EEVA naistekas

Teisipäev, 23. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Tervise ja spordiga seotud artiklid ja arvamused.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Suusamõnusid nautima

Suusamõnusid nautima 28/11/2007 00:00 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Suusataja

Suusahooaja alguseni Euroopas on veel natukene aega, kuid varustuse valmis panemiseks pole teps mitte vara. Suuremates kuurortides on juba avatud osa radadest ning aasta lõpus - uue alguses toimuvat suusareisi on viimane aeg planeerima hakata just nüüd.

Kõiki Euroopa suusamägesid ei jõuaks ka parima tahtmise juures üles lugema hakata, kuid mõned huvilised leiavad siit ehk väikese vihje selle kohata, millises suunas oma sammud seada.

Zakopane, Poola
Zakopane on Poola tuntuim kuurortlinn, mille sees, ümbruses ja lähedal asuvates külades leiab sobiva suusaraja või mäe omale nii algaja kui professionaal. Pakutakse võimalusi suusatamiseks, lumelauasõiduks, suusahüpeteks ning muukski. Varustuse rentimine pole probleem, laenutajaid leiab igal sammul ja suusapaari päevane hind jääb paarisaja krooni ringi.

Seal asub Poola kõige tuntuim ja populaarseim suusamägi, 1987 meetri kõrgune Kasprowy Wierch, mis paikneb Tatra mäestiku keskosas. Kabiinliftiga on mäele kena sõita ka siis, kui suusatamissoovi pole, sest Kasprowy Wierch`ilt avaneb imeline vaade Tatardele.
Päevapilet suusatajale ja lumelauasõitjale maksab ligikaudu 330 krooni, olles kõrghooajal 23. detsembrist kuni 25. veebruarini ja nädalavahetustel mõnikümmend krooni kallim.
Läheduses asuvad veel näiteks Palencia mägi, Gora Zar, Gubalowka ja rohkelt teisi radu, millele järjepidevalt ehitatakse lisa.

Nassfeld, Austria
Nassfeld on kõige moodsam suusakuurort Alpides. Tegemist on piirkonnaga, mis on tuntud oma stabiilsete lumevarude ja ilmastikutingimuste poolest.

Nassfeldi talvehooaeg algab esimesest detsembrist, kuid suurem osa radasid on juba avatud. Nende kogupikkus ulatub 110 kilomeetrini ja sobiva raskusastme leiab nii asjaarmastaja kui professionaal. Lumelauduritele on omaette pargid, kus 2001. aastal toimusid lumelauasõidu juuniorite maailmameistrivõistlused. Hooaeg kestab 6. aprillini, päevane suusapass maksab olenevalt ostmiskellaajast ligikaudu 230-580 krooni.

Trysil, Norra
Skandinaavia südames asuva Trysili suusakeskuse hooaeg kestab novembri algusest aprilli lõpuni. Keskuses on 65 nõlva, millest 20 on mõeldud algajatele ja 11 ekspertidele. Eraldi suusatamisalad on lastele ja kaks parki lumelauduritele. Kolmel päeval nädalas pakutakse võimalust suusatada pärast päikeseloojangut ning alates veebruarist kahel päeval nädalas hommikuti enne radade avamist.

Nädalase suusapassi hind on umbes 3000-3800 (kõrghooajal kallim) krooni, see tagab sissepääsu kõikiele nõlvadele ja lubab kasutada tasuta suusabussi. Päevapileti saab lunastada 660 krooni eest.

Bansko, Bulgaaria
Bansko suusakuurorti rajamiseks on viimaste aastate jooksul kulutatud miljoneid eurosid. Bulgaaria pealinnast Sofiast 160 kilomeetri kaugusel asuva keskuse hooaeg algab detsembri keskpaigast ja kestab 15. maini.

Suusanõlvad asuvad peamiselt kahes keskuses- Chalin Valogis (1100-1600 meetrit) ja Shiligarnikas (1700-2500 meetrit). Tähistatud suusaradade kogupikkus on 70 kilomeetrit.
Ka selles keskuses on olemas eraldi park lumelauduritele.
Bulgaarias tasuks külastada ka Borovetsi ja Pamporovo talvekeskusi, millest esimene on Bulgaari vanim ja teine Euroopa kõige lõunapoolsem suusakeskus.

Slovakkia
Eestlaste seas on ilmselt kõige populaarsemad Slovakkia suusakuurordid tänu taskukohasele hinnale ja laiale valikule.

Ružomberoki suusakeskus asub samanimelise linna kohal ning selle 12 suusarajast pikim ulatub 3900 meetrini.

Suusaliftid suudavad teenindada tunnis kuni 8500 inimest, päevane suusapass maksab keskmiselt 330 krooni, nädalane 2030.-
Janska kuurorti 26 raja kogupikkus on 32 kilomeetrit, neist suurem osa on mõeldud algajatele ja keskastme suusatajatele, kuid üks neljandik nõlvadest on sobilik eelkõige professionaalidele. Päevase suusapassi hind jääb 400 krooni piirimaile.
Plejsy keskus asub kahe kilomeetri kaugusel Krompachy linnast. Plejsy`s valmistub Slovakkia suusakoondis võistlusteks ning seal on korraldatud mitmeid Euroopa tasemel suusavõistlusi.
Lisaks kümnele mäele on Plejsys 15 kilomeetri pikkune murdmaarada, keskus suudab vastu võtta kuni 6000 inimest tunnis. Päevane suusapass maksab 25. detsembrini 210 krooni ja kõrghooaja 350 krooni.

Sirle Laane

Loe lisa...

09/12/2007 02:10 #2

  • Siiludus
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 1
njah, kahju, et meie talv aastatega väga niruks on jäänud. eelmine nädal juba korra lootust oli, sain ka korra suusad alla, aga peagi läinud ta oligi. Peab hakkama vist tõesti edaspidi kuhugi mujale talve otsima minema.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.42 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum