EEVA naistekas

Neljapäev, 28. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Pere ja vaba ajaga seotud artiklid ja arvamused.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Sukeldumine Punases meres

Sukeldumine Punases meres 06/02/2008 00:00 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Egiptus

Viimaste aastatega üheks eestlaste lemmikpuhkepaigaks saanud Sharm el Sheikh Egiptuses meelitab nii soodsate hindade, mõnusa kliima kui veealuste vaatamisväärsustega.

Sharm el Sheikh asub Siinai poolsaare lõunatipus. Linnast avaneb vaade Punasele merele, mis on palju ilusam kui esmalt vaid kõrvetava päikese ja kõrbemaastikuga seonduvast Egiptusest oodata võiks. Suurte hotellide, kaubanduskeskuste ja jahtklubidega mereäärsest linnast leiab kõike, mis puhkuse meeldivaks muudab.

Jõuluaegne veeparadiis
Sharm el Sheikhi üheks vaieldamatuks turistimagnetiks on ideaalsed sukeldumisvõimalused. Shark`s Bay ja Naama Bay piirkonda on koondunud lugematult arvul sukeldumiskeskusi, kes kõik seisavad hea selle eest, et nende kliendid saaksid näha kõige imelisemat, mis vee all peitub - Siinai poolsaare äärtes asuvaid korallrahusid.

Spetisalistide väitel on see üks parimaid sukeldumiskeskuseid maailmas.
Sukeldumisäri on Sharm el Sheikhis õitsema läinud viimase aastakümnendiga ja nii üllatav kui see ka poleks, on kõige populaarsemaks veealuse elu avastamise ajaks jõuluperiood- paljud turistid kõikjalt maailmast eelistavad pühad ja aastavahetuse just niimoodi mööda saata.

Kui Türgi kohta öeldakse, et kui kohalikus saunas ei käi, pole maad õieti näinudki, siis Sharm el Sheikhi kohta võib väita, et kes seal sukeldunud pole, võttis pika reisi ilmaasjata ette. Sukeldumiskursuseid korraldatakse nii algajatele kui edasijõudnutele ning kuurordis toimuvad regulaarselt ka koolitused, mille raames õpetatakse välja uusi sukeldumisinstruktoreid. Ja mitte vaid kohalikke, vaid huvitatuid igast maailma nurgast.

Kellel päevast merel väheks jääb ja veealune elu meeldima hakkab, saab ette võtta mitmepäevase veealuse safari, mille ajal elatakse kõik päevad väikese grupiga laevas ning sõidetakse uudistama kaugemal asuvaid ja harva külastatavaid korallrahusid. Sellest peaks ka suurimale merearmastajale mõneks ajaks enam kui küll olema.

Maailmakuulsad püramiidid
Kuid Sharm el Sheikh ei meelita Egiptusesse vaid neid, kes sukeldumist proovida soovivad või seda ala juba armastavad. Küllalt tegemist leidub kuival maalgi. Kõrbesafarid on Sharm el Sheikhi turistimagnet number kaks - džiibiga liivaväljadel seiklemine on unustamatu kogemus.

Tegelikult öeldakse, et Sharm el Sheikhis leiab omale tegemist igaüks hoolimata soovidest või harjumustest.
Linna ümbruses asub mitmeid mägede ja orgudega loodusparke, kus vaikuse ja rahu nautija saab ringi vaadata. Kes armastab linnamelu, võib sukelduda kesklinna arvututesse ööklubidesse ja kasiinodesse. Spordisõprade jaoks on loodud golfikeskused.

Ja muidugi oleks patt mööda vaadata ajaloost. Seitsme maailmaime hulka kuuluvad Kairos Giza piirkonnas asuvad püramiidid tuleb üle vaadata, kui reis nii kaugele ette on võetud. Kuna see on Egiptuse üks peamiseid turistimagneteid, võivad üllatuda need, kes lootsid maailmaime leida tühjast kõrbest uhkes üksinduses kõrgumas.

Püramiidide tee äärde, mille lõpus Giza püramiidid asuvad, on ehitatud mitmeid turistidele mõeldud söögikohti. Nii peabki näiteks neile alt üles vaadates mõnes kohas mööda vaatama McDonaldsi araabiakeelsest sildist. Mitte just kõike ei kujuta esimest vaadet püramiididele ette sellisena ...

Kuigi Sharm el Sheikh töötab kuurordina aastaringselt, on eestlaste meelisajaks Egiptuses talvekuud, mil sealne temperatuur püsib 30 soojakraadi ringis, kuid esineb ka perioode, kus temperatuur võib langeda alla 20 kraadi.

Sirle Laane

Egiptus Egiptus Egiptus Egiptus Egiptus

Loe lisa...

06/02/2008 23:12 #2

Kuulujärgi pidavat seal väga külm olema, kuid vesi suht soe ja kuna kõik sealne ilu just vee alla jääbki, siis pole ju väliseltemperatuuril vahet

07/02/2008 14:06 #3

  • Mariia
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 16

Käisin eelmine aasta seal samal ajal ja siis oli küll 30 kraadi.
Aga veealune maailm ikka võrratu.
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.56 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum