EEVA naistekas

Kolmapäev, 24. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Seksi ja suhetega seotud artiklid ja arvamused.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Süütult sõrmus sõrme

Süütult sõrmus sõrme 01/12/2007 00:00 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Abielusõrmus

Maailma terviseorganisatsiooni statistika näitab, et Eesti noor kaotab süütuse keskmiselt 14-15 eluaasta vahel, poisid natukene nooremana kui tüdrukud. Aga on neid, kes ei pelga linade vahele hüppamisega natukene kauem oodata. Ning leidub veel neidki, kes ootavad suisa abieluni.

Üks viimaste seast on 24 aastane tudengipealinnas Tartus elav Mari, kes soostus rääkima oma loo.

Tavaline teismeline
Tegelikult võiks Mari olla üks nendest statistikas mainitud 14 aastatest, sest kümme aastat tagasi olid tal sootuks teised mõtted ja teod kui praegu. Nüüd on ta tänulik, et tollal jagus piisavalt oidu potentsiaalsetele esimestele partneritele „ei” öelda ja alates 18. eluaastast teadlikult astuma hakata sellel teel mis praegu - rajal, kus väärtushinnangud kaaluvad üles emotsioonid ja käsivad oodata.

Mari alustab algusest. „Olin täpselt samasugune teismeline kui kõik minu sõbrad. Käisime koos pidudel, jõime oma esimesed siidrid, tõmbasime keldrinurgas salaja esimese suitsu. Õnneks see jäi ühtlasi ka viimaseks. Ja muidugi armusime esimest korda, suudlesime esimest korda, ainult et mina sellest kaugemale pole jõudnudki,” rääkis ta.

Ajal, mil Mari klassikaaslased rääkisid oma esimestest vahekordadest, mis olid aset leidnud reeglina purjus peaga ja mitte just kõige romantilisemas õhkkonnas, teadis tema, et selles olema midagi erilist ning ütles kõigile potentsiaalsetele partneritele ei, sest ükski ei tundunud see päris õige.

„Lisaks sellele olen üles kasvanud kristlikus perekonnas, kus moraaliväärtused olid väga kõrged ning kuigi meid õega ei kasvatatud otseselt selles vaimus, et seksiga tuleb oodata abieluni, ei oleks meie vanemad heaks kiitnud, kui 16 aastasena näiteks teatan, et nad saavad vanavanemateks. Võib öelda, et suuresti ka kartusest nende ees hoidsin end samuti tagasi,” jutustas ta.

Erinevalt ülejäänud perekonnast ei pea Mari ennast kristlaseks. Ta usub Jumalasse, kuid ei käi kirikus ega palveta kodus. Sellepärast ei taha ta ka väita, et tema otsus on tingitud religioonist.

Ainult lühisuhted
„Minu 18. sünnipäev oli väga raske, sest olin just oma selleaegsest suurest armastusest lahku läinud ning jätsin peo ära, sest tuju ei olnud. Temaga ma oleksin peaaegu peale aastast koos olemist seksinud, kuid enne tuli välja, et ta pettis mind ning läksime  lahku,” rääkis Mari. „Sünnipäeval istusin üksinda mere ääres, pudel siidrit näpus ja mõtlesin suhetele. Ning siis otsustasingi, et ootan seksiga abieluni, sest nii tundub õige. Ja kui ma tean, et minu tulevane partner on minuga koos nõus ootama, siis on meie side veelgi tugevam.” Pärast seda polnud Maril aastaid pikemat suhet, sest kõik noormehed kadusid kui vits vette, kui naine oma plaanidest rääkis. Mõni lubas lahkudes helistada, kuid ei teinud seda enam kunagi, mõni ütles otse näkku, et Mari on „pipar” ja natukene imelik.

Paar tükki arvasid, et naine teeb nende kulul nalja ja üritab õrritamisega vaid kirge üles kütta.

„Kõige pikem suhe kestis vist neli kuud. Too mees oli algusest peale teadlik, et ma  ei seksi enne abielu ja neli kuud peale tutvumist tegi mulle abieluettepaneku. Ütlesin, et vajan nii tähtsa asja otsustamiseks rohkem aega ning siis ta kadus. Ju kannatus ei pidanud enam vastu,” jutustas ta.

Ootamine tasus ära
Mari ei salga, et on olnud mitmeid kordi, kui ta oleks oma otsuse kus seda ja teist saatnud ning kirehoos lihtsalt tunnetele järgi andnud, sest emotsioone on raske kontrollida. Mõnel intiimsemal hetkel olid nad partneriga juba riidedki seljast saanud ja naine mõtles, et õige hetk on käes, kuid alati koputas keegi viimasel hetkel südametunnistusele.

„Tegelikult on selline olukord emotsionaalselt väga raske. Ma olen võibolla teistsuguste väärtushinnangutega kui keskmine noor naine, kuid ka minul on tunded- ma tunnen kirge, erutust, iha. Aga ma suudan neid kontrollida ja alla suruda, sest ma tean, et lõpptulemus on seda väärt,” on Mari kindel.

Viimased 1.5 aastat on tema kõrval olnud Raino, keda Mari nimetab oma teiseks pooleks. Raino on oodanud, toeks olnud, mõistnud ja Mari on kindel, et kui kahe inimese vahel on nii tugev emotsionaalne side, siis peab ka füüsiline klapp hea olema. Kas see nii ka on, selgub tuleval kevadel, märtsikuu teises pooles, pärast pulmi.

Sirle Laane

Loe lisa...

08/12/2007 12:53 #2

  • Madis
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 6

eks ta kaheotsaga asi ole. Võib ju küll oletada, et kui hingeline side on nii tugev, et siis ka füüsiline sellele alla ei jäe. Austus antud tüdrukule, kuid mina isiklikult arvan ikkagi, et enne abiellumist tuleks ka füüsiline tõmme kindlaks teha.

08/12/2007 15:31 #3

  • znelle
  • POLE LEHEL
  • Moderaator
  • Postitusi: 5143

Mina sihukest asja ei poodla.


Mina olen selle poolt, et mõlemal partneril on juba eelnevaid kogemusi suhete vallas ja ak sexi vallas.


Isiklikult ma küll ei tahaks süütu mehega abielluda.


Minu jaoks on füüsiline tõmme tähtsam kui vaimne kuigi ka see on väga oluline.


Tegelikult vigadest ja kogemustest ju õpitaksegi, et siis edaspidi võib-olla õnnestuks õnnelik kooselu ja pere luua.

08/12/2007 19:48 #4

  • Serena
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 134
Mina ka sellist asja ei poolda. Idee on muidugi väga armas ja romantiline, kui enne kui luua tõsist suhet, siis peaks olema ka kogemusi igas vallas. Nagu öeldakse, enne auto ostmist teed ju ikka testisõitu ka Kõlab labaselt, kuid on tõsi.

09/12/2007 01:58 #5

  • Raimo
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 14
süütu on olla tüütu:D

04/02/2008 23:04 #6

  • jumal
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 49
Romantiline jah, aga harjutamine teeb ju meistriks. Eriti naiivne oleks loota, et esimene kord pulmaööl tuleb siis ideaalne...

10/02/2008 12:17 #7

  • piprake
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 621

Kunagi keskaajal, terviseõpetuse tunnis, meie õpetaja rõhutas, et enne abiellumist tuleks ikka kindlaks teha, kas voodis ka klapp on..


Kardan, et mina ei suudaks seda kirge ja iha maha suruda..Kui ma tahan, siis ma pean ka saama!! Aga samas, see tunne võib olla mitu korda võimsam ja erilisem, kui saad anduda pulmaööl oma kallimale ja seda veel esimest korda. Isegi, kui see ei ole mõne arvates ideaalne, on see nende jaoks rohkemgi, kui ideaalne..Seks ei ole alati suhtes kõige tähtsam.



18/02/2008 20:06 #8

  • pepu
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 41

Olen paari kuu pärast ametlikult täisealine ega ole ka veel seksinud. Pole vist nende kuttidega vedanud, ei tea.. Pole tahtlikult ka just kedagi ootama sundinud, aga ilmselt alateadlikult olen oodanud seda õiget tunnet- armumist. Aga teate, pulmadeni ma ei ole kunagi kavatsenud oodata, sest see on lihtsalt tobe. Kui juba tunne on, siis ei vinni küll oodata kuid-aastaid. Hetkel olen koos noormehega, kes tekitab minus mõnusaid surinaid ja toob silmadesse sära, kes teab, kui kauaks ma enam süütuke olen...

14/03/2008 10:27 #9


Saadan sulle ka ühe omapoolse jutu!


Mu neljakümnenda viienda sünnipäevani on juba nagu kiviga visata, sestap vaatan juba rohkem tagasi kui edasi. Sest sellest, mis tuleb, minu eas vaevalt enam midagi oodata on, vähemalt naiseõnne mõttes. Ja sellel on oma põhjused.


Mu vanust arvestades on selge, et üles kasvasin sotsialismi viljakates tingimustes, ja mu vanemad olid ehtsad Stalini-meelsed, kes tõemeeli uskusid, et kommunism on juba käeulatuses. Selle nimel keelitasid nad mind ja mu kaksikvenda hästi õppima ja eeskujulikult käituma. Seda me ka tegime.
Seksi ju siis muidugi ei eksisteerinud! Aga kui keskkooli ajal juba pidudel hakkasime käima, püüdis ema omal moel meile rääkida tüdrukute ja poiste suhetest. Mulle kriipsutati alla, et õige tüdruk peab olema tagasihoidlik ja ligipääsmatu, vennale peamiselt seda, et ta hoiaks halbadest tüdrukutest eemale.
Kui sain kahekümneseks, tuletas ema mulle vähemalt üle õhtu meelde: tütarlapse esimeseks meheks peab olema tema seaduslik mees, üks ja ainus kogu eluks, ja ei "midagi niisugust" enne pulmi! Õpetus kandis vilja - olin ka ise ammu seda meelt, et süütuse hoian alles sellele mehele, kellega jääme teineteisele truuks elu lõpuni. Et mees võiks mu puhtuse ja kõrge moraali üle alati uhke olla. Nagu elu näitas, hoidsin end valele mehele.



Lihtsalt seksiobjekt



21aastaselt läksin mehele, loomulikult süütuna. Mitte üüratust armastusest, vaid kainest kaalutlusest. Sest see noormees oli just selline abielumehe tüüp - tagasihoidlik, sõnaaher, puhtusearmastaja ja välimuselt sümpaatne. Elas koos ema ja vennnaga, aga tal oli ka oma korter, kus pidime koos elama hakkama. Selleni oli aga veel veidi aega, sest enne sissekolimist tahtis ta seal põhjaliku remondi teha.
Ühel õhtul otsustasin talle üllatuse teha ja õhtusöögi talle sinna viia. Kohale jõudes selgus, et korteris viibis ka üks vanem naine. Olin üllatusest keeletu, aga mu mees tutvustas mulle teda jumala rahulikult kui oma ammust tuttavat. Pärast kodus rääkis silmagi pilgutamata, et see naine on temast kaksteist aastat vanem ja lihtsalt tema seksiobjekt, sest minust olla tema temperamendile liiga vähe ja et mind kui ilmsüütukest tuleb aegamisi treenida! Küsisin siis, et võib-olla oleks meil õigem juba kohe ka lahku minna, sest kes teab, kuidas minu treenimisega läheb. Aga tema vandus jumalakeeli, et armastab mind ja jätab selle naise sedamaid.
Jättis kah, ja meie elu hakkas aina paremini edenema. Selles ma enam ei kahelnud, et ta mind tõesti armastab, sest minu ja kodu heaks tegi ta kõik. Kui sündis meie esimene laps, kandis ta mind sõna otseses mõttes kätel. Kogu tema hellus ja hoolimine võlusid mind rohkem kui seks, aga küllap oli ta ka viimasega rahul, sest enam ei sundinud ta mind tegema niisuguseid asju, mis olid minu meelest liiga siivutud. Seda, et ta kodust vahest seletamatult kaua ära oli, ei pidanud ma mingiks patuks, sest teadsin, et tal on kaks sõpra, kellega nad olid juba kooliajast lahutamatud.



Ega seks siis petmine ole!


Kui ta siis aga ükskord ööseks ka ei tulnud ja tõi põhjenduseks liiga läbipaistva autoavarii, läksin ämmale kurtma. Temaga olime me niisama hea kui võõrad, toona elas ta juba maal koos mu mehe venna perega. Teadsin mehe jutu järgi, et noorpõlves oli tema vara leseks jäänud ema napsu armastanud ja tihti laste "kasuisasid" vahetanud. Mina sain sellest aru küll - noor naine jäi kahe lapsega üksi ja otsis lihtsalt inimest, kes neid jalgele panna aitaks.
See oli meil ämmaga peaaegu et esimene selline hingepuistamise õhtu, ja selle peale hakkasin asju nägema teises valguses. Tema nimelt polnud oma poegi kunagi kasinuses kasvatanud ja pani imeks, et ma sellest mingi numbri teen, kui mees peakski petma. Ta katsus mulle selgeks teha, et ega seks siis petmine ole, ja kui ta kuskil kellegagi ka vallatleb, see meie perekonda ju ei ohusta.
Omaette seda teemat seedides ei saanud ma millestki aru. Aga skandaali ma ei teinud, sest mul polnud ju tõendeid, et ta oleks valetanud. Natuke nutsin, aga lõpuks trööstisin end sellega, et olgu temaga kuidas tahes, mina võin igatahes siiamaani uhke olla, et peale tema pole minu voodis ühtegi teist meest olnud. Ja ei tule kah.
Tõelisest petmisest sain teada siis, kui laps hakkas aastaseks saama. Ta tunnistas üles, et tal on juba mitu kuud armuke, aga sedagi ei maksaks petmiseks pidada, sest minu juurest ei lähe ta ilmaski mitte ühegi naise juurde. Tõotas jälle, et jätab ta kohe maha. Ja mina muudkui uskusin, seda enam, et sestpeale tassis ta mulle mitu kuud juttis lilli ja polnud kodust kunagi kauem ära kui töö või asjaajamised vajasid.



Tõeline bardakk



Järgmine, ja juba vingem lugu tuli päevavalgele siis, kui meie tütar just kooli läks ja poiss oli alles paar kuud vana. Siis käis ta õhtuti ja nädalavahetustel linna ääres koos oma kahe sõbraga ühele uusrikkale maja ehitamas. Seal oli neile sisustatud üks soojak kohe nagu elamu, väga korralik - käisin vaatamas. See majaomanik ise oli väga viisakas ja korralik mees, ja seal polnud ümberkaudu hingelistki, nii et mul ei tekkinud mingeid kahtlusi, et seal millegi muuga peale ehitustööde tegeldaks.
Aga ühel laupäeva õhtul, kui mu mees oli just helistanud, et ta ööseks koju ei tule, tuli meile ta sõbra naine, ähmis ja nutune. Pani ette, et me koos midagi välja mõtleksime, et see meie meeste "bardakk" seal lõpetada, et inimeste ees häbi - lähevad liiga jultunuks. Ja jutustas, et meie mehed toovat sinna ühest kahtlase kuulsusega äärelinna-kohvikust igal õhtul naisi. Tema olla seda ammu teadnud, ja imeks pannud, et miks mina midagi ette ei võta!
Öelda, et olin sokis, tähendaks mitte midagi öelda. Ja pidin peaaegu aru kaotama, kui too naine veel imestas, et kas ma siis oma meest ei tea - ta olla siis naisi kojugi toonud, kui ma teise lapsega haiglas olin! Nemad olla veel naistega imestanud, et küll mul on ikka suur süda, et olen sellise mehega nõus endist viisi ühe katuse all elama...
Loomulikult läksime me südaööl koos sinna bardakki, sest seda see tõesti oli. Seal oli naisi (õigemini - jultunud uulitsaplikasid) terve haarem, üks hullem kui teine, ja veel mõned mehed, keda ma esmakordselt nägin. Kõik loomulikult parasjagu purjus ja lusti täis. Tagantjärgi imestan ma kõige rohkem seda, et seltskond justkui ei ehmatanudki eriti ega teinud esimestel minutitel väljagi, et laiali minema hakata. Aga mina võtsin oma mehe käekõrvale ja tirisin koju.



Ta vilistas mu süütuse peale



Küsisin, kuidas ta julgeb mulle ja lastele veel üldse otsagi vaadata, kui ta meid nii hirmsasti häbistanud on. Ma ei mäleta, mida kõike talle näkku karjusin, aga lõpetuseks ikkagi seda, mis mind kõige enam solvas: kuidas ta võis nii räpaselt käituda minu, nii süütu ja puhtaga, kellele tema oli ainuke mees maailmas.
Ja teate, mis ta selle peale kostis? Et ta vilistab minu süütuse ja puhtuse peale, et talle on vaja tõelist kamasuutra seksi, millest mina pole möödagi käinud... Et minuga magamine on nagu seksi karikatuur, ma olen lootusetu... Et mõelgu ma mida tahan, või kui tahan, lähme lahku, aga tema ei kavatse veel nii peagi pilli kotti panna - tema jätkab naistega, kes naised on!
Tagantjärgi mõtlen, et kuidas ma selliste solvangute kätte küll surnult maha ei langenud. Ja kuidas ma ikka veel aastaid temaga magasin, kui ta selleks soovi avaldas. Alles nüüd saan aru, kui valesti ema mind kasvatas ja mina omakorda meie tütart. Temagi läks süütuna mehele, ja mina olin lausa uhke, kui väimees mind selle eest tänas. Aga nüüd tunnen häbi, et mul on eluajal olnud vaid üks partner. Kui praegusaja noortele kinnitaksin, et olen tänini maganud ainult ühe mehega, naeraksid nad mind välja. Ja tütrele olen ammu öelnud, et kui aga keegi natuke meeldib, proovi ära.
Mehega pole me seniajani ametlikult lahus, aga tema elab siin-seal - kus parasjagu saab kamasuutra seksi! Kui aegajalt siin käib, tänitab veel: kes sul keelas teiste meestega magada?! Sellepärast, et sa seda ei teinud, oledki voodis nagu puudulik, aga õige mees vajab õiget seksi!
Mida selle peale öelda? Rõhutada jälle oma kõrget moraali ja inglipuhtust - tõepoolest, kellele seda vaja on?! Kahju on enesest, ja häbi. Nüüd vahest räägin töö juures naistele oma väljamõeldud armukestest. Ja nutan taga oma poolikult elatud elu.

17/03/2008 20:35 #10

  • joan
  • POLE LEHEL
  • Moderaator
  • Postitusi: 3246

Minu meelest on füüsiline klapp täpselt sama tähtis kui vaimne... 50/50 siis. Ja tõepoolest, suhe ei kesta kaua, kui lihtsalt ei klapi.

Ise olin 15 ja tõesti ei kahetse midagi, aga ma olen alati ka oma vanusest pisut ees olnud. Ja arvestades seda, et tänapäeval paljud ei abiellugi, siis ma ei näe küll sellisel ootamisel mõtet. Enda iseloomu arvestades oleks see ülim masohhism.

17/07/2008 00:30 #11

  • Kati16
  • POLE LEHEL
  • Guru
  • Postitusi: 4082
Minu arvamus on ka selline, et ei ole vaja kohe oma poisiga voodise minna. Ega voodi eest ära ei jookse, ehk seksida jõuab küll ja küll. Igal asjal on lihtsalt oma aeg.

23/07/2008 07:16 #12

  • krispen
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 25
Selle pika kommentaari oleks vabalt võinud artiklina postitada!! Väga hästi kirjutatud!

26/07/2008 15:45 #13

NipTuckis oli selle kohta üks hea ütlus :" Suu ja pepu ei loe!"

11/02/2009 12:40 #14

Aga mis saab siis kui seks ei klapi? Jääbki selle mehega kannatama? Või veel hullem - tekib millalgi soov mahajooksmata jäänud sarved ära nühkida. Imelik ja minu jaoks arusaamatu suhtumine. Igal naisel võiks elus vähemalt kaks - kolm meest olla. Oleks aimu, mis on hea ja mis mitte. Ei teki ka vajadust külapeale minna, parim juba välja valitud.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 1.68 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum