EEVA naistekas

Kolmapäev, 24. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Töö ja karjääriga seotud artiklid ja arvamused.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Seitse rumalat viga, mis inimesed teevad, kui asi puudutab raha

Seitse rumalat viga, mis inimesed teevad, kui asi puudutab raha 15/02/2008 00:00 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Müntidest küsimärk

On midagi ainulaadselt inimloomuses, kuidas paljud meist kasutavad ootamatult sülle kukkunud raha. Olgu see pärandus ammu unustatud onult, ootamatu kohtulahendi- või lotovõit, äkitselt sülle kukkunud raha võib segaseks ajada meid kõiki.

Mitmesugustel põhjustel ei saa paljud inimesed ootamatu õnnega hakkama. Analüüsime siinkohal vigu, mida enamasti tehakse.

1Tung kulutada
Üks suurimaid inimkonna ja naissoo nõrkusi on ilmselt võimetus vastu panna asjade ostmisele.
See on kihk kulutada raha millele iganes, mis on saadaval. See on paljude, muidu ratsionaalselt käituvate, isikute häving. Asi pole tingimata inimloomuses vaid see on ka meie tarbimisühiskonna eripära. Kui sa aga ei hoia oma väljaminekuid kontrolli all, võib spontaanne kulutamine kaasa tuua hävingu.

2Mineviku hääled
On hämmastav, kui palju inimesi, keda sa pole pikka aega näinud, ilmuvad välja hetkel, kui su nimi avaldatakse ajalehes seoses sellega, et oled võitnud suure summa raha. Mõne päeva möödudes helistab kaua kadunud nõbu Priit, et sulle meelde tuletada, kui palju ta sind alati imetles ja kuidas tema praegust ebaõnne saab lahendada, kui sa teda abistad. Ja ära unusta oma endist klassikaaslast Jaanikat, kellega sa lõpetasid jõulukaartide saatmise juba aastaid tagasi. Tema saadetud e-mail  ülistab sõprust, mida te kaks alati jagasite ja siis järgmisel real on lisaks märgitud tema vahedusfirma nimi, mille kaudu saab teha sulle soodsaid pakkumisi – just nagu vanadel headel aegadel.  Kui sa ei suuda tõrjuda neid muiduleivasööjaid ja lipitsejaid, siis leiad sa end peagi suurest jamast.

3Lähedased inimesed
Suhted sõprade ja sugulastega hakkavad muutuma.  Tundub, et imetlus ja kadedus on sama mündi erinevad pooled ja sa saad tundma mõlemaid tundeid.  Sinult hakatakse paluma nõu ja abi ning esialgu võib tähelepanu olla uudne tunne, kuid lõpuks leiad sa selle rohkem koormava kui tunnustava olevat.  Surve, mis sulle osaks saab, võib muutuda tohutuks.
Peagi võid veenduda, et kuulsus ja õnn moodustavad segu õnnistusest ning õnnetusest. Kui sa ei astu sammu tagasi, võib su elu muutuda vägagi ebameeldivaks.

4Anonüümsuse kaotus
Kuigi võib tunduda, et ootamatu heaolu on universaalravim mistahes muredele, pole see siiski nii. Võib-olla probleeme hüpoteegi ja laste koolitamise rahastamisega enam ei esine, aga teised probleemid võtavad üle nende kohad. Nüüd oled sa tuntud ja tunnustatud oma kogukonnas ning seetõttu loomulik sihtmärk. Sa võid saada palveid teha annetusi gruppidele ja organisatsioonidele, mis võib-olla on selle väärilised. Peagi hakkavad ilmuma kutsed, mis kutsuvad osa võtma mitmesugustest üritustest. Sa võid end isegi leida olukorrast, kus pakutakse auväärset positsiooni või julgustatakse sind kaasa lööma tegevustes, millest sa eriti huvitatud pole. Kõige raskem töö saab olema ”ei” ütlemine. Kui sa ei õpi diplomaatiliselt keerama kurti kõrva palvete poole, siis ei tule ka rahu.

5Investeerimislõks
Nende jaoks, kellel pole eelnevaid investeerimiskogemusi, võib sellesse sukeldumine olla hirmutav kogemus. Keegi pole sündinud võimega nutikalt vara haldama. See on anne, mis nõuab teadmisi ja praktikat. Võib-olla on kõige turvalisem toiming hoiduda mistahes investeerimisotsustest terve aasta vältel ja hoopis paigutada vara riskivabadesse kohtadesse. Selle ajaperioodi jooksul otsi võimalust end harida.

6Heategevus on tihti armutu
Kahjuks pole maailmas piisavalt raha, et rahuldada tohutut hulka abivajavaid organisatsioone. Suurepärane võimalus jagada oma head õnne tähendusrikkal viisil on seda teha heategevusasutuste kaudu, mis on hoolikalt välja valitud ja tõhusalt kontrollitud. Lihtsalt raha loopimisega ei saavuta sa midagi head.

7Hoidu enda eest
See on kõige salakavalam viga. Ootamatul heaolul võib olla negatiivne efekt sinule endale. Rikkus on senisest täiesti erinev asi ja surved, mida see tekitab, võivad olla hirmuäratavad. Seni oli vaja täita igapäevaseid rahalisi kohustusi ja see hoiab enamusi inimesi tasakaalus. Kui see vajadus on eemaldatud, läheb tasakaal tihti koos sellega.

EEVA

Loe lisa...

17/02/2008 19:02 #2


Rahal on huvitav jõud. Ajab sind hulluks nii puruvaesena kui ka pururikkana.

27/04/2008 17:00 #3

  • GretZu1
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 5
Ehh, mina ka tavaliselt kipun raha kohe ära raiskama kahju

Vastus: 14/08/2012 21:46 #4

  • täheke
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 11
Oh jahh, ma olen täpselt samasugune, raha kohe üldse käes ei püsi Aga ma püüan ennast parandada
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.48 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum