EEVA naistekas

Teisipäev, 23. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Tuntud inimestega seotud artiklid ja arvamused.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Ashlee Simpson - enesekindel ja skandaalne Jessica Simpsoni noorem õde

Ashlee Simpson - enesekindel ja skandaalne Jessica Simpsoni noorem õde 27/11/2007 00:00 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Ashlee ja Jessica SimpsonNimi: Ashlee Nicole Simpson
Sünniaeg: 3.oktoobril 1984 USA's Texase osariigis Dallases.
Elukutse: laulja, näitleja.
Ema: Tina Simpson
Isa: Joe Simpson
Õde: Jessica Simpson.

Kuigi õdedel on sama elukutse, ei ole nende vahel konkurentsi. Ashlee lausus ajakirjale 'OK!': "Me saame üksteise eludest paremini aru, kui keegi teine. See on meie sõpruse juures lahe. Jessica on inspireeriv ja ta on väga sügav tüdruk ning tal on palju ilusaid asju, mida öelda."

Nooruspõlv
Tütarlaps armastas laulda ja tantsida juba kolme-nelja aastaselt, mis on saavutus omaette. 11-aastaselt võeti ta vastu Ameerika Balletikooli, kus Ashlee oli noorim õpilane. 14-aastaselt kolis ta oma perega Los Angelesse, et vanema tütre Jessica popkarjääri edendada. Ashleest sai õe taustatantsija. Abiväe roll teda kauaks siiski ei rahuldanud.

16-aastaselt hakkas Simpson tegema laule koos oma sõbra Rayga. Ashlee arvates oli muusika tegemine hea viis ennast väljendada. Nii ta hakkaski stuudios oma laule lindistamas käima, mõttes soov, et inimesed näeksid teda kui rokkstaari.

Karjäär
Läbimurre saabus aastal 2002, mil Ashleele langes sülle Cecilia osa populaarses telesarjas “7th Heaven” (“Seitsmes taevas”). Ent tüdruk oli alati tahtnud saada lauljaks ja talle oli alati meeldinud esinemine.

2003. aastal salvestas Ashlee menufilmi "Freaky Friday" jaoks loo "Just Let Me Cry". Tajudes noore artisti paljulubavat potentsiaali, sõlmis Geffen Records temaga plaadilepingu.

Plaadi valmimist jäädvustas tõsielusari “The Ashlee Simpson Show”. Showl oli kaks hooaega ning seda näidati kanalilt MTV.
Debüütalbumiga "Autobiography" astus lauljatar avalikkuse ette 20. juulil 2004 ning siit oli ka esimene edukas läbimurdev singel "Pieces Of Me", mis oli USAs tol suvel üks suuremaid hitte, teine singel "Shadow" ja kolmas "La La". Esimesel nädalal müüdi kauamängivat 398 000 koopiat. Neiu ütles, et albumisse oli ta pannud oma emotsioonid.

Septembris 2004 hakati väntama filmi "Undiscovered". Ashlee Simpson mängis Cleat, tüdrukut, kes on näitleja, kuid soovib saada lauljaks. Ashleed saab filmis laulmas kuulda mitmel korral. Suurepäraselt sobib see film inimestele, kes on huvitatud muusikast ja filmindusest ning kes julgevad unistada, sest täpselt unistustest see film kõneleb.

18. oktoobril 2005 ilmus USAs Geffen Recordsilt teine Ashlee album "I Am Me". Lugusid aitas tal kirjutada Kara Dioguardi ja John Shanks. Ashlee on öelnud, et albumit "I Am Me" võivad mõned nimetada ka hardrock plaadiks. Paljud lood on inspireeritud Saturday Night Live'i sündmusest. Albumi esimene singel oli "Boyfriend". Teine oli "L.O.V.E." "I Am Me" jõudis edetabelite tippu ja müüs 220 000 koopiat- seda esimese nädala jooksul. Aprilliks 2006 oli album müünud natuke vähem kui 900 000 koopiat.

Kolmandaks singliks sai "Invisible," mis pole olnud ühelgi Simpsoni plaatidest. Viimase originaalesitaja on Jaded Era. Dixon May Fair Show'l rääkis lauljanna: "Te kuulete varsti mu uut singlit. Laulu nimi on "Invisible." Järgmine nädal hakkame me videot filmima. Te näete mind videos poksimas. See saab olema lahe!" Video oli tõepoolest lahe. "Invisible" kandideeris üritusel MTV Video Music Awards auhinnale "Parima kinematograafia videos." Paraku jäi võit tookord saamata.

Maailmas kuulus USA päritoluga jalatsibrand Skechers sõlmis 2006. aastal Ashlee Simpsoniga reklaamilepingu, mis tähendas, et 2007 aastal on/oli tema foto paljudel Skechersi reklaamidel üle maailma, s.h. Eestis. "Ma kasvasin üles, kandes Skecherseid. Nagu mina, ei karda nad riskida ja lõbutseda! Ma olen õnnelik, et saan olla osa sellest kaubamärgist ja loodetavasti lisada mõne uue paari enda garderoobi," rääkis rõõmus staar.

Simpson tegi oma teatrilava debüüdi 25. septembril 2006 Londonis Cambridge teatris mängides Roxie Harti rolli muusikalis "Chicago." Kui ajakiri 'OK!' palus Ashleel öelda enda ja Roxie sarnasusi, vastas näitlejatar: " Roxie on võitleja ja ta mõtleb alati reeglitele. Inimesed teevad talle haiget, aga tema tõuseb jälle üles." Selle rolli eest nimetati ta Suurbritannia aasta näitlejannaks.

Kolmandal albumil, mida plaanitakse välja anda 2008. aastal, teeb staar koostööd 80ndate bändi The Cure'i solisti Robert Smithi, Timbalandi, Tim Rice-Oxleyga Keane'ist, John Legendi ja Chad Hugoga The Neptunes'ist. Ashlee ütleb, et võrreldes ajaga, mil ta tegi eelmist plaati, on ta arenenud nii inimese kui ka artistina. "Ma olen hetkel kindlamas kohas oma elus. Ma hakkan naiseikka jõudma ja see muudab minu muusikat." Staari sõnul sisaldab tema uus album hingelisemat muusikat, aga sellelt võib leida ka tantsulugusid.

Ashlee suurimaks plussiks peavad fännid tema enesekindlust, positiivsust, töötahet ja suurt armastust oma fännide vastu.

Skandaalid
Simpsoni albumi "Autobiography" peadpööritavale menule andis löögi  juhtum 2004. aasta sügisesel tele-shows “Saturday Night Live”. Et hoida oma häält, otsustas Ashlee arstide soovitusel kasutada varem salvestatud vokaalpartiid, ise samal ajal laulmist teeseldes. Esimene saateks kõlanud lugu “Pieces Of Me“ seljataga, alustas Ashlee bänd teise looga “Autobiography“. Paraku lülitas ansambli trummar sisse vale vokaalpartii ning esinemine läks aia taha. Otse-eetris, miljonite televaatajate ees. Õele tõttas appi Jessica, kaitstes teda sõnadega: “Ta on müünud juba kolm miljonit plaati – rohkem kui mina kahe aastaga.”

Häbistav lugu pole aga tüdrukut murdnud. “Saan ainult kõvasti edasi töötada ja teha armastatud alal kõik, mida suudan. Tore, et fännid mind toetavad. Mul on imearmas pere ja sõbrad, kes mind armastavad. See on kõige tähtsam.” Hiljem õnnestus lauljannal edukalt käia teist korda saates "Saturday Night Live", ennast tõestamas.

2005 aasta algul vapustas Ashleed veel shokk Orange Bowl'il (kolledži jalgpallimäng), kus ta vilistati välja ligi 72 000 inimese ees, kui ta esitas laulu "La La". Selle juhtumiste läbi sai tüdruk tundma inimeste loomust ja tänu neile õppis ta tugev olema.

Novembris 2005 avalikustas eTalk Daily Ashlee Simpsoni hilisöise külastuse video kiirtoidurestorani McDonald's Kanadas. Simpson oli videos joobes olekus,  teda näidati töötajatega vaidlemas, ropendamas ja laua peale ronimas. Samuti keeldus staar andmast ühele kliendile autogrammi, kui too ei suudle tema jalgu. Ashlee seletas insidenti ajakirjas 'Elle': "Ma naersin ja tegin nalja, kui mu seljataga olev mees ütles, et ma olevat rõve. Ta ei teadnud, kes ma olen. Kui ma ennast ümber pöörasin, tahtis ta äkitselt minult autogrammi. Ta solvas mind."

Paljude inimeste põhirelv Ashlee vastu on kahtlemata tema plastiline operatsioon. Temast on saanud kirurgilise ilu etalon. Intervjuus Harper's Bazaar'ile paljastas noor lauljatar, et ta tegi ninaoperatsiooni ja teisi kosmeetilise protseduure vaid sellepärast, et ta ise nii soovis. Samuti kaitseb Simpson inimesi, kes on otsustanud plastilist kirurgiat kasutada. Ta usub, et see on iga inimese isiklik valik, mida peaks tegema vaid siis, kui ise seda tahetakse, ja mitte kellegi teise survel. "Ma armastasin oma välimust. Ma ei ole ebakindel inimene, ja ma ei olnud seda ka varem," ütles staar." See on isiklik otsus. Ma arvan, et kui keegi otsustab minna iluoperatsioonile, siis peaks see olema ainult iseenda pärast."

Ashlee kui sõnameister
"Mulle meeldib töötada. Kui ma kunagi peaksin väsima, siis ma lähen puhkusele. Praegu ma naudin töötamist, sest kui ma ei tööta, siis soovin, et seda teeksin."

"Kõige kurvem 'Saturday Night Live'i juures oli see, kui ma hakkasin endas kahtlema ja selles, mida ma suudan korda saata. Kõigil on neid aegu, kus nad tahavad olla tublid ja siis juhtub mingi õnnetus. Ma pidin õppima ennast kokku võtma. See oli kogu õnnetuse juures positiivne."

"Ma arvan, et mul on head kumerused, ja need on naiselikud. Ma vihkan kui tüdrukud kaotavad oma kumerusi. Mu õel on kurvid ja mu emal on kurvid. Ma arvan, et ei ole seksikas olla kont, ja on kurb kui inimesed muutuvad ebakindalaks oma kaalu üle ega vaata peeglisse, nähes et nad on ilusad nii nagu nad on. Mul on näiteks imelised rinnad. Nad ei ole liiga suured ega liiga väikesed... Nad on lihtsalt ideaalsed."

Foto: LGEPR

Kaisa Tillo

Loe lisa...

27/11/2007 00:37 #2

Päris hea jutt, millal siis tema õest võiks ka samasugust artiklit lugeda?
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.48 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum