Raguu heleda õllega
Pruunistage sealiha, lisage hakitud sibul ja küüslauk ning kuumutage, kuni sibul ja küüslauk on muutunud klaasjaks. Puistake juurde hakitud tšilli, porgand ja pastinaak ning laske kaane all 5 minutit haududa. Lisage tüümiani ja õlu ning jätke kaane alla hauduma 30 minutiks. Kui liha on pehme, lisage kartul, õunad ja kukeseened ning hautage veel 20 minutit ehk senikaua kuni ka kartul on pehme. Maitsestage soola, suhkru ja pipraga. Kui soovite, et raguu kaste oleks paksem, lisage pisut veega lahustatud maisitärklist.
Loe edasi: Raguu heleda õllega
Kartuli-kodujuustulasanje
Kuumuta sibulat õlis 8-10 minutit. Tõsta sibul vahukulbiga pannilt ja kuumuta lahtinäpitud hakkliha kahe eraldi portsjonina kiiresti läbi, lisa kohe tomatihoidis, sibul ja maitseained ja lase 10 minutit tasakesi haududa. Sega hapukoor, maitseained ja peenestatud murulauk kodujuustu hulka. Lao õliga määritud ahjuvormi kiht pakse kartuliviile ja tõsta selle peale kodujuust. Kata ülejäänud kartuliviiludega ja seejärel hakklihakastmega, mille peale raputa riivjuustu. Küpseta fooliumi all 175 kraadi juures 30 minutit, lase puust lõikelaual 10 minutit järelvalmida.
Loe edasi: Kartuli-kodujuustulasanje