EEVA naistekas

Kolmapäev, 24. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Tuntud inimestega seotud artiklid ja arvamused.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Bedwetters - Euroopa uus heli

Bedwetters - Euroopa uus heli 16/11/2007 00:00 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Garaažist MTV auhinnagalale: Bedwettersi jalustrabav võit miljonite pealvaatajate silme all.
Noortebänd Bedwetters on elav tõestus nende endi poolt öeldud lausele "Kõik on võimalik, kui sa sellesse ise usud." Punkrocki, metalit, indie rocki ja emopunki samaaegselt viljelev Pärnu ansambel kuulutati 2007. aasta novembrikuu esimesel päeval peetud MTV muusikaauhindade galal Euroopa parimaks uueks heliks. "See nädal on elu meie jaoks olnud lill, päikeseratas," ütles Bedwettersi laulja Joosep Järvesaar võidujärgselt antud intervjuus.

Edu sai alguse konkursist "Noortebänd 2007"
Bedwetters nägi ilmavalgust 2004. septembris. Bändi moodustasid neli eri Pärnu koolides õppivat noormeest: Joosep Järvesaar (basskitarr, vokaal), Karl-Kristjan Kingi (trummid, backvokaal), Oliver Rull (kitarr) ja Mihkel Mõttus (kitarr, backvokaal). Tänaseks on lisandunud basskitarrist Kaspar Koppel ning juulis 2007 vahetas Oliver Rulli välja Rauno Kutti. Suurt rolli poiste edus mängiv unustamatu nimi Bedwetters (tõlkes: voodimärgajad) kõlas esmakordselt Joosep Järvesaare suust. Küsimusele oma nime kohta on bedwetterslastel tulnud algusest peale vastata lausa nii palju, et mõeldi välja lugu sellest, kuidas nende kujuteldav manager Bob ei luba nimest rääkida. Vahel vihjatakse ka sellele, et neil on siiani probleeme voodimärgamisega.

Garaažis vaikselt tinistamisest laiema avalikusse ette jõudmine võttis poistel aega kolm aastat. Bändi tee tähtede poole algas pärast Pärnu noorte bändide konkursi "Proovikas" võitu. Kollektiiv Bedwetters kogus enim hääli nii žüriiliikmetelt kui publikult ning pani sellega võistluse "Noortebänd 2007" pika puuga kinni. Võiduga kaasnesid noorte muusikute jaoks päris pirakad auhinnad: 10 000 kroonine muusikariistade poe kinkekaart, tasuta pääsmed festivalile Rabarock, kahe loo salvestusvõimalus Rockhouse Studios ning MTV Eesti ja Zeni abil loodav muusikavideo, milleks osutus pala "Dramatic Letter To Conscience". Bedwettersi enda tehtud loo video salvestati Tornimäe ärikeskuse maja katusel. "Meil oli üsna legendaarne lähenemine kogu video asjale," sõnas Joosep. "Me jäime bändiga hullult rahule. Pildi kvaliteet ja kogu tulemus ei olekski nagu Eestis tehtud." Lisaks möönab Järvesaar: "Asi on lausa nii vinge, et ma ei tundnud ennast pärast salvestamist videolinti vaadates äragi." Bändi ootused seoses videoga olid realistlikud. "See on miljoni otsaga värk," arvas laulja ning lisas, et kui üks suure ninaga onu Saksamaalt vaatab, et oh, päris lahe, siis äkki tõesti juhtub midagi. Tegelikult polnud sel Saksamaa onul enam tähtsustki, kui poisid oleksid teadnud, mis neid tulevikus ees ootab.

01.11.2007 - Bedwetters teeb ajalugu
Mida siis 2004. aasta septembris loodud ansambel nii olulist tegi, et ükski teine Eesti bänd seda seni suutnud pole?
Nad pälvisid MTV Euroopa muusikaauhindade jagamisel konkursi Euroopa Uued Helid võidu ning õiguse lõpetada 27 miljonilise pealtvaatajaga galakontsert, mille viimaseks esinejaks on tavaliselt olnud maailmatasemel superstaarid nagu Justin Timberlake, Timbaland, Shakira või Nelly Furtado. "Seda poleks kümme aastat tagasi keegi uskunud, et Eesti bänd MTV auhinna võidaks," kommenteeris Vanilla Ninja liige Lenna Kuurmaa. Tõepoolest, see tundub ebareaalne. Ilma manager'ita noortebänd, kellel on lindistatud kaks arvestatavat lugu ja telekanalitel jooksmas üks video, saab võimaluse osaleda Euroopa muusikaauhindade jagamisel. Ja paneb selle – tänu oma fännidele – ka kinni. "Muidugi on nende muusika väga hea ja video lahe, aga see, millega nende fännid viimastel kuudel hakkama said, on täiesti uskumatu," rääkis MTV Eesti juht Karoli Hindriks.

Sündmus on poiste endigi jaoks kui üks ebareaalne ja magus unenägu, millest ärgata ei tahaks. "See on nii naljakas, et sellised suured asjad ei võta jalgu nõrgaks ja laval pole mingit närvi. Sa lihtsalt ei usu, et see juhtub. Ja siis on see äkki läbi. Aga kui on väiksemad esinemised, siis on isegi rohkem närv sees," kirjeldas 19-aastane solist Joosep.

Noormehed osutusid pea kõigi kohal viibinud maailmakuulsate staaride isiklikeks lemmikuteks. "Aga see oli väga lahe kui Nelly Furtado meid kallistas, terve elu oleme unistanud. Kallistasime vastu ja siis veel..." puhkesid poisid grupis naerma. MTV Euroopa Auhindade galaõhtu juht, räppar Snoop Dogg võttis noored eestlased juba alguses oma tiiva alla ja kutsus enda korraldatud afterparty-le.

Poiste ekraanilt nähtud ülevoolav rõõm oli ehtne ning andis energiat publikulegi. Muidugi leidsid kohalikud rahvuskaaslased kohe ka miljon häda, mida annaks parandada ja mille kallal viriseda. Näiteks sõnas portaalis Delfi keegi 'Muigab': "Lava peal niisama tõmblemise eest tuleks edaspidi auhindade jagamine ära keelata. Jube, kui kultuur niimoodi alla käib." Kuid lõppude lõpuks maitse üle ei vaielda ja eks igaüks otsustab ise, kas talle bänd ja esitus on meelepärane või mitte. Asjad nagu otseheli ideaalsus või see, kas solist Joosep püsis esinedes võidujoovastuses kriidiga mahajoonistatud joontel kaamerate vaateväljas on sekundaarse tähtsusega. Fakt ise, et Eesti bänd esines MTV auhinnagalal on mäletamisväärt sündmus ja loodetavasti mitte ainukordne.

Tulevik oleneb tiimist
Tänu MTV auhinna võidule paisatakse Bedwettersi video "Dramatic Letter to Conscience" esimese Eesti muusikavideona Euroopa kõikide MTVde eetrisse põhiprogrammi. "Meid hakatakse näitama samaväärselt nagu My Chemical Romance´i või Linkin Parki," ütles Järvesaar uhkusega.

Pärnu linnavalitsus tunnustas bändi saadud võidu puhul 50 000 krooniga. Võidusumma eest lubab Bedwetters Eesti suuremates linnades tänutuuri.

"Loodetavasti saab bänd nüüd suurkompaniidelt väga šeffe plaadidiile. Universal on minu teada neile oma pakkumise juba teinud," ütles MTV Eesti pressiesindaja Ingrid Kohtla. 

Lauljanna Lenna Kuurmaa usub, et Bedwettersi edasine menu oleneb tulevatest sündmustest, valikutest ja otsustest. "Kui nad õige ja hea tiimi endaga ühte paati saavad, ja need inimesed usuvad sama palju sellesse, nagu poisid ise, siis on kõik teed lahti."

Uus album uuel aastal
Ansambel valmistab hetkel oma debüütalbumit. Plaadile on valminud ka juba neli-viis laulu ning uues stiilis. "Vahetame stiili kogu aeg ja uue plaadi stiili ma veel ei ütle," jäi Järvesaar saladuslikuks. Samas lubas ta, et täiesti uut asja nad ikka tegema ei hakka. "Kindlasti on see album originaalsem kui see, mida olime seni teinud. Kogemust on juurde tulnud, pillimängu- ja lauluoskus on paranenud, areng toimub pidevalt."

Riimid lauludest

Dramatic Letter to Conscience

Leave me alone, for i have seen those desperate days.
Dont beat me for long, your fists are heavy, filled with hate.
Leave me alone, cos i have seen how lying pays.
I see i was wrong, my eyes are steady, its time to wait.

Reidilaks

Olen reidipede ma
meeldib tšikke lantida
reidis feimi sajaga.
Olen reidipede ma

N.C.S.U. / Protest

Tell me why there's nothin' I can't do or shout (do or shout)
I can see that ur help us when your fallin' apart (fallin'f apart)
We're on our way to see ur final thoughts (final thoughts)
I'm not the one, who just kills a one (kills a one)

Koolibänd

Ning mängides end ühelt lavalt teisele,
vaid parim aeg saavutatud on nii.

On pandud kõik need õiged mõtted sõnadesse
ja välja öeldud kõik, mis sees on karjunud.
On kogu tahe naelutatud muusikasse ja üles
leitud kõik, mis hinge varjunud.

Kaisa Tillo
   

Loe lisa...

20/01/2008 15:45 #2


võidulugu siis:



  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.32 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum