuguses suhtlussituatsioonis end partneri suhtlusmaneeriga kohandada ja mõjuvadki nii, nagu nad ei oleks huvitatud, oleksid ülbed vms, samas ei pruugi ka kaks väga head suhtlejat klappida kui nende suhtlusmaneerid lihtsalt liiga erinevad on, kuigi isiksuselt võib tegemist olla väga hästi klappivate inimestega, selleks tuleb lihtsalt (pool)sundluslikult piisavalt palju suhelda, et selle algse "suhtlusisiksusemüüri" taha pääseda.
Mina näiteks olen tüüpiline selline inimene, kes uues seltskonnas kuidagi omaks ei saa - ma ei oska ega tunne end mugavalt vestlust alustades, teen seda ainult siis kui mul hädasti midagi tarvis küsida on, ka siis ei oska ma kuidagi viisakalt/sõbralikult sealt juttu edasi juhtida ega tunne end üldse mugavalt kui ka teine inimene seda väga teha ei oska, samuti tunnen end ahistatult ja põgenen võimalusel kui vestluskaaslane on väga ekstravertne, tunnen end siis rünnatuna ja nii sobingi ma praktiliselt ainult selle väikese hulga inimestega, kelle suhtlusmaneer on selline, et nad üldjuhul vestlust juhivad, küsivad küsimusi ja kaasavad, olles samas sõbralikud ja mitte liiga agressiivsed või sundivad, samas teistele endasugustele võin mõjuda ülbena ja liigselt suhtlemisaltitele totaalse müürilillena (kes ma ka tegelikult suurel määral olen aga...). Ühesõnaga uusi tuttavaid ma võõrastest seltskondadest reeglina ei leia lihtsalt puht sellepärast, et minu suhtlustüüp ei klapi enamiku inimeste omadega ja nii tunnengi end suurema osa inimeste seas ebamugavalt ja justkui me ei klapiks. Näiteks tantsisin aasta otsa ühes rühmas poisiga, kes tundus olevat täpselt samasuguse suhtlusmaneeriga nagu mina ehk siis pealtnäha eriti vaikne, kuid heade sõprade seltsis üsna jutukas, kuna elasime samas kandis, siis juhtus mitmeid kordi, et sattusime koos sama teed koju minema ja senikaua kuni meiega keegi kolmas veel koos oli, saime ilusti suheldud (see kolmas siis ilmselgelt juhtis vestlust), kuid niipea kui kahekesi jäime, ei osanud kumbki meist midagi öelda ega küsida ja nii kõmpisimegi ebamugavas vaikuses, kusjuures mulle ei jäänud temast üldse sellist muljet, et ta isiksuse poolest kuidagi minuga ei klapiks, pigem nägin kohe, et oleme lihtsalt liiga sarnased ja sellepärast ei saagi sellises situatsioonis jutule.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.38 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum