Seakoot ahju
Pese ja kuivata koot. Kuumuta potis 2 liitrit vett, lisa sool, terapipar, nelk, kooritud sibul ja loorberileht. Keeda kooti mõõdukal kuumusel 1 tund. Keetmise ajal eemalda tekkinud vaht. Tõsta koot katlast ja tee terava noaga liha pealispind ruuduliseks. Pista roog ahju ja küpseta 1,5 tundi või kuni liha sisetemperatuur on 72°C. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
Lõhe taignas
Valmista jahust, munast, veinist ja soolast tainas ning jäta see tunniks ajaks seisma. Lõika fileest ribad, maitsesta need soola ja sidrunimahlaga ning lase natuke seista. Paneeri kalatükid jahus, kasta iga tükk eraldi taignasse ning seejärel pane potti, milles keeb kuum oliiviõli. Kalatükid peavad õli sees ujuma. Prae, kuni kalatükid on pruunid. Serveeri rohke maitserohelisega ning juurde pakkuda ka riisi ja tomatikastet.
Avokaadosalat
Tükelda avokaado ja poolita tomatid. Sega kõik komponendid ja jaota 4 salatikausikesse. Maitsesta salat kastmega. Lisandiks sobib röstisai.