EEVA naistekas

Reede, 29. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Pere ja vaba ajaga seotud artiklid ja arvamused.
  • Lehekülg:
  • 1

TEEMA: Turistina temperamentses Türgis (2 osa)

Turistina temperamentses Türgis (2 osa) 11/11/2007 00:00 #1

  • Eeva
  • POLE LEHEL
  • Artikliarvustused
  • Postitusi: 170

Türgi saun

Suurepärane saunaelamus
Et Hamami soovitatakse minna kohe puhkuse alguses, et nahk päikesevõtuks ette valmistada, saigi meie esimese päeva missiooniks ühe Türgi sauna leidmine. Saunapaketti müüvad kõik Eesti reisikorraldajad, kuid juba varem olime kõrva taha pannud vihje, et kohalike käest ostes saab selle ning kõik teised ekskursioonid tunduvalt soodsamalt. Kuid korraliku reisibüroo leidmisel painab sama probleem kui terves kaubanduses ja turismiäris tervikuna- kuidas kindel olla, et kellegagi käsi lüües petta ei saa?

Meil läks õnneks esimeses kohas kuhu sisse astusime. Või õigemini kuhu meid kutsuti. Ostsime sealt peale saunakülastuse, mis sai toimuma juba samal õhtul ja terve päeva kestva bussiekskursiooni Antalya maakonnas, mis viis meid nii kohalike vaatamisväärsuste juurde kui mägedesse seiklema.

Meie Hamam nimega „Harem“ asus Alanya keskusest umbes paarikümne minuti pikkuse autosõidu kaugusel külakeses, mille nime me teada ei saanudki. Koht ise valmistas oma räpasuse ja pimedate ruumidega kerge pettumuse, kuid seda aitasid korvata protseduurid, mida kolme tunni vältel sooritati täie pühendumisega.

Kõigepealt tuli ligemale veerand tundi higistada meile tavapärases Soome saunas, seejärel lubati basseinidesse ja mullivanni end jahutama. Leilisaunale järgnes aurusaun ning sellele uuesti basseinid. Protsetuure viidi tavaliselt läbi grupis ning kui vajalik inimesi koos, juhatati nad suurde marmorlavatsiga saali, kus saunatöötajad külastajad pealaest jalatallani koorimiskindaga puhtaks nühkisid. Tundus uskumatu, kui palju sodi ja mustust meie nahas peitub.

Koorimisele järgnes tunduvalt mõnusam tegevus- seebivahuga pesemine, kuid kogu rõõmu rikkus jääkülm vesi, mida kaela kallates vaht maha loputati. Viimane ja kõige lõdvestavam protseduur oli õlimassaaž, peale mida oli nahk nii pehme, siidjas ja läikiv, et oleks võinud imetlema jäädagi.

Piirideta ööelu
Mõtlesin pikalt, mis väärib veel kirja panemist, kuid tegelikult on neid asju tohutult. Vaatamisväärsustest, põnevatest paikadest ja eksursioonidest siinkohal rääkima ei hakkaks, sest igaüks kes mõnda Türgi puhkuselinna sõidab saab kohe esimesel tänavanurgal mõne reisibüroo esindaja käest nende kohta põhjaliku ülevaate.

Meil, kahel vallalisel naisterahval, oli aga kultuuri kõrval üheks reisi eesmärgiks enda lõdvaks laskmine ja kohaliku klubikultuuri nautimine, sest kodus selleks muude toimetuste kõrval aega ei kipu jääma. Terve Alanya sadamapiirkond on täis erinevaid klubisid, baare ja diskoteeke, kus mängib muusika latiinost kohalike Türgi rütmideni välja. Kuigi Türgi on suhteliselt konservatiivne islamiriik, oli Alanyaski olemas oma geiklubi- pimedas nurgataguses ja väikeste siltidega, kuid siiski.

Sissepääs klubidesse on tasuta, kuid mõnusate lõunapäraste kokteilide maitsmiseks tuleb kukrut kergitada päris hoolega. Keskmise kokteili hind jäi kroonides umbes 150-180 vahele, kuid mõne neist võiks siiski ära proovida, sest ranna ääres vabaõhuklubis kuuvalgel maitseb näiteks Tequila Sunrise oluliselt paremini kui sombuses Eestis.

Ööelule puhutakse hoog sisse umbes südaöö paiku ning seda jätkub napiks kolmeks tunniks, sest kell kolm algab Türgis öörahu. Kuid sellest mõnest tunnist võetakse viimast ning Alanya klubides piire ei tuntud- baariletil tantsimine on täiesti lubatud, et mitte öelda lausa oodatud, seda teevad nii külastajad kui baaritöötajad ise. Mida vabamalt ja pöörasemalt end tunned, seda rohkem leiad mõttekaaslasi ning muidugi ka minu reisikirja esimeses pooles mainitud kohalikke noormehi, kes valge naise ümber nagu mesilased taru ümber keerlevad. Kuid inimesele, kes tahab end kasvõi ühel õhtul murda välja piiridest ja rihma lõdvaks lasta, on see täpselt õige koht- keegi ei vaata sellele viltu.

Selleks aastaks hakkab turismihooaeg Türgis läbi saama ja kuurortlinnad vajuvad talveunne, sest suurem osa teenindavast personalist on pärit mägipiirkondadest ja nad sõidavad tagasi koju. Aga märtsis või hiljemalt aprillis, kui ilmad uuesti soojemaks lähavad, on elu sellel islamimaal tagasi ning valmis pakkuma oma värvika ajalooga huvitavaid elamusi kultuurihuvilistele ja vabameelse ööeluga värvikaid hetki neile, kes otsivad vürtsi ja vaheldust igapäevaellu.

Sirle Laane

Alanya Alanya

Loe lisa...

08/12/2007 12:56 #2

  • Madis
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 6
ka Türgis käidud ja kohati päris kena loodus, kui poliitiline/usuline riskitegur seal nii kõrge ei oleks, siis ju võiks mõelda vanaduspõlve seal veeta
  • Lehekülg:
  • 1
Lehekülje loomise kiirus: 0.30 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum