EEVA naistekas

Neljapäev, 28. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Tuntud inimestega seotud artiklid ja arvamused.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Sergo Varese näitlejakarjäär kujunes vooluga kaasa minnes

Sergo Varese näitlejakarjäär kujunes vooluga kaasa minnes 29/11/2007 00:00 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Sergo Vares

Kui eelnevates TV3e sarja "Kodu keset linna" hooaegades armastas nooruke perepoeg Henri koeraga mängida ja oma õde Liisi kiusata, siis nüüd on temast saanud 16-aastane noormees. Teismelise Henri kireks on rulasõit, sõpradega linnavahel hängimine ja Angela nimeline tüdruk. Hannese ja Heleni poega asus tänavu kehastama 25-aastane NO99 teatri näitleja Sergo Vares.

Nimi: Sergo Vares
Sünniaeg: 14. september 1982
Sünnikoht: Rakvere
Elukutse: näitleja
Tuntud kui: Henri TV3e seriaalist "Kodu keset linna".

Nooruspõlv
Sergo Varese lapsepõlv möödus Rakveres. Pisikesena pidas tulevane näitleja väga armsaks vanavanemate kodu Võsul, kus poiss kõik kooli suvevaheajad tavatses veeta. Ka praegu, täiskasvanuna, eelistab Sergo väikesi linnu suurtele, pikema Tallinnas olemise peale igatseb ta ikka tihti üksi olla ja rahu nautida.

Enne Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Kõrgemasse Lavakunstikooli astumist oli ta teatriga vaid vaevu kokku puutunud. Vastupidiselt paljudele teistele tasemel näitlejatele polnud see amet tema lapsepõlveunistus. Teda huvitas kirjutamiskunst, mida ajakirjanduse näol Tartu Ülikoolis isegi aastakese õpiti. Sergo lavakunstikooli õppima sattumisel olid 'süüdi' sõbrad, kellega koos sinna karmi konkursiga kooli sisse saada püüti. "See oli justkui mingi vooluga kaasaminek, ega ma aru saanudki, kuhu ja mis ja miks. Asjad lihtsalt kulgesid iseenesest. Katsetel soov näitlejaks saada aina kasvas, siis ei läinud enam niisama katsetama, vaid andsin endast kõik, parima," on Vares öelnud. Fakt, et noormees näitekunsti õppima pääses, oli üllatuseks nii Sergole endale kui ka kaaslastele. Positiivsest uudisest teavitas noormees oma vanemaid sõnadega "Nüüd saab minust näitleja".

Karjäär
Nelja-aastase õppimisperioodi jooksul jõudis Sergo Vares kaasa teha mitmetes kooli lavastustes. Esimene 22. lennu etendus mängiti 19. märtsil 2004 Eesti draamateatris, kui kursusejuhendaja Priit Pedajase lavastajakäe all jõudis lavale Madis Kõivu “Finis nihili”. Pool aastat hiljem esietendus William Shakespeare’i “Suveöö unenägu”, kus sisenemine haldjametsa oli paras pähkel nii tegijatele kui vaatajatele.

2005. aastal sai lavaküpseks neli lavastust. Lisaks etendustele “Tom Cruise ja liblikad” ja “Loomade farm” lõid lavakunstikooli üliõpilased kaasa pärimusteatri Loomine mängus Kalevala ainetel loo pealkirjaga „Lemminkäinen” ning Anton Tšehhovi teoses “Kirsiaed”.

Pärast lavakunstikooli suundus noor ja andekas näitleja tööle teatrisse NO99. Seal oli Varese esimeseks rolliks Michal Katurian etenduses "Padjamees". Sergo kehastab Michalina keerulist heasüdamlikku tegelaskuju, kelle tegudest ja sõnadest pole päriselt aru saada, kas ta oleks heasüdamlik ka ilma vaimupuudeta. Samuti on ta osalenud lavastustes "Keeleuuenduse lõpmattu kurv", "Hirvekütt", "Kuningas Ubu", "Garjatšije estonskije parni", "Totu Kuul" ja "Kommunisti surm".

Sergo võtab eeskuju võimalikult paljudelt erinevatelt artistidelt, sest ta teab, et "Eestis on palju häid näitlejaid, kellelt üht-teist õppida." Ta leiab, et tema elukutse juures on lausa vajalik olla enesekriitiline, kui soovitakse olla parim. Noormees tunnistab, et vahel on lava- ja eraelu raske lahus hoida. "Kui kell kukub ja lavalemineku aeg käes, tuleb argine elu selja taha jätta, kuid iga kord see loomulikult ei õnnestu. Siis mõtlen jälle, et kui paha on laval, mäng ei tule välja, mage tunne, see paneb järgmine kord paremini valmistuma."

Ehk mäletad Simpeli kõnekaardi reklaami, kus baarmann lausub sarmikalt kliendile: "Pärast esimest on kõik tasuta". Ostja, kellele näitleja Ivo Uukkivi hunnikute kaupa tasuta jooke pakub ning kes viimaks oma telefoni joogi sisse pillab, oli Sergo Vares. Lisaks reklaamis kaasategemisele on näitlejale tuttav niisamuti filmilava ja nagu varem mainitud, seriaali võtteplats.
Vanilla Ninja lauljatar ja saate "Kodu keset linna" Angelat mängiv Lenna Kuurmaa kirjeldab kolleegi kui väga toredat inimest. "Siiamaani on mulle igatahes väga positiivne mulje jäänud." Tohutult rahul oldi ka eelmise osatäitja Henri Tammega, kuid kuna süžee järgi oli seriaalipere elus vahepeal möödunud viis aastat, ei saanud perepoega kehastanud reaalkooli poiss enam oma rollis jätkata.

Ajaloolises komöödiasugemetega seiklusfilmis "Malev" jäi Sergo kanda kiilaspäise Läti Hendriku roll. Teose tegevus toimus 13. sajandi algusel Eestis ja Liivimaal, kus Saksa ordu võimsad ja verised väed üritasid siinseid loodusrahvaid allutada ja ristida. Filmi miljonikroonilist eelarvet peeti tudengifilmi jaoks muinasjutuliselt suureks, mängufilmi jaoks aga liiga väikseks. “Päris suur mängufilm see ikkagi pole,” kinnitas ka üks linaloo autoritest Tõnis Leht.

Kuid Eesti filmisõpradel tasub rõõmustada, sest tuleva aasta sügisel jõuab kinodesse ehtne mängufilm "Mäss", mille eelarve küündib 24 miljoni kroonini. Täispikk linateos  keskendub 1924. aasta 1. detsembri kommunistlikule riigipöördekatsele Tallinnas. Peaosalisi, värskelt abiellunud armastajapaari, hakkavad kehastama Sergo Vares ja Liisi Koikson. Filmi režissööri Asko Kase sõnul peeti peaosaliste valikul silmas eelkõige nende omavahelist sobivust. „Testisime mitmeid väga häid Eesti näitlejaid. Otsisime tüüpe, kes täidaksid ekraani oma säraga ning sobiksid filmi ajastusse,” sõnas Kase. Liisi paistis režissöörile silma oma eheduse ja siirusega. Sergo puhul arvati, et ta on oma näitlejatalenti juba mitmetes etendustes ilmekalt tõestanud.

Sergo Varese karjäär on alles tõusuteel, olgu siis tõestuseks eesolev mängufilm või jätkuv osalus Eesti läbi aegade ühes populaarseimas seriaalis. Teatrist ja televisioonist vabal ajal meeldib Sergole kodus olla ja lõõgastuda. Kuid loorberitele puhkama see mees veel ei jää. "Nõuan endalt parimat, vähesega ei lepi. Polegi mõtetki," ütleb ta. Pange tähele - sellest näitlejast me veel kuuleme.

Foto: Margus Ansu/Postimees/Scanpix

Kaisa Tillo

Loe lisa...

09/12/2007 01:20 #2

  • Raimo
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 14

huvitav lugeda eesti tuntud inimestest, loodan, et ka edaspidi kajastate. Intervjuuud oleks veel üks väljund.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.43 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum