Tsitrusesalat
Koori apelsinid, greip ja laimid terava noaga. Lõika viljaliha kilevabadeks sektoriteks ning lao puuviljad kihiti magustoidupokaalidesse. Sega mesi ja apelsinimahl, võid lisada konjakit. Sega juurde pähklid ja rosinad ning lase segul mõnda aega seista. Vahusta koor suhkruga pehmeks vahuks. Kalla pähklikaste tsitrusviljadele, kaunista vahukoore ja näiteks mündilehtedega. Salatit võid serveerida enne põhirooga, happelised tsitrused soodustavad toidu seedimist.
Kapsasalat
Lõikuge kapsas peenteks ribadeks (juusturiivi kasutades). Riivige porgand ja hakkige maapähklid ja koriander. Valage kaste riivitud köögiviljadele ja segage läbi. Asetage köögiviljad kaussi ning riputage üle hakitud maapähklite ja koriandriga. Serveerige laimisektoritega kaunistatult.
Seene-riisi taskud
Hauta väikesteks tükkideks lõigatud seeni omas mahlas, kuni kogu vedelik aurustub, lase jahtuda. Klopi muna lahti, lisa vesi ja riivsai, lase paisuda. Lõika paprika pisikesteks tükkideks. Sega kõik ained tainaks, maitsesta. Jaga tainas süvenditega pannile (munapann), vajuta lamedaks ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt pruuniks. Serveeri koos kuumade keedukartulitega ja küüslaugumajoneesiga.